Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Acta de constitució de la Campanya Unitària "No a la directiva de les 65 hores"
11 set 2008
Aquest 9 de setembre, a Barcelona, a la Casa de la Soli, sâha constituït la Campanya Unitària âNo a la Directiva de les 65 horesâ?.
64498_no65horesanagrama.jpg
ACTA DE CONSTITUCIO DE LA CAMPANYA UNITÃRIA âNO A LA DIRECTIVA DE LES 65 HORESâ?

Aquest 9 de setembre, a Barcelona, a la Casa de la Soli, sâha constituït la Campanya Unitària âNo a la Directiva de les 65 horesâ?.

Han participat unes 80 persones, en representació de diferents col·lectius i organitzacions així com a títol individual. Entre els assistents hi havia representants sindicals, de moviments socials i dâorganitzacions polítiques dâesquerra.

Han assistit representants de CGT Catalunya, de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya) i dels sindicats que la integren (IntersindicalâCSC, FTC, CATAC, USTEC-STES), del sindicat CO.BAS, del Sindicat Unitari, de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), de lâOrganització de Treballadors Zurich Assegurances (OTZA) i EnConstrucció (Telefónica). També han assistit companys de CNT-Joaquín Costa i de CNT-AIT. Hi eren així mateix delegats/es de Telefónica, TMB, SEAT, Metro, Indra, IBM, EDS, Titan, Magneti-Marelli, Frape, Zurich Assegurances i Parcs i Jardins, representant a seccions sindicals dels sindicats abans esmentades i de CCOO. També han participat companys/es del Centre Social Autogestionat Can Vies, de lâAssemblea Popular de Sants, de la Trobada Alternativa de Nou Barris, de les Assemblees per un habitatge digne de Sant Vicenç dels Horts i lâHospitalet, del Col·lectiu Kaosenlared, del Moviment dâAssemblees dels Instituts de Sabadell (MAES), universitaris de lâUAB, companys de lâAssemblea de Precaris/es de lâUAB, Dones Llibertàries i la Coordinadora Un Altre Món és Possible de Sabadell. Entre les organitzacions polítiques, hi eren Endavant, CAJEI, Maulets -de Barcelona, Horta (València) i Ebre-, Corrent Roig, En Lluita, PsucViu, Revolta Global, Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), PRT, Asociació Socialisme XXI, Lluita Internacionalista, FARGA, Partit Humanista de Catalunya, EUiA, El Militante i Clase contra Clase.

1.- Lâassemblea ha constatat que el primer problema amb què ens trobem per lluitar contra la Directiva és la manca dâinformació que existeix entre els treballadors i la ciutadania. A més, entre la gent que en té notícia, hi ha la sensació que és una cosa llunyana que no ens afecta de manera directa.

Per aquest motiu, sâha insistit per part de diferents companys/es què la primera tasca és informar sobre aquesta Directiva amb la que ens volen fer retrocedir un segle, legalitzant jornades de 10 i 12 hores diàries durant sis dies a la setmana i desregulant la relacions laborals, ja que volen fer-ho a través de pactes individuals empresari-treballador, per sobre dels convenis i la representació col·lectiva.

Sâha explicat a la reunió que les Directives, si es fan, és per ser aplicades i que si sâaprova aquesta, el seu impacte serà immediat. En primer lloc perquè els empresaris podran âimportarâ? treballadors de països o­n la prolongació de jornada hagi estat legalitzada. També perquè patirem des del principi el xantatge de deslocalitzacions als països o­n sâhagi implantat la Directiva i perquè els empresaris individuals no trigaran a aplicar-la, amb lâempara del Tribunal Europeu de Justícia, encara que la llei espanyola no sâhagi modificat (com està succeint ara amb la Directiva Bolkenstein). La idea general de la UE és, dâuna altra banda, que la nova legislació afecti dâentrada als sectors més desprotegits i que, transcorregut un període, es generalitzi a les noves generacions de treballadors/es.

2.- Ãs opinió comuna a la reunió que la Directiva no és un atac aïllat, sinó una peça âsens dubte fonamental- de lâofensiva general de lâEuropa del capital, de la que formen part, entre altres, la Directiva de la Vergonya, els plans de Bolonya de privatització de lâensenyament superior o la Directiva de liberalització de serveis. Per això la lluita contra la Directiva sâha de plantejar en el marc global de la lluita contra lâEuropa del capital.

3.- Lâassemblea està dâacord en la necessitat dâelaborar un calendari propi i sostingut dâaccions i activitats, si més no, des dâara fins al dia en què el Ple del Parlament europeu voti la proposta de Directiva (diferents notícies assenyalen que la proposta entrarà al Parlament aquest mes de setembre i que es votarà, si no passa res, al cap de tres mesos, és a dir, desembre) .

