Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: corrupció i poder : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats : especulació i okupació
[18-21setembre] festes populars a esplugues :: ofeguem les penes... per tots els mitjans
05 set 2008
Un any més arriba la festa major, moment de sortir al carrer, de viure la festa, d’expressar-se fora de les quatre parets de casa, de trencar les quotidianitats i relacionar-se més enllà dels reduïts cercles en els que vivim.
cargol2.png
PROGRAMA DE FESTES POPULARS
http://www.festamajordesplugues.org/2008/programa.jpg


Des de fa set anys un conjunt d’afinitats intenten tirar endavant un espai de festes populars, entenent que la festa es necessària perquè ens apropa i ens dona força. El punt de partida és que volem uns espais col·lectius que parteixin de nosaltres mateixes, de les nostres ganes de viure i de les nostres il·lusions.

És per això que les anomenem populars. I les volem construir lluny dels paràmetres que estableixen els qui ens governen, perquè no ens interessen unes festes basades en el reclam de la popularitat, ni concebudes com una concessió populista. Vivim un dia a dia marcat per la imposició vestida de diàleg i per la misèria recoberta de gespa… En aquests dies de festa no ens ve de gust demanar permís, ni consentiment a aquells que ens administren la vida en benefici propi, als que cínicament ens parlen de civisme, als que converteixen equipaments en comissaries. I sembla impossible que aquells que han posat Esplugues en venta, amb nosaltres a dins, visitin les nostres bústies i ens convidin a celebrar-ho plegats.

Per això fem una crida a la resistència festiva, a la irreverència i a la denúncia. Aquest any volem sortir de l’armari i cremar-lo al mig de la plaça, que els nostres cossos es fonguin cada nit esperant que aviat tots els dies siguin festa major, la nostra festa major.

No podreu domesticar la cultura popular
(setembre de 2004… actualment vigent)
Mira també:
http://www.festamajordesplugues.org

This work is in the public domain
Sindicat