Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
[SEPC-UdL] Prou repressió contra l’independentisme lleidatà
15 set 2008
El passat Onze de Setembre, en una concentració pacífica davant del Roser, convocada per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i l’Assemblea de Joves de Lleida (AJLL), en protesta contra la conversió del Roser a Parador Nacional, els Mossos d’Esquadra van provocar diversos aldarulls, agredint desenes de manifestants i vianants que es trobaven pel carrer Cavallers i van detenir un dels manifestants, mostrant un comportament i una actitud xulesca i violenta.
La concentració, que s’ha celebrat cada any de manera totalment pacífica i mai hi ha hagut cap tipus incidents, comptava amb la participació d’una cinquantena de persones pertanyents a totes les franges d’edat, des de nois i noies joves, fins a mares i pares, acompanyats dels seus fills petits i gent gran, aplegats tots ells per presenciar les diverses ofrenes florals que estaven programades durant la diada al vestíbul de l’edifici del Roser, durant tota l’estona diversos agents van estar amenaçant als manifestants i exercint una desagradable violència verbal.

Quan el PSOE es va dirigir a fer la seua ofrena floral, la cinquantena de persones els van rebre a crits per protestar contra els que es van vendre el patrimoni local a una empresa privada. Els Mossos d’Esquadra van aprofitar el moment en que el partit espanyol es trobava dins el vestíbul del Roser per atacar amb violència contra els manifestants, una violència que no discriminava entre gent gran, joves, xiquets i xiquetes petites i fins i tot vianants que no tenien res a veure amb el que estava succeint. Finalment els Mossos d’Esquadra van agafar a l’atzar un jove manifestant i van agredir-lo brutalment i se’l van endur a comissaria, on el van tenir detingut quatre hores sense donar-li cap tipus d’explicació de que estava passant i posteriorment imputar-li falsos càrrecs d’atemptat a l’autoritat.

Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) denunciem aquest tipus d’actuacions policials. Unes actituds i uns comportaments contraris a la llibertat d’expressió i de manifestació que ja s’han produït altres vegades tant a la ciutat de Lleida com a la resta de país, com la detenció de la Núria Portulas o de Francesc Argemí “Franki� de Terrassa. Denunciem l’actitud del conseller d’interior Joan Saura, del partit ICV-EUiA, ja que és especialment ell i la resta de govern tripartit qui hi ha darrera d’aquesta onada repressiva que afecta als moviments socials i polítics de Catalunya.

Per la llibertat d’expressió i de manifestació i contra la repressió i la violència policial.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [SEPC-UdL] Prou repressió contra l’independentisme lleidatà
16 set 2008
Estúpids, ICV-EUiA no és un partit
Re: [SEPC-UdL] Prou repressió contra l’independentisme lleidatà
16 set 2008
Ah, i la detenció d'una persona no depén de les forces policials, sinó d'un jutge. Deixeu de fer el ridícul
Re: [SEPC-UdL] Prou repressió contra l’independentisme lleidatà
16 set 2008
la detenció d'una persona correspon únicament a una decisió de les forces policials, amb ordres dels seus comandaments, pel fet d'estar cometent un suposat delicte...
si saps del que parles fes-ho, sinó deixa de fer el llest o llesta.

Absolució jove detingut!!
Re: [SEPC-UdL] Prou repressió contra l’independentisme lleidatà
16 set 2008
La detenció d'una persona es decideix en el moment de la carrega. En cap cas la responsabilitat politica es consultada per realitzar aquesta acció. Menys demagògia i més feina sindical que per algo sou un sindicat d'estudiants
Re: [SEPC-UdL] Prou repressió contra l’independentisme lleidatà
16 set 2008
I vosaltres més vigilar els que estan a les vostres ordres. Òbviament la decisió de la detenció la pren el mando policial, però també òbviament, els càrrecs polítics de interior (lligats a la coalició ICV-EUiA) tenen mà en les actuacions de la policia que comanden. I si no en teniu mà, feu-vos-ho mirar. Procura no defensar tant un govern de merda com el que patim, i menys encara, amb temes com aquest.

Si fos la primera vegada... Però és que resulta que tot el "mandat" Saura està ple de repressió contra els moviments socials i l'esquerra independentista; i també de col·laboració de la policia autonòmica amb la judicatura espanyola.

Mira que parlar de demagògia...
Re: [SEPC-UdL] Prou repressió contra l’independentisme lleidatà
16 set 2008
Per cert, quin jutge va decretar la detenció d'en Gerard?
Re: [SEPC-UdL] Prou repressió contra l’independentisme lleidatà
17 set 2008
Abans també hi havia repressió cap als moviments socials o ha estat d'ençà d'en Saura que ha començat? Si és així Puto Tiranosaure
Re: [SEPC-UdL] Prou repressió contra l’independentisme lleidatà
17 set 2008
estúpida ta puta mare

vés a ginyar-la, puto gafapasta!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more