Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
No hi ha debat en alguns temes??
04 set 2008
Semble que el tema de les agressions a les dones no generen el debat seriós que caldria que generessin...
Vaig llegint l'IMC esporadicament quan vaig trovar l'inici de la polémica de l'infame cartell de la Farga (perqué l'acte era a la farga el cartell és de la Farga)... llegint el fil he trovat moltes referencies a un conficte durant la festa major de Gràcia protagonitzat per un grup de dones i suposats membres del centre social "la Torna". Com que només informaba una resposta titulada "ni a hostias nos callareis" he buscat al IMC alguna mena de notícia directa, el posicionament de la Torna (que era citat moltes vegades) o al menys el posicionament de les suposadament agredides i no he trovat res, ni remontant-me al dia 15 d'agost.
No hi ha cap informació ni sobre la primera agressió (suposada), ni sobre el posicionament de la Torna, ni sobre la posició de les SCUM (si és que eren elles)ni sobre l'acció de les dones,ni sobre la posterior agressió, ni el text de les fulles llençades a la festa de Gràcia... res de res, tampoc hi ha res a Kaos en la Red, ni Alasbarricadas.....¿?¿?¿?.
Pregunto:
Que ningú s'ofengui, és sols una pregunta.

1.-Algú pot informar desapasionadament del que va passar a lafesta de gràcia i/o abans?.
2.-Algú por penjar el posicionament de la Torna a IMC.
3.-Algú pot penjar el text de l'octaveta SCUM?.
4.-És posible un debat seré sobre un tema tant important com aquest?.

No vull ni pensar que a les 3 webs de contrainfo que cito més amunt s'hagi fet una neteja del tema per no tenir contradiccions (les SCUM's tan radicals, la Torna tan pencaires, nosaltres tots tan antagonics i d'esquerres...).

Amagar el cap sota de l'ala, sigui quina sigui la veritat, és més dolet que desenvolupar un debat seré. Perqué del debat seré pot sorgir una solució, ja sigui del masclisme, ja sigui de la pseudoradicalitat d'algunes feminsites. En canvi de callar i mirar cap un altra lloc no s'en treu res més que agreujar el masclisme (algunes de les intervencions eren esferidores "és el que es mereixen") o la pseudorradicalitat (també hi han intervencions iluminades en aquest sentit).

Va ser Lenin qui va dir que la veritat és revolucionaria?

Doncs apa endevant!!
Una dona que vol saber quepasaaqui.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: No hi ha debat en alguns temes??
04 set 2008
Jo en aquesta adreça:
http://www.bdebarna.net/v2_/mapa.php?mapa_id=264&historia=2112

He trobat això:

Acció?-Reacció?
LLOC: Sant Domènec (Gràcia)
DATA: Dilluns, 18 d'agost de 2008
AUTOR: David david_jara ARROBA msn.com

Ahir al vespre vam decidir anar a donar un "tomet" per Gracia i aprofitar per fer un mos. Vam anar per la Virreina a fer una "piadina", i de postres vam pensar en un gelat o uns dolços argentins que hi ha a un local del carrer Sant Domènec. Van guanyar els dolços al gelat. De moment tot correcte.

Mentre anavem direcció Sant Domènec, xerrant i rient, ens vam despistar i vam anar a parar força més avall, entre els carrers Domènec i Jesús. Així que vam pujar pel carrer Sant Pere Màrtir, a l'alçada de Goya ens vam trobar el carrer decorat. Motiu: Sense Nuclears!!!. A part del decorat a aquelles hores hi havia un concert de música hardcore-hardrock- o similar... i no ho feien malament. Així que vam passar per allà per girar a Sant Domènec direcció els dolços de "El Criollo". Fins aquí, tot correcte. No hi ha ni el menor rastre d'una "Anada d'olla".

