Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Discurs d’Endavant (OSAN) a l’acte del 11 de Setembre de 2008
18 set 2008
Companyes i companys,

no són poques les coses que l’Esquerra Independentista ha fet enguany. Hem estès a tot el territori el record de la derrota que ens va convertir, i ens manté, com a país ocupat. Hem plantat cara a l’ofensiva repressiva espanyola amb més desobediència. Cremant els seus símbols i reclamant el nostre dret a fer-ho i ho hem fet amb el suport dels regidors de la CUP que han demostrat així que no estan allà per ajudar al capital a gestionar millor el poder polític.

I això és el que hem de fer: treballar com a moviment en una sola direcció. Demostrant que els bons resultats de les Cup a les eleccions municipals no va ser el resultat d’una conjuntura favorable. Ni responen a una oportunitat que haguem d’aprofitar de qualsevol manera. Qui cregui que la construcció d’uns Països Catalans lliures i socialistes arribarà gràcies a una escletxa imprevista, qui vulgui pujar-se a una onada per arribar a la riba sense remar s’equivoca i perjudica greument amb el seu error l’Esquerra Independentista i el poble treballador català. Tots els avenços, encara modestos, que hem fet com a moviment, tenen el seu fonament en la socialització de la cultura independentista que exerceixen cada dia els casals independentistes, en l’agitació i la difusió del discurs de les organitzacions polítiques i juvenils, en la tasca del sindicat d’estudiants a les universitats catalanes, en la resistència contra la repressió de les organitzacions i plataformes antirepressives, en l’acció institucional de les candidatures i dels regidors i en totes les lluites on els independentistes demostrem el nostre compromís amb els treballadors catalans i amb el territori.

L’objectiu de la Coordinadora de l’Esquerra Independentista és reforçar i donar coherència a tots aquests projectes (que són també realitats, però han de millorar). Les candidatures necessiten el suport d’un moviment fort amb un discurs unificat que en garanteixi l’autonomia i el moviment necessita l’altaveu de les candidatures per arribar a llocs on, de vegades, tant costa arribar. Així ha estat fins ara i així ha de ser.


Reforçar la Coordinadora de l’Esquerra Independentista

Cal ampliar i potenciar la Coordinadora de l'Esquerra Independentista com a espai de treball i decisió política comuna, on cada organització (autònoma i sobirana) contribueixi, sobre la base del consens, a la construcció del projecte polític revolucionari als Països Catalans, d’anàlisis comunes i un discurs comú. Aquesta és una tasca. Que aquestes pràctiques i aquests discursos tinguin el seu reflex a les diferents comarques i poblacions, amb la constitució de coordinadores de base territorial és l’altra. El nostre treball només serà efectiu si som capaços d'adaptar-lo a la realitat local i comarcal, i portar-lo a peu de carrer.

Però tot això no tindria sentit sense la crua realitat que l’opressió espanyola i francesa és un fet i que les seves democràcies són una mentida. Que el capitalisme, lluny de ser, com diuen alguns, la millor manera de gestionar i distribuir els recursos, garanteix únicament el tancament de les fàbriques i els acomiadaments, la pèrdua del poder adquisitiu pels treballadors, de tot tipus de seguretat i dignitat en el treball i dels més elementals drets de ciutadania en aquells treballadors que anomenen estrangers per fer-nos creure que el seu no és el nostre problema. Converteix en un luxe l’alimentació, l’habitatge o el transport, mentre ens diuen que vivim en l’opulència precisament aquells que basen la seva opulència en la nostra precarietat.

Tot això no tindria sentit, repetim, si no fos perquè hem identificat encertadament els enemics a batre: els estats opressors i les seves classes dominants, la Constitució espanyola i la República francesa; el Tractat de Lisboa i tots els tractats europeus que aquest vol unificar; la monarquia borbònica; les policies i els exèrcits, l'aparell judicial; i evidentment també, els governs autonòmics i centrals.

Tampoc tindria sentit si no fos per què no ens enganyem amb possibles compromisos amb aquells que busquen la nostra desaparició com a poble i la nostra submissió com a classe, ni ens integraran amb això que anomenen “democràcia participativa�, ni ens manipularan per fer d’extres a la lamentable comèdia de l’Estatut.

