Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Manifestació a Bilbao el 4 d'octubre per a "respondre a l'estat d'excepció",a Euskal Herria
20 set 2008
Al voltant de 200 ciutadans bascos han fet una crida a acudir a la manifestació nacional que es realitzarà el 4 d'octubre a Bilbo, per a denunciar "l'estat d'excepció imposat a Euskal Herria" imposat pel govern ultranacionalista espanyol del PSOE.
AzkenEzkmaninaz.jpg
amnistiaorainAAM300.jpg
askatasunaAAM06.jpg
HERNANI-. Prop de dos centenars de persones, entre les quals es trobaven advocats, ex presos polítics o persones que han sofert tortures, s'han donat cita avui en el Centre Cultural d'Hernani para convocar una manifestació nacional que tindrà lloc el pròxim 4 d'octubre a Bilbo, i denunciar així mateix les últimesi l·legalitzacions i mesures preses contra l'esquerra abertzale.

En aquest context, han recordat, fent al·lusió a la sentència emesa per l'Audiència Nacional dijous passat contra el moviment pro amnistia, que "el Govern del PSOE, perquè així ho ha decidit, ha legalitzat que es prohibeixi i criminalitzi la solidaritat pels presos i la denúncia de la repressió". Així mateix, han recordat que el mateix tribunal ha il·legalitzat a EAE-ANB i EHAK, "deixant així a un ampli sector d'Euskal Herria sense poder exercir un treball institucional i polític".

Els compareixents han assenyalat que "aquest nou episodi, és altre pas més del pla repressiu preparat pel govern del PSOE contra Euskal Herria". "Les decisions judicials per a Euskal Herria es prenen en el despatx d'aquells que van crear el GAL", han denunciat, per a afegir que "aquests són els quals organitzen l'agenda repressiva, els quals decideixen quan i com donarà l'Audiència Nacional un nou cop a Euskal Herria".

AL seu judici, "l'Estat espanyol ha legalitzat el crim, ha legalitzat la persecució, la guerra bruta, la tortura, l'acció contra els drets civils i polítics, l'atac contra els drets fonamentals dels ciutadans i les mesures per a la aniquilació dels presos polítics".

---"Més repressió, major denúncia"

Aquesta impunitat la hi donen, segons el parer dels compareixents, "cada vegada que el Govern d'Ibarretxe acata les mesures de l'Audiència Nacional i després de prohibir manifestacions pels presos, detenen a ciutadans bascos", o aquells que "estan disposats a deixar fora de les institucions a ANB a canvi de poder, o els quals davant la salvatge repressió miren a altre costat".

Han comparat el "estat d'excepció i la falta de democràcia que vivim a Euskal Herria" amb la dictadura de fa 30 anys. "Aquells que defensen aquesta Constitució que manté captiva a Euskal Herria són els que omplen les presons dels estats francès i espanyol de ciutadans bascos que lluiten per la llibertat", han assenyalat.

"Si hi ha més repressió, haurà més denúncia de la mateixa. Si hi ha més presos polítics, l'afecte i solidaritat cap a ells augmentarà. El moviment pro amnistia no es pot empresonar, ja que va néixer per a trencar les presons i ser llibertat, fins que tots els presos estiguin entre nosaltres, "estarem aquí fins a assolir l'amnistia!", han dit.

Finalment, i "per a plantar cara a l'estat d'excepció", han fet una crida a tots els ciutadans i ciutadanes d'Euskal Herria a acudir a la manifestació nacional que partirà el pròxim 4 d'octubre a les 17.30 de la tarda des de la plaça Aita Donostia de Bilbo
Mira també:
http://www.askatu.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifestació a Bilbao el 4 d'octubre per a "respondre a l'estat d'excepció",a Euskal Herria
21 set 2008
es podria organitzar alguna cosa aki????
Re: Manifestació a Bilbao el 4 d'octubre per a "respondre a l'estat d'excepció",a Euskal Herria
21 set 2008
d'organitzar alguna cosa aqui i aviat
Re: Manifestaros en el conyo de vuestra puta madre
22 set 2008
... la reimplantació de la pena de mort per als assassins de la ETA, per exemple?
Re: Manifestació a Bilbao el 4 d'octubre per a "respondre a l'estat d'excepció",a Euskal Herria
22 set 2008
si, dik ke es podria fer algo en contra la il.legalització....
Re: Manifestació a Bilbao el 4 d'octubre per a "respondre a l'estat d'excepció",a Euskal Herria
22 set 2008
Au per que arrives tard a comisaria que es la hora de la tortura.La pena de mort no ha desaparegut desde el cop d,estat montat pel nazi Franco.Actualment hi han moltes maneres de matar tant ferint o assasinant a inmigrants o penya activista com fent que es pudreixi a la preso,persones que fa anys han complert la pena ,i diverses amb malalties greus,com posantles en regim F.I.E.S com detenintles sencillament per tindre unes conviccions politiques.Aquesta es la seva democracia,on fins, i tot diu fa declaracions un presumpte individuu que es diu Fraga,nazi per mes senyes,i que minimiza el cop d,estat que va montar el seu jefe Franco i que per cert no hagues estat de mes que els seus pares avans de parirlo haguesin utilitcat condo,,igual hagues canviat la historia,i ara aixo no seria la merda epaña de los vensedores.Salut
Sindicato Sindicat