Bueno. Seguim. Decidim entrar a "El Criollo" i comprar dues pastetes (factures), i una aigua. Al sortir del local, direcció Rius i Taulet, ens vam creuar amb un grupet de 4 noies (de no més de 20 anys) que giraven Sant Pere Màrtir per Sant Doménec direcció Gran de Gràcia. Les noies corrien amb cares de nervis i rient (semblaven unes nenes petites que haguessin fet una malifeta innocent), a la nostra alçada van parar de còrrer i es van posar a caminar ràpid. Fins aquí, també tot sembla normal.

Ara comença l'"anada d'olla". De cop i volta, surt de Sant Pere Màrtir un noi. Aquest es dirigeix directe a les noies, i a una d'elles li dóna una empenta que la fa avançar 3 o 4 metres. La noia es gira, i comencen a cridar, entre crits la noia li llença la beguda que portava a la ma, llógicament el mulla, i el noi respon tirant-la al terra, i un cop al terra, comença a donar-li puntades de peu, algunes al cap, una de les noies intenta separar al noi de la seva amiga, i ell respon amb un "croche de dretes" directa a la boca, i la noi, va a parar al terra, però increiblement s'acaba aixecant pel seu propi peu (jo no se si m'hauria aixecat). "Podem dir" que el mon de la boxa ha perdut a un gran boxejador (encara que és molt denunciable la resposta del noi). A tot aixó del mateix carrer surten més nois, i alguns no tan nois. Els nois estaven molt nerviosos i amb ganes de gresca (amb 4 noies??), i els no tan nois anaven a intentar separar/controlar la situació sense fer massa rebombori. Les noies van començar a caminar direcció Gran de Gràcia, amb els nois enganxats a les seves esquenes (no podem dir si les insultaven, o estaven només pressionant, o si les van tornar a estomacar). Mentre tot aixó passava la gent que havia vist la "baralla", no enteniem el perque de tot. Uns pensavem que hauria estat perque havien marxat sense pagar, o pq havien trencat alguna cosa, o havien robat alguna cartera o movil,... I l'altra cosa que pensavem era com definir el que haviem vist. Si com a baralla, picabaralla o agressió... i nosaltres hem arribat a la conclusió de que el que vam veure va ser una agressió, i no una baralla, perque només pegava un i els/les altres intentaven defensar-se com podien. Després vam intentar deduir/esbrinar el perque de tot plegat.

Així, que un cop tothom més calmat, vam dirigir-nos al carrer Sant Pere Màrtir, per intentar veure que podia haver portat a tot alló. La nostra sorpresa va ser trobar-nos el terra del carrer un fulletons que deien: "LA TORNA ESTÀ PODRIDA. SI M'AGREDEIXEN REACCIONO COM EM DÓNA LA GANA! ATAQUEM LES AGRESSIONS I NO LES REACCIONS A AQUESTES!" o "LA TORNA ESTÀ PODRIDA. I AGREDEIX A LES DONES QUE NO ES CALLEN: PARTICIPAR A LES SEVES FESTES ÉS COMPLICITAT!!! VOLEM PASSAR-HO BÉ, PERÒ NO PASSAR DE TOT!", entre d'altres. Així que vam arribar a la conclusió (i no creiem que massa equivocada) que les nenes van llençar aquests fulletons que ara estaven al terra (no ho vam veure, és una suposició), i els nois enlloc de recollir-los del terra, van anar a per elles a cascar-les.

Llavors la nostra pregunta és: la reacció de la gent de LA TORNA , i més en concret d'aquest noi, és proporcional a l'acció de les noies??

Vull aclarir una serie de coses:

- No coneixem a la gent de LA TORNA, només sabem que és un Centre Social Alternatiu de Gràcia.

-Tampoc coneixem ni al noi ni a les noies. Així que també desconeixem els problemes que puguin haver-hi.

- No volem que s'entengui com una critica a LA TORNA, sino com una observació a una acció d'un (suposem) dels seus membres.

- Volem fer reflexionar sobre si cal tanta violència contra una acció tan innocent com llençar uns fulletons.