Som treballadors i no ens deixarem convertir en ciutadans, ni canviarem la lluita de classes per la participació ciutadana. No maquillarem la seva democràcia, filla directa del feixisme, que campa com més va més pels nostres carrers. Segurament parlen d’això quan parlen de la consolidació de la democràcia. El proper 12 d’Octubre tornarem a tenir els feixistes als carrers de Barcelona. Com cada any. Deu ser aquest el resultat de les polítiques estúpides de l’hipòcrita d’en Joan Saura sobre la memòria històrica. No som tant innocents per demanar-li a ell i als seus amics del tripartit que ho impedeixin. En això com en tota la resta només val una norma: fes-ho tu mateix! Als feixistes no els ha de fer fora una policia igualment feixista. Els feixistes els hem de fer fora nosaltres. Perquè des que l’any que ve farà 70 anys que no els vam poder aturar, hi han estat sempre. Els feixistes de guant blanc fan veure que no veuen res mentre uns altres, menys subtils, agredeixen pels carrers els dissidents, els immigrants o aquells que mantenen les opcions sexuals que ells anomenen desviades. I tots, els uns i els altres, pretenen que creguem que l’amenaça dels nostres drets i de la nostra seguretat són els treballadors estrangers. Hi ha veritats simples que convé no oblidar: qui amenaça els nostres drets és el patró. Qui amenaça la nostra seguretat és el policia.

I també el jutge que empresona en Franki, que ha pagat amb presó el seu compromís amb les lluites del poble, i ha estat la justícia que anomenen democràtica qui, amb l'ajut dels Mossos d'en Saura, el van enviar a la presó acusant-lo d'estar present en una manifestació que denunciava les banderes espanyola i europea. Però el moviment popular ha sortit al carrer a exigir que volem en Franki a casa i ha demostrat que, lluny de la covardia dels desencantats, de la confusió dels que es senten desorientats, i dels que tan sols creuen en el que anomenen “política seriosa� hi ha molta feina a fer i sabem quina és.

Reptes de futur

Després de dècades d'atomització, en els darrers anys l'esquerra independentista ha sabut respondre els embats que li ha plantejat l'Estat. Les iniciatives de lluita unitàries han estat fonamentals per a la resposta solidària i desobedient desencadenada arreu del país primer arran de les represàlies de l'Audiència Nacional contra els antimonàrquics; després per exigir l'alliberament d'en Franki. Només un moviment que tingui els seus fonaments en la lluita al carrer, que segueixi l'exemple d'organització i de solidaritat en els llocs de treball dels autobusers de Barcelona, que lluiti als centres d'ensenyament i que estigui arrelat en els moviments culturals serà capaç de construir un contrapoder que es presenti com una alternativa sense concessions.

Voleu feina? Els feixistes seran als nostres carrers el 12 d’Octubre, la directiva de les 65 hores truca a les nostres portes, el Diego, en Zigor, la Laura, la Marina i la Lola estan encara a la presó. Destruïm el seu món per construir el nostre.

