Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
[Alt Llobregat i Cardener] Llibre de Joan Busquets i Marxa Homenatge als Maquis
19 set 2008
portada.jpg
maquisberga08 copia.jpg
Al Centre d’Estudis Josep Ester Borràs, ens plau comunicar-vos lapresentació del llibre que acabem d’editar: El Senzill. Guerrilla i presó d'un maqui de Joan Busquets Verges.

Joan Busquets Verges va actuar, entre d’altres, amb guerrillersberguedans com Ramon Vila Capdevila i Marcel•lí Massana, anarquistes,tots dos de la CNT. En la seva lluita, el Ramon Vila hi va deixar la vidal’any 1963. El Joan, el Senzill, com li deien els companys pel seucaràcter, era el més jove del grup i el Massana el tenia com afillat, iara, és ell mateix que amb el seu testimoni ens recorda aquelleshistòries de resistències.L’exemple del Joan, sense deixar de ser extraordinari, no és més queuna mostra de la lluita per la llibertat que van portar al llarg de la vidamoltes persones, algunes conegudes i la majoria d’anònimes. No volem queaquestes persones siguin excloses de la història ni oblidades.


Marxa Homenatge als Maquis a BERGA el dissabte dia 20:

* 8 h Caminada comentada per les bases guerrilleres properes als canals de Sant Miquel (es sortirà des del Pont de Pedret).
* 13:30 h a la carretera vella de Vilada: Homenatge a Joan Vilella, Josep Puertas i Josep Bertobillo.
* 18 h Presentació de les memòries de Joan Busquets a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet deBerga (Plaça d’Europa número 1).
* 23 h Concert a l’Ateneu Columna Terra i Llibertat.



Les presentacions del llibre contaran amb la presència de l’autor ialtres companys de lluita i seran les següents:

Dissabte 20 de setembre a les 18 h a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de BERGA (Plaça d’Europa número 1). [En el marc de la XI Marxa Homenatgeals Maquis]

Diumenge 21 de setembre a les 18 h a la Zona Temporalment Alliberada Banzaide MANRESA (carrer Camp d'Urgell Manresa).

Dijous 25 de setembre a les 19.30 h al Centres Social Autogestionat Can Viesde SANTS, Barcelona (Carrer Jocs Florals núm. 40-42).

Divendres 26 de setembre a les 20.30 h a la Fundació d'Estudis Llibertarisi Anarcosindicalistes (carrer Joaquín Costa, 34 baixos; BARCELONA).
Mira també:
http://www.berguedallibertari.org
http://www.sindominio.net/marxa-maquis

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat