Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
[AJHG-CAJEI] RESPOSTA de l’assemblea de joves sobre el Correllengua d’Horta ‘08
03 set 2008
Abans de començar a exposar el que pensa l’assemblea de joves d’Horta – Guinardó volem explicar els antecedents que ens han portat a aquesta situació. Al juliol de 2008, vam fer una reunió informal amb membres de la CAL-Horta on ens informaven de la seva intenció de fer oberta la organització del Correllengua d’enguany, i per això s’adreçaven a les organitzacions juvenils que ells entenien com independentistes a Horta (JERC i AJHG), tot i no estar d’acord amb la definició d’independentistes dels primers vam acudir a una reunió a tres bandes (CAL, JERC i AJHG) al CP La Torxa d’Horta on la CAL ens exposava la obertura de l’organització del Correllengua per causes internes. Tan AJHG com JERC van portar dos models de Correllengua però l’AJHG varem posar una condició per treballar amb aquestes organitzacions: a l’acte no es podia fer proselitisme de cap partit polític ni joventut, per això l’AJHG tot i no ser ni partit ni joventuts deixaria de banda la propaganda pròpia ni els rèdits organitzatius de cap mena. Després de les negociacions pertinents JERC i CAL van acceptar, però a la següent reunió van dir que no i que JERC ficaria la seva propaganda tan si com no, i aquí començà el conflicte del que prenem postura adjuntant la carta de JERC-Horta-Guinardó i la nostra postura.
A lâatenció de tothom,

LâAssemblea de joves dâHorta â Guinardó creiem que el Correllengua dâHorta â08 ha de ser obert i participatiu a tota persona i associació del barri que no només sâinteressi per la llengua sinó que la defensi, però defugint de tot interès partidista, per això varem demanar i posar com a condició per al desenvolupament dâaquest que cap partit polític (incloses les seves joventuts) poguessin fer proselitisme dâells mateixos en aquest acte, per aquesta raó lâAJHG renunciava a participar amb les seves sigles ni a posar paradeta entenent que es podia entendre a lâassemblea com un organisme polític tot i no ser ni un partit ni les joventuts de cap.
Entenem que amb aquesta resposta JERC Horta-Guinardó ha demostrat el per què treballen en el districte. La seva amenaça de posar paradeta tant si la organització del Correllengua els convida o com si no ho fan, demostra la poca intenció de treballar per defensar la terra, la cultura i la llengua catalanes i ens demostra la veritable intenció dâaquestes joventuts: ser la cara jove i amable per aconseguir més vots a les properes eleccions. Per altra banda la seva actitud poc democràtica, poc conciliadora i massa egoista, lâamaguen sota una màscara de victimisme declarant que són ells els perjudicats per una organització tancada, mentre que per altra banda asseguren que només en podrà participar una de les dues organitzacions (AJHG o JERC) i diuen que ells ho volen tirar endavant. A més a més, hem estat sorpresos per un canvi totalment radical de postura, ja que en les primeres negociacions aquests problemes havien estat arreglats i JERC deixava dâutilitzar les seves sigles i de fer-se publicitat per poder millorar la imatge de la CAL-Horta tal i com demanàvem lâassemblea de joves. A aquest canvi radical només en podem trobar un origen ja que les i els representants de JERC Horta-Guinardó a les reunions de preparació eren favorables i van acceptar no utilitzar les seves sigles ni fer paradeta com a JERC, després dâuna suposada assemblea on segurament els hi cantarien les quaranta els caps dâERC i JERC per aquesta suposada âbaixada de pantalonsâ? davant dels minoritaris radicals i feixistes de lâassemblea de joves, van passar a tancar-se en banda i prioritzar el seu nom i la seva propaganda per sobre de tot.
Totes ja sabíem qui eren les JERC però ara ens ha quedat retratat de primera mà, ja que entenem que qui vol treballar per la terra, la llengua i la cultura catalana als Països Catalans som la gent que defugim dels partits i de les sigles i anem a una amb aquella gent que porta ja temps fent-ho al barri, la CAL-Horta, per això esperem que les militants de base de JERC a Horta-Guinardó sâadonin de qui treballa per la llengua i qui per les sigles, i ja no diem de qui treballa per la independència i el socialisme i de qui pels vots i el proselitisme.
Esperem, que la CAL sàpiga defugir de partidismes i discernir, busqui una solució en defensa de la llengua i que aquells que estan posant pals a les rodes deixin de fer-ho per lluitar a peu de carrer per la llengua, la cultura, la independència, el socialisme i els Països Catalans.
setembre de 2008
Assemblea de Joves dâHorta â Guinardó, CAJEI