La lluita és l’únic camí!
Els Països Catalans decidim Independència

11 de Setembre de 2008, Països Catalans

-pronunciat per Joan Sebastià Colomer
parlaments.jpg
logo.jpg
.
Mira també:
http://www.endavant.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Discurs d’Endavant (OSAN) a l’acte del 11 de Setembre de 2008
18 set 2008
Aquest segador és de la FAI ...
Re: Discurs d’Endavant (OSAN) a l’acte del 11 de Setembre de 2008
18 set 2008
No, aquest segdor és d'un dels millors artístes, cartellistes i dibuixants que ha tingut mai els Països Catalans; el copiright no el té la FAI ni la CNT ni el partit democràtic de l'Uzbekistàn.
I si l'únic que et desperta aquest artícle és un dibuix de l'any 28 que Endavant portem utilitzant-lo desde fa anys, potser que t'ho faigues mirar xeic...
Re: Discurs d’Endavant (OSAN) a l’acte del 11 de Setembre de 2008
18 set 2008
I l'Amadeu Casellas també és a la presó, encara...
Re: Discurs d’Endavant (OSAN) a l’acte del 11 de Setembre de 2008
18 set 2008
El gran repte de la Coordinadora de l'Esquerra Independentista crec que rau en aglutinar als sectors del moviment que no s'alinien en cap de les organitzacions que en formen part. Aquests sectors han adoptat les CUP com a Coordinadora i referent unitari. Per a evitar la temptació de pujar a una onada per arribar a la riba sense remar, aquesta part de l'EI s'ha de sentir representada per la CEI. Segurament llavors podran entendre a les CUP com a sectorial del moviment.
Re: Discurs d’Endavant (OSAN) a l’acte del 11 de Setembre de 2008
18 set 2008
per a evitar
la temptacio de pujar a una onada
per arribar
a la riba sense remar
aquesta part de la l'EI
s'ha de sentir representada per la CEI

visca la terra
Re: Discurs d’Endavant (OSAN) a l’acte del 11 de Setembre de 2008
19 set 2008
Doncs jo trobo el discurs repetitiu, el de sempre, el que es mira el melic i el que és incapaç d'utilitzar un llenguatge intel?ligible per a la societat
Re: Discurs d’Endavant (OSAN) a l’acte del 11 de Setembre de 2008
19 set 2008
No enteneu res, amics.

L'èxit de les CUP i la seva referencialitat - no només per una part importantíssima dels membres de l'EI sinó (i sobretot) per a molta gent de fora de l'EI militant - no només es deu a que la gent vegi dreceres o camins més ràpids. Això és el que alguns necessiten pensar.

No, aquest èxit i empenta sobretot es deu a que les CUP són una alternativa creïble, que parla d'alternatives que intenten ser creïbles (que fan l'esforç per semblar creïbles) i que, a més, fa que aquestes alternatives semblin viables. No només amb les CUP s'han de construir aquestes alternatives, òbviament necessitem un moviment de base potent al darrera que sigui l'eix mobilitzador de tot i que impedeixi veleïtats reformistes (veleïtats sempre possibles quan surts de la marginalitat, fet necessari per poder fer algun intent de canvi social profund).

I com és que les CUP són així? Perquè han estat capaces de fer aquest salt de qualitat que les ha convertit en creïbles i escoltables per la gent i que les ha convertit en un referent clau? Segurament perquè agrupen a la majoria de la militància de l'independetisme combatiu que ja supera la trentena i que ha acumulat suficient experiència com per poder arribar a aquest punt. Potser perquè també, ho volguem o no, les propostes treballades, sotmeses a revisió popular i portades a l'àmbit institucional es prestigien. O potser perquè no se centren en temes simbòlico-militars, com el 12 d'octubre (que no dic que no s'hagi de treballar, dic que no s'entén com això pot ser una de les tres prioritats a citar a les últimes línies d'un comunicat de l'11 de setembre) i prefereixen prioritzar altres qüestions que entenen més rellevants per als seus conciutadans.

Ves a saber. La qüestió és que es pot estar convençudíssim que cal construir moviment popular i que aquest ha de ser l'eix de la nostra lluita i alhora, no cal renunciar a fer avenços a nivell de referencialitat social i política a nivell nacional.
Re: Discurs d’Endavant (OSAN) a l’acte del 11 de Setembre de 2008
19 set 2008
Perquè desaprofitar l'enorme potencial de les CUP que estan treballant al territori, molt més enllà de les institucions? Quin sentit té? La majoria de CUP's del territori fan moltíssim més que feina "institucional" o "electoral". I això no només és culpa de que la gent no conegués que hi havia altres coses. Simplement les CUP eren l'única expressió unitària que existia i que donava un marc d'actuació vàlid a les persones de més de trenta anys.