4.- Hi ha igualment coincidència en què una part fonamental del treball sâha de desenvolupar en el terreny sindical i a les empreses, però que la campanya ha dâanar, sens dubte, més enllà, incorporant els estudiants, els barris i els diferents moviments socials, integrant els diferents mètodes de lluita i creant un veritable moviment contra la Directiva i lâEuropa del capital. També sâha plantejat que cal estendre la campanya a les comarques, ja que, fins ara, està bàsicament limitada a lâàrea metropolitana de Barcelona. En el marc de la campanya, en cada territori o sector, els companys/es que la impulsen prendran autònomament les seves iniciatives. Així , companys del Baix Llobregat tenen convocada reunió comarcal per als pròxims dies.

5.- També sâha plantejat la necessitat de coordinar la campanya amb els companys/es que sâestan mobilitzant en altres llocs i concretament aprofitar la propera reunió del FSE a Malmöe per fer-ho a escala europea.

6.- Jornada del 7 dâoctubre convocada per la CES. Hi ha coincidència respecte a les aturades: No respectarem la limitació dels 5-15 minuts de CCOO i UGT i cridarem a parar el temps necessari per fer assemblees o­n es pugui discutir, dâuna banda, el significat de la Directiva (en el marc de lâofensiva de lâEuropa del capital i de la crisis econòmica), i dâuna altra, els problemes específics de cada empresa. Cridarem a estendre les protestes a la Universitat i instituts i a preparar accions diverses. Companys dels sindicats presents a la reunió han explicat que les seves organitzacions sol·licitaran vaga de 24 h. el dia 7 per així oferir cobertura legal a les aturades que superin els 15 minuts. Sâha parlat també de preparar una proposta de comunicat perquè el puguin aprovar les assemblees, que denunciï la brutalitat de la Directiva, que assenyali que aquesta Directiva no és ânegociableâ? sinó que només procedeix la seva retirada i que, si no sâha retirat, cridi als sindicats a convocar una vaga general europea el dia que el Parlament hagi de votar.

7.- El tema més polèmic de la reunió ha estat què fer davant la manifestació que convoquen CCOO i UGT el 7 dâOctubre a la tarda. Un grup de companys/es ha assenyalat que no podem deixar de participar en aquesta jornada, que és necessari aprofitar-la per treballar cap a tot un sector de les bases de CCOO i UGT i que, ara mateix, no tenim força per convocar una manifestació alternativa per aquest dia. Al mateix temps, altres companys/es han expressat que no volen, sota cap concepte, que ningú els identifiqui amb els aparells sindicals de CCOO i UGT, col·laboradors dels plans patronals. Després de molta discussió, lâacord bàsic hauria quedat com segueix: farem una convocatòria autònoma a manifestar-nos, amb les nostres pròpies consignes, amb un recorregut coincident amb el de la manifestació âoficialâ?; si tenim prou força ens posarem davant; en cas contrari, deixarem un espai suficientment gran per quedar en tot moment perfectament diferenciats.

8.- Es convoca reunió oberta de les COMISSIONS DE TREBALL (PROPAGANDA I ACCIONS) EL PROPER DIMARTS DIA 16 DE SETEMBRE A LES 19 H. A LA CASA DE LA SOLI.

9.- La PROPERA REUNIà GENERAL tindrà lloc el DIA 25 DE SETEMBRE, dijous (a confirmar el lloc).

NOTA: Els companys de CGT Catalunya han comunicat en la reunió que transmetran els acords a la Plenària que tenen el dia 23 i que les seves organitzacions territorials decidiran. Altres companys/es també les portaran als seus col·lectius. CNT-Joaquín Costa sembla que no formaran part de la Campanya.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acta de constitució de la Campanya Unitària "No a la directiva de les 65 hores"
13 set 2008
Ante la coletilla última del acta "CNT-Joaquín Costa sembla que no formaran part de la Campanya." hemos de decir que nuestro planteamiento ya manifestado en el transcurso de la reunión es de que vemos necesario hacer todo lo posible para que no se apruebe esta Directiva Europea de las 65 horas y es casi obligatorio el que se haga una campaña conjunta con todas aquellas personas, organizaciones y colectivos que realmente esten en contra de dicha Directiva, y estaremos formando parte de la campaña si, como algunos planteemos en la reunión, no se va con CCOO y UGT, ya que los consideramos colaboradores con la patronal y el estado en las muchas leyes antiobreras de los últimos años y en concreto por colaborar de hecho con el alargamiento de la jornada laboral, por medio de las horas extras, a más de 65 horas que ahora quieren legalizar.
salud y organización obrera y social
Colera camping CNT