Res més.
Re: No hi ha debat en alguns temes??
04 set 2008
Creieu que internet és un espai on fer debats????

Apa... Ens trobem al carrer!
Re: No hi ha debat en alguns temes??
04 set 2008
Realment, si no se sap què va passar, millor no dir res. I realment, si les noies llançaven octavetes a on deia "si m'ataquen reacciono com em dóna la gana", és de suposar que algú altre també ho pugui pensar i actuar de la mateixa manera si és atacat.
El quit de la qüestió és saber el grau que cadascú posar per considerar-se atacat, però no només des del punt de vista del noi, sinó del de les noies també, ja que potser la forma de resposta del noi no hagués arribat si la resposta de les noies hagués estat per uns altres camins.

I per altra banda, segons tu l'agressió es formula perquè un noi pega a una noia? Jo a això li dic masclisme: si s'ha de pegar es pega a una persona, no a un noi o una noia.
Re: No hi ha debat en alguns temes??
04 set 2008
Una cosa és el debat públic sobre gènere i una altra la tafaneria grollera o les ganes de remenar perda pròpies d'un madero.

Si vols saber pregunta a qui toca i quan toca.
Re: No hi ha debat en alguns temes??
04 set 2008
Correcte, pregunteu a qui toqui i quan toqui. La reacció que es té després de rebre una escupinada no és la mateixa que la que es té quan per fi s'explota desprès d'haver-ne rebut durant molt de temps.
I sobre el cop de puny del noi a la noia? va tenir sort, si l'hagués agafat jo no m'hagués parat després del primer. Ja n'estic tipa d'aquestes ties que es tanquen en banda fotent merda cada cop damunt de més col·lectius (la torna, tsunami, contrainfos, la farga etc...) El temps ens posarà a totes al nostre lloc. I repeteixo: si voleu saber, pregunteu a qui toqui i quan toqui.
Re: No hi ha debat en alguns temes??
04 set 2008
I si pregunto a qui no toca quan no toca que faràs, em pegaràs???.
Crec que IMC és un espai de notícies i el primer missatge es queixa de que falta una notícia i de que no hi ha informació: demana notícies, no tafaneja, pensa que és prou important, potser no és la misió d'IMC, però veient tot el que hi ha a la columna de la dreta tampoc s'aññunya tant de la tònica general....
Les seves preguntes no queden massa contestades, i a mi ara m'interessa saber que va passar, jo afegiria una pregunta:

-Quina és la primera agressió de la que çes queixen les agredides?...

Espero haver preguntat a qui toca o on toca, no sigui que "una que ja n'està fins les tetes" em pegui....
Re: No hi ha debat en alguns temes??
04 set 2008
IMC pot ser un espai de notícies i s'hi poden fer les preguntes que es vulguin. Que es publiquin les "notícies" que tu voldries o que et responguin el que desitges és un altre tema.
T'has plantejat per què se t'ha de respondre aquí o per què se t'ha d'explicar res així com així?
Re: No hi ha debat en alguns temes??
04 set 2008
imc es un espai de debat i d'informacio

no tans sols ens ha de servir per denunciar allo malament que fa el sistema i el seus sequaços de tots colors, sino per tirar-nos els plats per sobre quan faci falta

o sigui que menys secretitis avantguardistes i de gent "in" il rotllo de los enteraos i mes transparencia, capelletes a Montserrat -i tortuges ninja al zoo-

independentment del que pugui pensar d'unes i dels altres, a mi tb m'agradaria saber politicament sobre el tema, o sigui que si unes o altres diuen no estara malament, l'aire fresc neteja
Re: No hi ha debat en alguns temes??
05 set 2008
imc no és el lloc per fer aquesta mena de debats, perquè simplement qualsevol persona pot dir les burrades que vulgui, i com que aquí no surt el seu nom, quedar-se tan ample. millor fer aquests debats a la cara, crec.