Com que no hi havia cap expressió organitzada de l'EI que la gent considerés útil (perquè, s'haurien de preguntar alguns), moltes persones van optar per organitzar-se a les CUP. I gràcies a aquest "capital" humà amb experiència, al treball rigorós i proper i al fet que les eleccions amplifiquen les teves actuacions (entre d'altres), les CUP han esdevingut el referent de l'EI conegut i reconegut per molta gent a moltes comarques del principat. Això no té res de dolent, és un fet. Cal acceptar-lo, reconèixer que ha suposat un pas endavant molt significatiu a moltes comarques (el més significatiu dels últims 20 anys) i coordinar aquesta realitat amb la resta de realitats de l'EI. Torno a repetir: perquè desaprofitar aquesta referencialitat? En nom de què? De que potser ens equivoquem? Clar que ens equivocarem, i moltes vegades. I això ens ajudarà a créixer i a canviar si fa falta.

Menys abstracció i més mirar la realitat de fora de les àrees metropolitanes.
Re: Discurs d’Endavant (OSAN) a l’acte del 11 de Setembre de 2008
19 set 2008
Comarcatí, potser al teu poble és així, però hauries de coneixer la realitat social i política de la immensíssima majoria del país, perquè desaprofitar i donar l'esquena a l'enorme potencial del teixit organitzat, associatiu, estudiantil i juvenil de l'esquerra inependentisme, un potencial que s'estén REALMENT arreu del país, sí que no té sentit.

És ben positiu que en un lloc la gent s'animi i faci una candidatura que generi il·lusió, i porti a les institucions la lluita de l'EI, però un moviment d'alliberament nacional que vulgui transformar de veritat la societat ha d'anar molt més enllà, és evident que una sigla electoral és fàcilment coneguda -segon a on de tota manera-, però un nom sol no fa la feina d'una base organitzada, ni una papereta per si sola soluciona els problemes.

El que ens cal a tots és menys cofoisme de mirada estreta per haver sortit a la tele el dia de les eleccions i basar-se en una estructura sectorial i d'implantació limitada, i més veure el conjut del país, de la societat i del moviment, per fer canvis reals, per sortir de l'anècdota cal tenir una base sòlida i organitzada, i no només en el joc electoral.

Menys visions idealitzades i tronades (fins i tot reaccionàries) del país, recordem que el moviment s'estén a tots els Països Catalans, i que vivim al segle XXI i no a la bucòlica edat mitjana, i sortim dels castells de fum sense base, de la retòrica buida de la 'participació' i la 'política de veritat' on la gent només té el paper passiu de votant que confia que li arreglem les coses. Menys assumir els tabús i l'autocensura ideològica imposada pel poder, la por a dir les coses del seu nom i a l'enfrontament. Deixem-nos de seguidisme oportunista dels titulars de premsa, del tacticisme oportunista i d'intents de treure el cap renunciant a difondre qualsevol discurs propi, a tenir iniciativa política pròpia, i anem cap al carrer, no s'ha de representar la gent, la gent s'ha d'organitzar amb nosaltres per lluitar, els llocs de treball, els centres d'estudi i els problemes i preocupacions de les classes populars, i fem un moviment que canvii les coses, i que lluiti en tots els fronts

L'independentisme ja ha tingut algunes dotzenes de regidors fa 30 anys, i sense un moviment fort, amb incidència militant i participació en les lluites populars, tot això no surt de l'àmbit local al final.

Les victòries s'aconsegueixen amb les lluites populars i el front institucional pot ajudar a fer-les avançar, però no les substitueix.

salut i lluita, company
Re: Discurs d’Endavant (OSAN) a l’acte del 11 de Setembre de 2008
19 set 2008
Comarcatí, potser al teu poble és així, però hauries de coneixer la realitat social i política de la immensíssima majoria del país, perquè desaprofitar i donar l'esquena a l'enorme potencial del teixit organitzat, associatiu, estudiantil i juvenil de l'esquerra inependentisme, un potencial que s'estén REALMENT arreu del país, sí que no té sentit.

És ben positiu que en un lloc la gent s'animi i faci una candidatura que generi il·lusió, i porti a les institucions la lluita de l'EI, però un moviment d'alliberament nacional que vulgui transformar de veritat la societat ha d'anar molt més enllà, és evident que una sigla electoral és fàcilment coneguda -segon a on de tota manera-, però un nom sol no fa la feina d'una base organitzada, ni una papereta per si sola soluciona els problemes.

