Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
[AJHG-CAJEI] Manifest per Festa Major
13 set 2008
Enguany la Festa Major dâHorta pot gaudir dâun espai propi de llibertat on les joves i totes les veïnes del barri puguem gaudir dâuns valors diferents, basats en lâautogestió, la solidaritat i la igualtat. Així doncs, us presentem les bases sobre les que es sustentaran aquestes festes majors, principis tots ells de defensa del territori dins de lâespai dâautogestió i de llibertat que comporta el Casal Popular La Torxa dâHorta.
DEFENSA DE LA TERRA:
Entenem que defensar la terra significa fer-ho en tres sentits:
En primer lloc, fer créixer i gaudir de la riquesa natural del nostre territori i preservar-la de les agressions urbanístiques. En segon lloc, respectar, promoure i gaudir de la riquesa cultural catalana que ens identifica i cohesiona com a poble. I, en tercer lloc, combatre que la terra sigui propietat dâuns pocs macro empresaris que no seâls veu el pèl si no és per especular amb el terreny i cobrar els desorbitats preus de les hipoteques vitalícies, lloguers, multes etc. que hem de pagar per aconseguir el dret a un habitatge i a viure âdignamentâ?.
Així que reivindiquem les protestes en defensa del territori, les ocupacions i lâautogestió del barri dâHorta perquè els carrers, els locals, les casesâ¦han de pertànyer a la gent que vivim i treballem al i pel barri.
DEFENSA DE LâAIGUA:
Lâaigua és un bé natural fonamental per a la vida, no obstant, aquest fet no suposa un impediment perquè les empreses i els governs (molts dâells mal anomenats progressistes) en facin un ús desmesurat, degut a lâafany de lucre. Aquest fet ha provocat, en les darreres dècades, un encariment de lâaigua dâús domèstic i alarmes de sequera. Davant dâaquestes situacions es volen aplicar polítiques com els transvasaments i restriccions temporals aplicades a particulars. Aquestes mesures, a més de ser superficials, efímeres , insuficients i insostenibles no trenquen amb la lògica de la sobreexplotació aqüífera, que no comporta altra cosa que la destrucció material del nostre patrimoni hidrològic i un desequilibri territorial. Per aquest motiu rebutgem totes aquestes mesures així com tota gestió privada de lâaigua (per exemple, el monopoli dâAigües de Barcelona) i reivindiquem una gestió dels recursos hidràulics pública, responsable que prioritzi les persones i el medi ambient abans que els interessos econòmics.
Al nostre barri ho patim de més a prop ja que amb les excuses de transport dâaigua, ens construeixen lâenllaç Ter-Llobregat a la Vall de la Solana de Collserola on està situada la Vall dâHorta i el nostre barri.
DEFENSA DE LâAIRE:
La defensa de lâaire va relacionada amb la defensa dâun sistema que respecta el medi ambient i que aposta per un model de barri a la mida de les persones. Aquest model trenca amb la lògica del creixement indiscriminat i a qualsevol preu per tal de maximitzar el benefici. En canvi, aposta pel decreixement de la urbanització que sâestén com una taca dâoli, la recuperació dâespais naturals, una gestió responsable dels recursos que respecti la realitat territorial dels Països Catalans. Aquests principis passen per la perspectiva del colâ¢lectiu, que no de lâindividu, i per lâabolició de la propietat privada dels recursos i mitjans de producció.
DEFENSEM EL FOC:
El foc és un símbol de passió, combativitat i subversió. Tot i que no significa cap defensa en concret simbolitza la nostra manera de defensar, reivindicar i lluitar, donat que lâestat Espanyol i el Francès, els respectius governs i els partits que ocupen el poder actualment han optat per posar-se al costat de les empreses i dels interessos econòmics i, per aquest motiu, les nostres consideracions, demandes i desitjos no compten amb el seu recolzament. Encara més, sâoposen als seus interessos i aspiracions, per tant, rebutjem i combatem les seves polítiques i el seu funcionament corrupte com a mitjà per canviar tot allò que no funciona, així com per a construir un nou món.
Assemblea de Joves dâHorta â Guinardó
Setembre de 2008
Mira també:
http://ajhortaguinardo.ppcc.cat
http://cajei.net

This work is in the public domain
Sindicat