Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
LAB denuncia la salvatge ofensiva repressiva espanyola i crida els treballadors a la mobilització
17 set 2008
LAB, sindicat amb milers de treballadors bascos afiliats arreu d'Euskal Herria, denuncia la falta de democràcia a l'Estat espanyol i crida els treballadors a la mobilització davant la il·legalització de ANB i l'empresonament de membres de Gestores pro Amnistia
pegatalab.jpg
lablangileok.jpg
LAB: "Estem davant un atac que dóna continuitat a una estratègia política"

LAB ha denunciat que les sentències "disfressades d'arguments jurídics" de l'Audiència Nacional espanyola contra el moviment pro amnistia i del Tribunal Suprem contra EAE-ANB evidencien "una vegada més que ens trobem davant un atac que dóna continuïtat a una estratègia política".

Per a LAB, "aquesta ofensiva no és nova" i a Euskal Herria "tenim centenars d'exemples d'aquest tipus, en els quals els drets civils i polítics d'un ampli sector de la societat són calcigats, fraccions i denegats una vegada i una altra".

El sindicat abertzale ha denunciat que en els últims anys la "salvatge ofensiva repressiva" oberta per l'Estat espanyol ha deixat en evidència "la corrupció i falta de democràcia d'aquest Estat".

Al seu entendre, l'únic objectiu de totes aquestes mesures és "fer malbé la solució política i democràtica del conflicte; mentre, la societat basca demana la solució que vindrà d'un acord polític".

LAB ha cridat als treballadors i treballadores bascos a prendre part en les mobilitzacions que es faran en els pròxims dies
Mira també:
http://www.labsindikatua.org

This work is in the public domain

Comentaris

Askatasuna: "Seguirem denunciant la persecució dels Estats"
17 set 2008
El moviment de suport als presos bascos ha denunciat una sentència que "ja estava escrita" i s'ha reafirmat en el seu compromís de seguir denunciant "la persecució i impunitat" dels Estats espanyol i francès.

Askatasuna ha denunciat durament la sentència per la qual l'Audiència Nacional condemna a 21 membres del Moviment pro Amnistia a penes de presó d'entre 8 i 10 anys de presó.

En una nota enviada als mitjans de comunicació, Askatasuna ha recordat que "abans que comencés el judici vam dir que la sentència estava escrita". En aquest sentit, afegix, "el circ que hem presenciat en aquests mesos no ha estat més que un intent de posar-li maquillatge jurídic a una sentència política".

La solidaritat és un valor de pes i la naturalesa del Moviment pro Amnistia es construïx sobre aquest valor. Tot aquell que ha sofert repressió, ha rebut solidaritat en aquest poble, i volem dir bé alt que a pesar de les condemnes seguirem oferint solidaritat d'aquí des d'ara", han declarat des de *Askatasuna.

En aquest sentit, ha recordat que "podran omplir les presons de presos polítics bascos però la solidaritat arribarà pas a pas a totes aquestes presons, a totes aquelles persones que estimem. Seguirem denunciant la persecució i la impunitat dels Estats, ha assenyalat.

Per altra banda, *Askatasuna ha tingut paraules d'agraïment cap a les persones condemnades avui. "Ha estat un honor per a nosaltres haver treballat durant tots aquests anys amb les persones que han estat condemnades. En aquest moment, volem fer-los arribar la nostra abraçada més sentida als companys que es troben en aquests moments dintre de l'Audiència Nacional, diu el comunicat.

Per a finalitzar, Askatasuna i el sindicat LAB han fet un crida a la ciutadania a participar en les mobilitzacions que han estat convocades per a aquesta tarda en diverses ciutats i municipis d'Euskal Herria.
Re: LAB denuncia la salvatge ofensiva repressiva espanyola i crida els treballadors a la mobilització
17 set 2008
"Askatasuna" vol dir llibertat. La sentència confirma el que ja sabíem: que a Espanya la llibertat està prohibida.
Sindicato Sindicat