El que ens cal a tots és menys cofoisme de mirada estreta per haver sortit a la tele el dia de les eleccions i basar-se en una estructura sectorial i d'implantació limitada, i més veure el conjut del país, de la societat i del moviment, per fer canvis reals, per sortir de l'anècdota cal tenir una base sòlida i organitzada, i no només en el joc electoral.

Menys visions idealitzades i tronades (fins i tot reaccionàries) del país, recordem que el moviment s'estén a tots els Països Catalans, i que vivim al segle XXI i no a la bucòlica edat mitjana, i sortim dels castells de fum sense base, de la retòrica buida de la 'participació' i la 'política de veritat' on la gent només té el paper passiu de votant que confia que li arreglem les coses. Menys assumir els tabús i l'autocensura ideològica imposada pel poder, la por a dir les coses del seu nom i a l'enfrontament. Deixem-nos de seguidisme oportunista dels titulars de premsa, del tacticisme oportunista i d'intents de treure el cap renunciant a difondre qualsevol discurs propi, a tenir iniciativa política pròpia, i anem cap al carrer, no s'ha de representar la gent, la gent s'ha d'organitzar amb nosaltres per lluitar, els llocs de treball, els centres d'estudi i els problemes i preocupacions de les classes populars, i fem un moviment que canvii les coses, i que lluiti en tots els fronts

L'independentisme ja ha tingut algunes dotzenes de regidors fa 30 anys, i sense un moviment fort, amb incidència militant i participació en les lluites populars, tot això no surt de l'àmbit local al final.

Les victòries s'aconsegueixen amb les lluites populars i el front institucional pot ajudar a fer-les avançar, però no les substitueix.

salut i lluita, company
Re: Discurs d’Endavant (OSAN) a l’acte del 11 de Setembre de 2008
19 set 2008
L'EI de molts llocs està cofoia perquè ha aconseguit sortir de la marginalitat. Això no és "moc d'ànec". No és cap tonteria.

No estem contents ni valorem les CUP per haver "sortit per la tele" (quines coses s'han de sentir...). Estem contents perquè la meva veïna (i la majoria de la població a alguns llocs) sap que l'EI té un projecte, intueix de què va i és capaç d'identificar qui el defensa. Fa 15 anys això era un somni molt llunyà. Ja sé que potser a tu això et sembla inimaginable, però hi ha molts llocs (estem parlant també de capitals de comarca) on això passa. I el dia que ho visquis ho sabràs valorar igual que molts de nosaltres. No és cap tonteria tenir la certesa de que has sortit de la marginalitat. I és ben normal pensar que has de reforçar l'eina que t'hi ha ajudat decididament.

Qui ha dit de no lluitar en tots el fronts? Qui ha dit de deixar el treball de base? Qui ha dit de prescindir de les sectorials? Qui més que les CUP està dinamitzant i impulsant tota mena de lluites populars a moltes comarques? Qui està col·laborant a organitzar la base a molts llocs?

Nano, no sé amb qui has parlat, ni què coneixes o deixes de conèixer, però hauries de sortir una mica del cau i deixar enrera alguns estereotips que tens al cap.

Necessitem un carro i necessitem cavalls que tirin del carro.
Re: Discurs d’Endavant (OSAN) a l’acte del 11 de Setembre de 2008
19 set 2008
que teniu enveja de la CUP? Doncs us rasqueu!

Res de coordinadores inutils: CUP partit de masses, ja!
Re: Discurs d’Endavant (OSAN) a l’acte del 11 de Setembre de 2008
19 set 2008
comarcatí, potser al teu poble éreu marginals, per això us heu deixat enlluernar tant fàcilment amb un recepta més demagògica i oportunista

Ignoro quin poble és el teu, a la meva ciutat no ho érem de marginals, i precisament perquè l'EI ja existia, i feia molta feina al carrer, vam treure representació electoral, i és ben clar que ara ens han de fer més cas, però mai ens hem deixat enlluernar, sense treball de base i sense el projecte polític de l'EI només seriem una candidatura local independent. Estaria bé que respectessis les altres experiències militants i sortissis del teu tancat cau autista, potser coneixeries altres opinions al si del moviment.