sobre la qüestió, jo no vaig estar. però parlàvem uns quants l'altre dia que aquest curs que comença tindrem tres pollos tres: madalenes, scum/torna i el pollo Berga/CUP. i la gent tendeix a posicionar-se casualment o a favor o en contra a saco d'aquestes tres històries (a favor de madalenes, a favor de la torna a favor de les CUP o més aviat contra la persecució a l'ateneu llibertari del berguedà o bé en contra de madalenes, en contra de la torna i a favor de les scum i en contra de les cup i l'ateneu llibertari del berguedà).

el problema és que no tenim gaires dades, això és veritat. però per tal que la gent es ralli i comenci a despotricar dels uns o dels altres, enlloc de trobar allò que encara ens uneixi encara que siga poc. si mirem amb més cura, veurem que casualment els que donen suport als uns o als altres fa anys que s'estan separant, des dels temps de la mayday que hi ha una llarga història de desencuentros...

i així ens va...
Re: No hi ha debat en alguns temes??
05 set 2008
per exemple,

en aquesta notícia de la Haine, es parla principalment d'una agressió concreta que NO té cap relació amb la Torna, però cap al final es destil·la entre-línies una crítica als MMSS, de coses que "venen passant" d'un temps cap aquí.

http://www.lahaine.org/index.php?p=29183

i com aportació d'un humor que no fa gràcia, però que existeix, aquí trobareu el club de la TRUCHA

http://klaritalopezones.wordpress.com/2008/02/01/004-normativa-interna-d/

cita: "El club com a tal es declara en essència acèrrim enemic del col·lectiu de bigotudes alliberades anomenat Mambo i del seu manifest Scum que en anglès vulgar vol dir escorreguda o lleterada ...
Re: No hi ha debat en alguns temes??
05 set 2008
Ara si que l'he feta bona, no se res de les madalenes ni de CUP/Berga, i les SCUM d¡on tornen?
Veig que hi ha més secretisme del que pensaba i que aquí o s'es inciat/da o val més no ficar el nas...
Per cert l'article de l'Haine no veig que destil·li re....
Re: No hi ha debat en alguns temes??
05 set 2008
http://www.lahaine.org/index.php?p=29183

"En los movimientos sociales de Barcelona cada vez son más frecuentes tanto las denuncias de agresiones y violaciones, como los procesos de debate colectivo, (...)

Los espacios alternativos son aún virtuales espacios de seguridad y confianza, donde las denuncias se siguen encontrando con resistencias para identificar los casos como tales, ya que se les sigue dando el trato de problema privado y personal o se busca el consenso del grupo, cuando no existe una reflexión o un discurso previo, en materia de agresiones. Reconocer la existencia de relaciones abusivas en nuestro entorno nos tiene que servir ya no sólo para reaccionar, sino también para superar el cliché víctima-agresor y plantear las intervenciones como un trabajo transformador que el colectivo realice para sí mismo."
Re: No hi ha debat en alguns temes??
05 set 2008
No se, la destil·lació no la veig enlloc, potser pots discutir si hi ha o no agressions (alguna hi haurà, els MMSS no son santets) però no sembla realista. En tot cas pots pensar que l'autora s'ha equivocat. Però a mi el segon paràgraf em sembla encertat "si no hi ha una reflexió...en matèria d'agressions" "els espai alternatius sols son espais virtuals de seguretat",
Negar que la societat patriarcal ens influeix sols per l'adscripció a l'anarquia, al socialisme o a la independència i que el posicionament polític ens fa immunes a segles de repressió, educació i ensinistrament és el camí més segur per perpetuar el patriarcat.
Sovint sembla que totes les declaracions contra el homofalopatriarcat son sols oportunisme "és moda, és correcte, forma part del programa...." i que realment no se'l vol abolir.

