Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Alerta: un detingut a BCN acusat d'atacar la monarquia
13 set 2008
Les forces repressives detenen una persona i l'acusen d'haver fet una acció contra la monarquia
La Policía detiene al presunto autor del ataque incendiario a la casa de los Duques de Palma

* El 'cóctel molotov' sólo causó daños en un vehículo cercano a la residencia
* El detenido pasará a disposición judicial en las próximas horas


BARCELONA.- La Brigada de Información de la Jefatura Superior de Policía de Cataluña ha detenido este mismo sábado, sobre las 16.30 horas, al presunto autor de lanzar un artefacto incendiario cerca del domicilio de los Duques de Palma en Barcelona.

Según las mismas fuentes, los responsables de la investigación continúan con las pesquisas con tal de aclarar todos los detalles de esta acción que no ha provocado ningún daño material ni personal al no encontrarse nadie en el domicilio en el momento del ataque.

Tal y como se ha informado a lo largo del día, un individuo en solitario llegó hasta las proximidades de la finca que la Infanta Cristina e Iñaki Urdangarín tienen en el barrio de Pedralbes de Barcelona. Tras bajarse de su coche, lanzó contra la vivienda un artefacto que resultó ser un 'cóctel molotov' pero que, sin embargo, no llegó a impactar en la casa. De hecho, sólo se registraron ligeros daños en un vehículo aparacado muy cerca de allí.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Alerta: un detingut a BCN acusat d'atacar la monarquia
13 set 2008
Detenen un home acusat de llençar un artefacte incendiari a la casa de la Cristina de Borbón a Barcelona
Segons la policia, l'home ha pogut fugir malgrat la vigilància

La Brigada d'Informació de la policia espanyola a Catalunya ha detingut avui a la tarda un home de llençar un artefacte incendiari a la casa de Barcelona de la Cristina de Borbón poc més tard de les cinc del matí. Segons Europa Press, la detenció s'ha fet a dos quarts de cinc de la tarda però no se sap res més. És previst que l'acusat, que segons la policia havia pogut llençar l'artefacte malgrat la vigilància, passi aviat a disposició judicial.

L'artefacte ha impactat contra un cotxe que era aparcat al davant del domicili de la filla del rei d'Espanya i no ha causat gaire danys. Malgrat la vigilància policíaca un home ha baixat del seu cotxe, ha llençat l'artefacte i ha marxat sense ser detingut. El passat un de juliol un home que hi va fer una inscripció amorosa en una pedra de l'edifici va ser detingut de forma immediata.

El govern ha expressat la seva solidaritat a la casa reial. La investigació la condueix la policia espanyola que és l'encarregada de la seguretat dels membres de la monarquia.
La finca on viu Cristina de Borbón és a Pedralbes i té 2.500 metres quadrats. La policia la vigila de forma permanent des de l'interior. Segons la delegació del govern espanyol a Catalunya en el moment de l'incident no hi havia cap membre de la família al seu interior
Re: Alerta: un detingut a BCN acusat d'atacar la monarquia
13 set 2008
se sap a quina comissaria està? li han aplicat la llei antiterrorista?

Potser estaria bé fer alguna concentració de suport al davnat de la comissaria.
Re: Alerta: un detingut a BCN acusat d'atacar la monarquia
13 set 2008
L’èxit de la Diada enterbolida per l’amenaça de la repressió    

Un detingut, allibertat passades poques hores, en la manifestació de Lleida. Identificacions a Barcelona amb una retenció, escorcollat un cotxe i amenaces de denúncies i més detencions per la col·laboració de Mossos d’Esquadra i un grupuscle feixista.

La detenció a Lleida, el més preocupant

Per al col·lectiu Alerta Solidària, que per sobre de tot destaca l’èxit de les mobilitzacions independentistes arreu del país, el capítol viscut a Lleida suposa un grau més de tensió en la prou complexa situació en la capital del Segrià. Alerta Solidària assegura que els Mossos d’Esquadra, per ordres de la Paeria i del Departament d’Interior, han fixat com a objectiu l’Assemblea de Joves de Lleida (integrada dins la CAJEI ), organització a la que pertany l’independentista detingut. En aquests moments, a l’espera de la concreció dels delictes que se li vulguin imputar (fàcilment se li imputaran els delictes ordinaris de desordres, resistència, atemptat…), als Mossos que l’estan assetjant, a ell i a altres companys, ningú els està jutjant.
Imatge de mostra

Les fotografies de la detenció però mostren com el militant independentista no oposa resistència i per contra, és la Paeria i els Mossos els qui demostren la seva desesperació per una acció més que evidencia el cinisme de l’administració local que, ignorant la història del edifici del Roser, hi vol construir un Parador Nacional per a les elits espanyolistes.

