Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Manifest 11 de setembre 2008
10 set 2008
Manifest amb motiu de la Diada Nacional, del PSUC viu
La Diada Nacional d'enguany se'ns presenta una vegada més en una situació d'incertesa, aquest cop agreujada per la crisi econòmica. Notícies arriben cada dia d'augment de la pobresa, d'aplicació d'EROs, mentre una certa incredulitat general acompanya els anuncis de mesures dels governs central i català per combatre aquesta crisi.

Mentre el govern català de l'Entesa i també l'oposició ens fan esmorzar un dia sí i l'altre també amb la cantarella del finançament, fent-nos creure un cop més que Catalunya s'ho juga tot a una carta, la gent veu com el seu poder adquisitiu baixa i la precarietat laboral fa difícil pensar en el futur. Problemes que són els que estan realment sofrint els treballadors, les classes populars.

No neguem la importància d'aconseguir un finançament autònomic just, però creiem que no es pot plantejar aquest debat si no parlem alhora de la redistribució de la riquesa. Com a partit nacional i de classe, creiem que ambdós temes han de considerar-se de manera conjunta.

Ens veiem obligats a recordar que la nostra posició de fa uns anys, és a dir, començar per canviar la Constitució per després canviar els Estatuts en comptes de confiar que les reformes parcials garantirien un canvi de model, sembla ara més encertada que mai. El sistema d'estat de les autonomies, encapçalat per un rei, dóna senyals clars d'esgotament. És l'hora d'una alternativa republicana autènticament federal que garanteixi els drets socials i l'autodeterminació dels pobles. A què esperem per plantejar-la?
Mira també:
http://www.psuc.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest 11 de setembre 2008
10 set 2008
"començar a canviar la Constitució" xD

riure per no plorar
Re: Manifest 11 de setembre 2008
10 set 2008
foteu pena! "altrenativa republicana autènticament federal" que vol dir aquesta merda? volem autodeterminació i això vol dir independència! i per cert no us he descuidat de mencionar el socialisme? ho dic perquè després us voleu fer passar per comunistes... i a sobre criticant el govern d'entesa, quins collons, quin cinisme! si vosaltres formeu part d'ICV-EUiA! o és que ja no us n'enrecordeu? no teniu principis ni vergonya! sou uns reformistes!
Re: Manifest 11 de setembre 2008
10 set 2008
Per al senyor "aa". El que fot pena, amb tots els respectes es el teu anàlisi ""marxista"". Una alternativa republicana federal no exclou en cap moment el dret a l'autodeterminació de les nacions, i el PSUC el defensa, encara que la seva aposta sigui per una república federal. Que es mencioni o no el socialisme, doncs em sembla que el manifest està enfocat a una etapa actual, amb un missatge inmediat, el PSUC no renuncia en cap moment al socialisme. I sobre lo del govern d'entesa, una cosa és formar part d'EUiA per considerar que és necessari crear un moviment polític i social (o recuperar-ho com és el cas) i una altra molt diferent és recolzar tot el que faci o digui.
És molt respectable la opció de no ser a EUiA, és entendible, però en canvi no ho és la de fer demagògia al respecte.

Una mica de seny...
Re: Manifest 11 de setembre 2008
10 set 2008
Hastos de repetir las mismas cosas y más aun de politicos `profesionales, incapaces de liderar un proyecto nuevo, democrático y avanzado. Tienen razón los del PSUCVIU. El modelo del continuismo de la transición está muerto. El futuro pasa por una República federal, de libre adhesión, y que inicie un proceso de avance hacia el socialismo.
Re: Manifest 11 de setembre 2008
11 set 2008
els mateixos que treuen manifestos demanant una esquerra antagònica al sistema mentre van de la mà del partit que ha destroçat el moviment okupa a barcelona.

esperu algún tipus de credibilitat?

parricidi!
Sindicato Sindicat