Petonets sense un gram d'histeria linxadora.
Re: No hi ha debat en alguns temes??
07 set 2008
crec que d'actituds homofobes, masclistes, autoritaries, lideristes, etc etc n'anem plens i plenes des de la casa okupada més punkarra fins a la penya més integrada a la camama...

crec que sense personalitzar en tal o qual persona es poden discutir les coses "politicament" on faci falta...

n'estic tip de discursos sobre si volem xauxa o disbauxa i que aquest tipus d'histories no es discuteixin

crec que molta gent encara n'hem d'aprendre força de practiques que en el feminisme radical o el moviment d'alliberament gai, lesbia i transexual es venen donant des de fa uns 25 anys

i aquest espai, IMC, anonim si, tant per publicar coses d'aquestes com la darrera conquesta social X, es tant bo com qualsevol altra -el problema es que el que emprenya es que queda escrit i ho pot llegir qui sigui, pero tranqui los malos i el morales els importa un rave el tema aquest perque no entenen ni de que es parla.
Re: No hi ha debat en alguns temes??
07 set 2008
ben cert que l'anonimat en principi protegeix (?) de que te la trenquin...

foucault parlava de que les relacions de poder es donen en qualsevol ambit de relacions humanes -tambe en aquest ja que qui es defensa mes be teclejant preposicions i adjectius té la partida- ... pero "conduir" una assemblea o reunio cap un lloc o altra es l'abc de qualsevol que entengui o hagi practicat "dinamica de grups" sabent o no saben que ho feia