Document adjunt:
Carta de les JERC Horta â Guinardó a la CAL-Horta i a lâassemblea de joves dâHorta â Guinardó
A l'atenció de la CAL Horta i l'AJ Horta-Guinardó,

Primer de tot volem disculpar-nos pel retard en la nostra resposta.

Les JERC Horta-Guinardó creiem que el Correllengua ha de ser obert a tot tipus d'organitzacions sempre i quan tinguin interès per la llengua del nostre país. Per tant, creiem que tant CAJEI com JERC com moltes d'altres organitzacions tenen dret a participar de la mostra d'entitats que tradicionalment ha ocupat un lloc destacat al Correllengua del nostre barri.

Així doncs, seguint les nostres conviccions, hi posarem paradeta com a JERC tant si organitzem com si no. Tenim clar que aquesta decisió xoca amb els principis de l'altra part organitzant i no sembla que hi pugui haver acord. Per tant, l'única solució és, lamentablement, que una de les dues parts abandoni l'organització del Correllengua d'Horta d'enguany.
A més, creiem que l'organització del Correllengua ha d'anar a càrrec d'una organització oberta, que converteixi el dia en una festa de la llengua. Nosaltres no tenim cap impediment en organitzar l'arribada de la flama amb d'altres organitzacions i, per tant, volem tirar aquesta responsabilitat endavant.

Esperem la vostra resposta.

Atentament,
JERC Horta-Guinardó
Mira també:
http://ajhortaguinardo.ppcc.cat
http://cajei.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [AJHG-CAJEI] RESPOSTA de l’assemblea de joves sobre el Correllengua d’Horta ‘08
03 set 2008
JERC...

ke asco
Re: [AJHG-CAJEI] RESPOSTA de l’assemblea de joves sobre el Correllengua d’Horta ‘08
03 set 2008
Conec perfectament el cas, conec perfectament la versió de JERC, de la CAL i ara la de l'AJ i queda prou clar qui són els sectaris!

Visca el Correllengua i canya als sectaris oportunistes de torn!

Deixeu d'enganyar al jovent!
Re: [AJHG-CAJEI] RESPOSTA de l’assemblea de joves sobre el Correllengua d’Horta ‘08
03 set 2008
Això és l'objectiu dels revolucionaris/es?

Competir competir competir competir...

pixar i marcar el territoris com els gossos?

El globus es desinflarà aviat, així... Més ben dit: el rebentareu
Re: [AJHG-CAJEI] RESPOSTA de l’assemblea de joves sobre el Correllengua d’Horta ‘08
04 set 2008
ahora no quieren siglas, el otro día si,

sí, mejor así, que no se aclaren, así tampoco nos lían al resto.
Re: [AJHG-CAJEI] RESPOSTA de l’assemblea de joves sobre el Correllengua d’Horta ‘08
04 set 2008
Ei, doncs si aquests pringats volen fer paradeta, el poble els hi fot la paradeta a terra i punt. Ja es cansaran.
Re: [AJHG-CAJEI] RESPOSTA de l’assemblea de joves sobre el Correllengua d’Horta ‘08
04 set 2008
Això és l'objectiu dels revolucionaris/es?

Competir competir competir competir...

pixar i marcar el territoris com els gossos?

El globus es desinflarà aviat, així... Més ben dit: el rebentareu
Re: [AJHG-CAJEI] RESPOSTA de l’assemblea de joves sobre el Correllengua d’Horta ‘08
17 set 2008
I després voleu arribar a la independencia? com voleu arribar-hi si les dues forces independentistes juvenils més importants són rivals. Ai déu meu com va el país!
Sindicat