El discurs electoral és un, i té els efectes, però és necessàriament limitat, sobretot a nivell ideològic i d'oferir un projecte polític nacional de ruptura i transformació, i la tasca que pot fer també està restringida (i més encara als llocs- quasi tot el país- on no hi ha un feina real que permeti fer una candidatura seriosa, i no un bolet fantasma), això és normal, per això una candidatura seriosa necessita un moviment de base, necessita feina al carrer als centres d'ensenyament i als llocs de treball, sinó no hi ha res al darrere ni canvia res. I això no depèn del poble on siguis, és així a tot arreu.

Sovint els que més parlen de marginalitats i intenten enfrontar la CUP amb l'EI (com el cas de jo,no) són els que menys feina local fan i només s'han apuntat al carro quan han vist que funciona perquè altres haviem fet molta feina municipalista fa temps, que volen utilitzar per a altres xiringuitos que no són el nostre.
Re: Discurs d’Endavant (OSAN) a l’acte del 11 de Setembre de 2008
19 set 2008
"No només amb les CUP s'han de construir aquestes alternatives, òbviament necessitem un moviment de base potent"

totalment d'acord.

"CUP partit de masses"

jajajjaa XD, tandebó tinguéssis raó... però sense un moviment de base potent com afrontes, per posar-te un exeemple, una il·legalització? i ja no parlem si volem fer una revolució!

fora oportunistes de la CUP! per transformar la societat, com a mínim necessitem que ella es vulgui transformar a si mateixa! que no es poc txavalins!
Re: Discurs d’Endavant (OSAN) a l’acte del 11 de Setembre de 2008
19 set 2008
Al Principat -no entrare a d'altres arees del Paisos Catalans doncs es mes complicat- es poden definir a grants trets dues arees: aixo tant poc explicit i tant barceloni de "comarques" i la regio metropolitana; en la segona hi predominen historicament les lluites socials, el republicanisme, el socialisme i l'anarquisme, pero tambe el lerrouxisme; en la primera el carlisme, el nacionalisme, pero també el conservadurisme social... Evidentment aixo no és matematic, hi ha diferents graus, les ciutats capitals de regio no es el mateix que altres ciutats mes petites, no tots els pobles petits són convergents, etc. I no tots els barris de la macrourbe barcelonina son sociates i lerrouxistes.

Pero pel que serveix entendre el Principat d'aquesta manera -potser maniquea- es per entendre que a cada lloc no es pot funcionar de la mateixa manera, sino que s'ha de partir de cada realitat.

Personalment trobo estret de mires que en zones on hi ha un important moviment obrer de resistencia, moviments socials alternatius que s'enfronten amb el poder, etc es vulgui aplicar la mateixa cosa que en un poble de posem-hi X mil habitants. O un de 500. O un de la Costa Brava. O un de l'interior. No es el mateix Barcelona o Badalona que Lleida o Girona; o que Manresa. O que Sallent.

hores d'ara encara em sorpren que algu parli de "sectorials" pretenent fer una Unitat Popular -uy que rimbombant i gros- refererint-se a... el moviment obrer? al moviment okupa? -ja en parlariem amb alguns- al moviment ecologista? que són les sectorials? els apendixos del pal de paller nacional? la intervencio al moviment sindical alternatiu -CGTs, IACs, CNTs, Xarxa, Cobas- es un "sectorial"?? Si's plau, es posible que a Rocatitiua de dalt -jo soc de Rocatitiua de Baix- es pugui veure aixi. Pero al Baix Llobregat amb empreses de 20.000 treballadors i una incidencia de l'independentisme que no deu arribar a 1000 persones -ha ha- parlar de "sectorials" -herencia estaliniana de El Partido y sus organizaciones de masas- es per petar-se de riure.