en un dels posts que heu posat es parla d'una persona -dona- semiinconscient a terra ...
Re: No hi ha debat en alguns temes??
07 set 2008
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State
tcp 0 0 *:nfs *:* LISTEN
tcp 0 0 *:swat *:* LISTEN
tcp 0 0 *:645 *:* LISTEN
tcp 0 0 *:49578 *:* LISTEN
tcp 0 0 *:netbios-ssn *:* LISTEN
tcp 0 0 *:48555 *:* LISTEN
tcp 0 0 localhost:5038 *:* LISTEN
tcp 0 0 *:sunrpc *:* LISTEN
tcp 0 0 mo6nio9-desktop.:domain *:* LISTEN
tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN
tcp 0 0 localhost:domain *:* LISTEN
tcp 0 0 localhost:ipp *:* LISTEN
tcp 0 0 localhost:953 *:* LISTEN
tcp 0 0 *:microsoft-ds *:* LISTEN
tcp 0 0 *:53055 *:* LISTEN
tcp 1 1 mo6nio9-desktop.l:39936 62.97.112.40:www LAST_ACK
tcp 0 0 mo6nio9-desktop.l:43672 frmdvip2.doubleclic:www ESTABLISHED
tcp 0 0 mo6nio9-desktop.l:43282 vuelosbaratos.com:www ESTABLISHED
tcp 0 0 mo6nio9-desktop.l:50766 213-248-111-35.cust:www ESTABLISHED
tcp 1 1 mo6nio9-desktop.l:33557 212.89.1.4:www LAST_ACK
tcp 0 0 mo6nio9-desktop.l:41567 213-248-111-106.cus:www ESTABLISHED
tcp 1 1 mo6nio9-desktop.l:33205 213.27.223.223:www LAST_ACK
tcp 0 0 mo6nio9-desktop.l:43281 vuelosbaratos.com:www ESTABLISHED
tcp6 0 0 [::]:domain [::]:* LISTEN
tcp6 0 0 [::]:ssh [::]:* LISTEN
tcp6 0 0 ::1%134645824:953 [::]:* LISTEN
udp 0 0 *:nfs *:*
udp 0 0 *:644 *:*
udp 0 0 *:51078 *:*
udp 0 0 mo6nio9-desk:netbios-ns *:*
udp 0 0 *:netbios-ns *:*
udp 0 0 mo6nio9-des:netbios-dgm *:*
udp 0 0 *:netbios-dgm *:*
udp 0 0 localhost:snmp *:*
udp 0 0 *:4520 *:*
udp 0 0 *:39982 *:*
udp 0 0 mo6nio9-desktop.:domain *:*
udp 0 0 localhost:domain *:*
udp 0 0 *:58168 *:*
udp 0 0 *:47547 *:*
udp 0 0 *:bootpc *:*
udp 0 0 *:iax *:*
udp 0 0 *:mdns *:*
udp 0 0 *:33897 *:*
udp 0 0 *:sunrpc *:*
udp 0 0 *:ipp *:*
udp 0 0 mo6nio9-desktop.loc:ntp *:*
udp 0 0 localhost:ntp *:*
udp 0 0 *:ntp *:*
udp6 0 0 [::]:domain [::]:*
udp6 0 0 [::]:45271 [::]:*
udp6 0 0 fe80::2c0:dfff:fe08:ntp [::]:*
udp6 0 0 ::1%134645824:ntp [::]:*
udp6 0 0 [::]:ntp [::]:*
Active UNIX domain sockets (servers and established)
Proto RefCnt Flags Type State I-Node Path
unix 2 [ ACC ] STREAM LISTENING 25921 /tmp/pulse-mo6nio9/native
unix 2 [ ACC ] STREAM LISTENING 17920 /var/run/sdp
unix 2 [ ACC ] STREAM LISTENING 11906 @ISCSIADM_ABSTRACT_NAMESPA
corre corre
07 set 2008
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State
tcp 0 0 *:nfs *:* LISTEN
tcp 0 0 *:swat *:* LISTEN
tcp 0 0 *:645 *:* LISTEN
tcp 0 0 *:49578 *:* LISTEN
tcp 0 0 *:netbios-ssn *:* LISTEN
tcp 0 0 *:48555 *:* LISTEN
tcp 0 0 localhost:5038 *:* LISTEN
tcp 0 0 *:sunrpc *:* LISTEN
tcp 0 0 mo6nio9-desktop.:domain *:* LISTEN
tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN
tcp 0 0 localhost:domain *:* LISTEN
tcp 0 0 localhost:ipp *:* LISTEN
tcp 0 0 localhost:953 *:* LISTEN
tcp 0 0 *:microsoft-ds *:* LISTEN
tcp 0 0 *:53055 *:* LISTEN
tcp 0 0 mo6nio9-desktop.l:43176 208.117.236.76:www ESTABLISHED
tcp 1 1 mo6nio9-desktop.l:44629 ug-in-f118.google.c:www LAST_ACK
tcp 0 0 mo6nio9-desktop.l:35182 216.73.84.9:www ESTABLISHED
tcp 1 1 mo6nio9-desktop.l:51280 ik-in-f113.google.c:www LAST_ACK
tcp 0 0 mo6nio9-desktop.l:51637 www.arsys.es:www ESTABLISHED
tcp 0 0 mo6nio9-desktop.l:43207 208.117.236.76:www ESTABLISHED
tcp6 0 0 [::]:domain [::]:* LISTEN
tcp6 0 0 [::]:ssh [::]:* LISTEN
tcp6 0 0 ::1%134645824:953 [::]:* LISTEN
udp 0 0 *:nfs *:*
udp 0 0 *:644 *:*
udp 0 0 *:51078 *:*
udp 0 0 mo6nio9-desk:netbios-ns *:*
udp 0 0 *:netbios-ns *:*
udp 0 0 mo6nio9-des:netbios-dgm *:*
udp 0 0 *:netbios-dgm *:*
udp 0 0 localhost:snmp *:*
udp 0 0 *:4520 *:*
udp 0 0 *:39982 *:*
udp 0 0 mo6nio9-desktop.:domain *:*
udp 0 0 localhost:domain *:*
udp 0 0 *:58168 *:*
udp 0 0 *:47547 *:*
udp 0 0 *:bootpc *:*
udp 0 0 *:iax *:*
udp 0 0 *:mdns *:*
udp 0 0 *:33897 *:*
udp 0 0 *:43498 *:*
udp 0 0 *:sunrpc *:*
udp 0 0 *:ipp *:*
udp 0 0 mo6nio9-desktop.loc:ntp *:*
udp 0 0 localhost:ntp *:*
udp 0 0 *:ntp *:*
udp6 0 0 [::]:domain [::]:*
udp6 0 0 [::]:45271 [::]:*
udp6 0 0 fe80::2c0:dfff:fe08:ntp [::]:*
udp6 0 0 ::1%134645824:ntp [::]:*
udp6 0 0 [::]:ntp [::]:*
Active UNIX domain sockets (servers and established)
Proto RefCnt Flags Type State I-Node Path
unix 2 [ ACC ] STREAM LISTENING 25921 /tmp/pulse-mo6nio9/native
unix 2 [ ACC ] STREAM LISTENING 17920 /var/run/sdp
unix 2 [ ACC ] STREAM LISTENING 11906 @ISCSIADM_ABSTRACT_NAMESPACE
unix 2 [ ACC ] STREAM LISTENING 17611 /tmp/.winbindd/pipe
unix 2 [ ACC ] STREAM LISTENING 18120 /tmp/.X11-unix/X0
unix 2 [ ACC ] STREAM LISTENING 29269 /tmp/ksocket-mo6nio9/kdeinit__0
Re: No hi ha debat en alguns temes??
08 set 2008
a veure interrogations. Quan toca significa QUAN VULGUIS, i a qui toca significa A LES PERSONES IMPLICADES. Així és com t'has d'enterar de fets que impliquen a persones,i si no ets capaç d'entendre aixó continua preguntant on vulguis, i de fet pots enviar msm a tele-hospitalet o a localia TV que tb els posa en pantalla i potser algu t'ho explica allà
Re: No hi ha debat en alguns temes??
09 set 2008
Debate el justo. Yo mismo por ejemplo solo hablo cuando creo que sé más que los demás, y solo polemizo cuando soy capaz de quedar como ganador... Ni me equivoco ni quedo en evidencia, ni aprendo ni renuevo mis ideas.

