Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats : especulació i okupació
[Lleida] Detenció d'un jove en una protesta en defensa del Roser
11 set 2008
Comunicat de premsa arrel de la detenció d’un jove aquest matí a Lleida durant els actes de l’ofrena floral al Roser en motiu de l’11 de setembre

Hi ha fotografies de la protesta i de l’agressió policial

S’ha convocat una concentració per la llibertat del jove a les 17 h a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Lleida
agressio3.jpg
Comunicat de premsa arrel de la detenció d’un jove aquest matí a Lleida durant els actes de l’ofrena floral al Roser en motiu de l’11 de setembre

En commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, entitats, associacions i partits polítics realitzen a l’edifici del Roser una ofrena floral.
Com cada any, l’Esquerra Independentista lleidatana també hi participa. L’acte estava
organitzat per la CUP i l’Assemblea de Joves de Lleida (AJLL), i comptava amb el suport del Casal Ocell Negre i l’actuació de la Colla Bastonera del Pla de l’Aigua. S’ha realitzat a les 10.30 h del matí i ha transcorregut amb total normalitat.

Des de que es va fer públic que l’edifici del Roser seria convertit en un Parador Nacional (una cadena d’hotels de luxe instal•lats en edificis històrics) les protestes populars contra els partits polítics que van prendre la decisió –PSC, ERC i IC-V- han estat una constant en els actes de l’ofrena floral. Avui no ha estat una excepció.

Després del pas de la comitiva del PSC, un agent antidisturbi dels Mossos d’Esquadra ha començat a agredir violentament a un jove que participava de la protesta, tot agafant-lo pel coll i ofegant-lo.

Nombroses persones allà presents han recriminat a aquest agent i d’altres que l’estaven encobrint, la seva actuació.

Llavors, els agents antidisturbis dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana, que feien un cordó per impedir la protesta, han començat a carregar contra les persones que protestaven, fent-les fora de les proximitats del Roser.

El jove ha estat detingut després de ser novament agredit al terra. Es tracta de G.S.C, membre de l’Assemblea de Joves de Lleida.

Denunciem:
- l’agressió violenta i la detenció de G.S.C
- l’agressió i la càrrega indiscriminada, abusiva i violenta contra tota la gent allà present per part d’agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana. Nombroses persones han resultat contusionades.
- Aquest no és un fet puntual. Hem denunciat múltiples vegades la repressió sistemàtica que duu a terme el govern de la Paeria, amb majoria absoluta del PSC, contra membres dels moviments socials lleidatans.
- En G.S.C. és un membre conegut de l’AJLL, de la que exerceix de portaveu. L’actuació totalment intencionada de l’agent dels Mossos d’Esquadra fa evident que ha estat agredit i detingut per aquest motiu.
- Que els agents de policia han impedit l’exercici de la professió periodística i de la lliure expressió, tot tapant els objectius de les càmeres de periodistes allà presents

Exigim:
- la llibertat immediata i sense càrrecs de G.S.C
- que s’investigui l’actuació desmesurada, indiscriminada, abusiva i violenta dels agents antidisturbis dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana, especialment l’actuació provocativa i violenta de l’agent que ha agredit físicament a G.S.C, i dels que l’han encobert, i que se’n depurin responsabilitats

I per tot això, convoquem una concentració avui 11 de setembre de 2008, a les 17h, davant la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Lleida

Lleida, 11 de setembre de 2008
Assemblea de Joves de Lleida (AJLL-CAJEI) i Assemblea Antirepressiva de Ponent (AAP)
cordo-policial-roser.jpg
protesta-roser.jpg
Mira també:
http://www.suportponent.net
http://www.ajlleida.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Lleida] Detenció d'un jove en una protesta en defensa del Roser
11 set 2008
Tot el meu suport!!
Sindicato Sindicat