En un poble X de 500 habitants es el mes adequat que s'ajuntin el progre, el marginal, l'indepe i l'amo del bar i facin una candidatura per les eleccions. Estic ridiculitzant, si. Les CUP no són aixo. Pero com es pot fer segons que a l'hospi per exemple sense caure en el reformisme mes barroer, ignorant tot el teixit social d'una ciutat de centenars de milers d'habitants -el meu poble hi viu tanta gent com en un parell de blocs de Bellvitge-.

(Per no parlar de la FAVB, es pot fer reformisme des de posicions revolucionaries: quina incidencia te l'EI en xiringos com aquest?...)

I repeteixo. Les CUP no son aixo. Per cert, que jo sapiga tampoc s'estan assemblant massa el que era la CUP-A (d'Arbucies, l'esquerra nacional del poble) o de Sant Pere de Ribes o l'AMEI.

I val a dir que al Baix Llobregat, per exemple, pel que jo se a ningu se li acudiria tenir una actitud tant iniciativera? com la que ha tingut la CUP de Berga amb el tema "civic". Per no recordar l'actitud d'alguns cuperos en una ciutat que no vull esmentar respecte a una perla autoctona sobre l'exposicio d'una persona dissecada... (sap greu, pero el tema era aixi de greu, i sap greu recordar-ho).

Si una cosa esta fent b l'EIB es deixar-se de discursos ben apresos a la vora del foc il·luminant projectes mes o menys progres -que acaba amb alguns en les posicions mes reformistes, per exemple, tema ETT's o tema okupacio, etc.- esperant que aixi es convencera la suposada "veina" tipus -la "veina" de Nou Barris i la d'Olot tenen a veure com un ou i una castanya-... inmiscuint-se en les lluites socials reals -amb mes o menys encert, el cofoisme que a vegades es fa gala, la llista de fets i proeses.. no serveix per res; pero inmiscuint-se-

I això es pot aplicar a d'altres zones urbanes del Principat (n'estic segur que tb al Pais Valencia, no tant a Mallorca per exemple). Dedicar-se a fer d'Iniciativa independentista a certs llocs pot ser interessant, a d'altres et col·loca en una posicio dintre de l'establishment local, cremant les forces més rupturistes que hi pugui haver a tal lloc -els sectors socials més rebotats-.

Menys avantguardes, menys partit mare i més implicarse, que aixo no es Euskalherria i Barcelona es un cap molt més gros que Bilbo. Alternatives construides d'abaix a dalt amb confluencia de tots els i les que tenen un problema amb el sistema.
Re: Discurs d’Endavant (OSAN) a l’acte del 11 de Setembre de 2008
20 set 2008
Noi, que vols que et digui, al meu poble tambe hi havia molt de moviment de base pero ara no es el mateix. Tu estas segur que teniu la mateixa repercussio que abans? Deixa'm que ho dubti. Potser hauriem de fer enquestes a pobles similars amb EI amb CUP o amb EI sense CUP a veure que surt. El mes estrany de tot pero es que insisteixes en enfrontar el reforç d la CUP amb l'aposta pel treball d base. I jo no hi veig cap contradiccio en potenciar totes dues coses alhora!
Re: Discurs d’Endavant (OSAN) a l’acte del 11 de Setembre de 2008
20 set 2008
no, la mateixa repercussió no, evidentment hem avançat, però és incorrecte menysvalorar la tasca feta fora de les institucions, i el moviment és ampli i té recursos que cal coordinar

a això anava, tampoc cal que hi instistim més

salut i lluita
Re: Discurs d’Endavant (OSAN) a l’acte del 11 de Setembre de 2008
21 set 2008
En cap moment he menyspreat la lluita fora de les intitucions (!), ni he negat que el moviment és més ampli, ni que que calgui coordinar-ho (d'alguna manera). Si repasses el què he escrit ho veuràs. I sincerament, no conec ningú que ho faci.

Alerta amb els pressupòsits i els prejudicis, de tot arreu ;)

ok!
Re: Discurs d’Endavant (OSAN) a l’acte del 11 de Setembre de 2008
24 set 2008
a qui votarem a les eleccions de Catalunya tota la gent que a les muncipals va votar la CUP?
Sindicat Terrassa