Tanta mierda, tantao victimismo arrogante scum y tanta soberbia machista solo podían acabar así. Joder! Y aun me parece que han acabado bien las cosas! ¿Pero ha acabado ya?
Re: No hi ha debat en alguns temes??
16 set 2008
No és la primera vegada que es denuncien agressions sexistes en els moviments socials, aquí i en altres llocs.
Per altra banda tampoc els moviments socials han de ser perfectes, doncs formen part d'aquesta societat imperfecta i sexista. Però sí que parteixen de la voluntat de transformació social, cap a una societat millor en tots els sentits, i això vol dir també treballar perquè el sexisme deixi de tenir presència en el marc de les nostres lluites socials, nacionals, ambientals, de gènere...

Lògicament, per no donar més excuses per atacar els moviments socials, davant de possibles casos d'agressions sexistes el debat es torna opac, i fins i tot, hi ha casos en que s'amaguen, justifiquen i/o es multipliquen els agressors (vinguin del cantó que vinguin). Cosa ni lògica ni adequada.

Hauríem d'intentar resoldre aquests tipus de qüestions a través de processos que permetessin l'aprenentatge col.lectiu i que algun dia s'haguessin de lamentar menys agressions d'aquest tipus.
Quan dic això em refereixo a que la solució que es busqui no sigui la culpa o el càstig, sinó la construcció d'una base i un procés que limiti l'abast i extensió de les agressions en els si dels moviments socials.
Un procés que de forma transparent, però sense atacs personals, pugui donar eines i arguments útils per noves situacions de futur, aquí i arreu.
Comparteixo que indymedia no hauria de ser el lloc de debat d'aquest tipus de qüestions, però si no es debaten prou i no es comparteixen els processos per a l'aprenentatge col.lectiu seguiran apareguent aquí, ni que això sigui una web per notícies i no per fòrums i debats.
Podríem començar a treballar-nos la qüestió per no haver de demanar més debat aquí, podríem començar a iniciar processos i compartir les alternatives per no trobar més debats d'aquests aquí?
Sindicato Sindicat