Pressions contra els independentistes que es mobilitzaren a Barcelona

La càrrega criminalitzadora, preludi de possibles detencions, ha vingut, un cop més de mitjans espanyolistes com El Mundo, però també de la ma d’un grupuscle feixista. Aquest grup va haver d’amagar-se dins d’un bar després de provocar i agredir militants independentistes que es manifestaven pel centre de Barcelona. Ara, els Mossos d’Esquadra els utilitzen per poder amenaçar independentistes amb detencions.

A aquestes amenaces cal sumar-hi quatre identificacions, una retenció (detenció temporal il·legal) i l’escorcoll d’un cotxe de militants independentistes igualadins en diferents moments de la Diada, a Barcelona, de la ma dels Mossos d’Esquadra. Aquestes pràctiques, conegudes per ser habituals en la capital catalana en diades similars, pretenen, segons Alerta Solidària, intimidar, tot i que, sense gaire eficàcia.

És per totes aquestes valoracions que, el col·lectiu antirepressiu, tot i assegurar que seguirà els esdeveniments amb atenció, sense baixar la guàrdia, creu oportú per sobre de tot denunciar els fets ocorreguts a Lleida i fa una crida a solidaritzar-se amb en Gerard, el veí d’aquesta ciutat represaliat.

Adjuntem el comunicat fet per l’Assemblea de Joves de Lleida:

Un independentista de la CAJEI és agredit i detingut pels Mossos d'Esquadra durant els actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a Lleida

El cos policial carrega contra desenes de manifestants de totes les edats durant una protesta al Roser de Lleida.

Els Mossos d'Esquadra han agredit i detingut avui a Lleida en G.S, actiu militant de la CAJEI. La detenció ha tingut lloc en plena commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, quan el jove independentista participava en una protesta pacífica a la seva ciutat, Lleida.

Un membre del cos autonòmic ha escanyat al jove per procedir després a la seva detenció. Mentre G.S mantenia un cartell en defensa del Roser a les seves mans, un agent dels Mossos d'Esquadra l'ha escanyat i després han procedit a apallissar-lo un cop era al terra. Davant la situació, el cos policial ha carregat contra desenes de manifestants de totes les edats que estaven protestant per la brutal agressió que han tingut lloc davant del seus ulls i de les càmeres fotogràfiques i de televisió.

Després d'estar tancat 4 hores a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Lleida, G.S. ha estat posat en llibertat amb càrrecs, acusat d'un delicte d'atemptat a l'autoritat. G.S. ha sortit de la comissaria gràcies a la pressió popular i mediàtica, degut a l'evident desproporció de l'actuació policial. En sortir de comissaria, el jove indepentista s'ha dirigit a l'hospital per fer l'atestat mèdic, sota l'aixopluc dels seus companys de l'Assemblea de Joves de Lleida.

Des de la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) exigim:

- La lliure absolució de tots els càrrecs que se l'imputen al veí de Lleida detingut aquest migdia.

- Una immediata investigació dels fets i que es depurin responsabilitats.

A més aquest cop hi ha material fotogràfic i audiovisual de sobres per demostrar com han succeït realment els fets, ja que l'actuació policial s'ha produït davant de diversos periodistes i desenes de persones.

- Que s'aturin les constants agressions i persecucions policials contra el jovent independentista organitzat.

- Que s'aturi també l'absoluta impunitat amb que actuen els Mossos d'Esquadra contra el conjunt de la població catalana.

Els fets han tingut lloc en plena Diada Nacional. Una data simbòlica i just en el moment en que desenes de veïns de Lleida protestaven per la destrucció del Roser. Així, queda pal·lesa la funció repressiva del cos policial dels Mossos d'Esquadra, que actuen al servei d'interessos polítics i econòmics espanyols i contra la voluntat de la població lleidetana i dels Països Catalans.

Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI),

11 de Setembre de 2008.
Re: Alerta: un detingut a BCN acusat d'atacar la monarquia
13 set 2008
als de Lleida més canya home!
Sindicato Sindicat