Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Manifest d’Endavant (OSAN) de l’Onze de Setembre i el Nou d’Octubre de 2008
01 set 2008
.
11setembre08.jpg
62_logo.jpg
L’Esquerra Independentista davant els reptes imminents

Any rere any, als Països Catalans celebrem les nostres diades nacionals: 11 de setembre al Principat, 9 d'octubre al País Valencià, 7 de novembre a la Catalunya Nord, i 31 de desembre a Mallorca. Unes diades que per a tots i totes els que desitgem un futur de llibertat no són moments de festivitat sinó de lluita i compromís.

Així ho entenem des d’Endavant (OSAN), per a qui aquesta lluita i aquest compromís no s'han de limitar a una jornada, sinó que han d'esdevenir la nostra raó de ser diària com a militants, com a organització i com a part d'un moviment d'alliberament nacional, social i de gènere. Perquè la consecució dels ideals de justícia social que anhelem no seran atorgats per cap organisme, institució, llei o parlament, sinó que seran conquerits gràcies al combat permanent que siguem capaços de plantejar al capitalisme, el patriarcat i l'espanyolisme.
En els darrers dos anys, els i les militants d'Endavant podem estar satisfetes del treball engegat. Hem estat capaços de contribuir a la consolidació de l'Esquerra Independentista en el plànol polític i organitzatiu, i a aprofundir en la unitat d'acció amb la resta d'organitzacions. Els bons resultats en l'àmbit municipal de les Cup, així com la creació de la Coordinadora de l'Esquerra Independentista en són dues bones notícies que el conjunt del moviment ha de saber harmonitzar i mai posar en contradicció.

Perquè els reptes immediats ens exigeixen estar a l'alçada de les circumstàncies per tal de poder proposar, des del conjunt de les forces revolucionàries, una alternativa real i coherent. La crisi del capitalisme està posant als Països Catalans al fil de la navalla: l'atur ha crescut el darrer any un 31%, les condicions de vida de les classes populars cada vegada són més dificultoses amb l'augment del preu dels aliments, l’habitatge, el transport o l'electricitat; amb les directives europees de Retorn i de les 65 hores la precarietat augmenta encara més entre el conjunt dels treballadors i treballadores, i les fàbriques continuen tancant i els seus propietaris enviant la producció a milers de quilòmetres. Mentrestant, la burgesia dels Països Catalans continua acumulant fabulosos beneficis a costa del suor i del sacrifici de les treballadores i treballadors.

En un context d'agreujament de la crisi capitalista, l'Esquerra Independentista s'ha de marcar com a objectiu prioritari augmentar la seua presència entre les masses. Hem de multiplicar la nostra incidència entre la classe treballadora, i en concret entre els sectors més desafavorits pel sistema, és a dir, entre els i les joves, els i les estudiants, les dones, i els i les immigrants.

Així mateix, el conjunt de forces revolucionàries tenim una altra fita important. En els darrers temps la presència de l'extrema dreta als Països Catalans ha crescut considerablement. Després que la campanya “300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència� aconseguí articular una mobilització important front a l'ocupació espanyola dels Països Catalans, és el moment de reorientar el treball cap a la denúncia del feixisme als nostres carrers, entenent que aquest no és més que l'instrument que va aparèixer en 1936 (i que encara perdura) per tal de sotmetre les classes populars catalanes. Ara, amb la crisi econòmica, hem d’estar preparats per una revifalla dels moviments d’extrema dreta i també preparats per defensar-nos i defensar aquells que en seran les principals víctimes: els i les immigrants. El 2009, amb el record de l'entrada feixista a Barcelona (26 de gener), València i Alacant (30 de març), ha de ser un clam contra el feixisme i el racisme i a favor dels treballadors immigrants.

I perquè els reptes polítics que plantegem puguen arribar a bon port necessitem que l'Esquerra Independentista coordine tàcticament la seua actuació i delimite amb més claredat els espais de treball de cada sectorial. Cal ampliar i potenciar la Coordinadora de l'Esquerra Independentista com a espai de treball i decisió política comuna per tot el moviment. Un espai en procés de formació, on cada organització (autònoma i sobirana) contribueix, sobre la base del consens, a la construcció del projecte polític revolucionari als Països Catalans.

Cal, a més, que aquesta coordinadora tinga el seu reflex a les diferents comarques i poblacions, amb la constitució de coordinadores de base de l'Esquerra Independentista. Perquè evidentment el nostre treball només serà efectiu si som capaços/es d'adaptar-lo a la realitat local i comarcal, i sabem portar-lo a peu de carrer. Per esdevenir un vertader projecte revolucionari, l'Esquerra Independentista, a més de coordinar la seua pràctica, ha de generar anàlisis comunes i un discurs comú tant pel que fa a les diferents problemàtiques que treballem com a les propostes que impulsem. La diversitat de sectorials i àmbits de treball del moviment, resulten un avantatge en aquest sentit. Així doncs, hem de comptar amb les perspectives juvenils, estudiantils, antipatriarcals, internacionalistes, antirepressives, ecologistes, municipalistes, solidàries amb els immigrants, sociolaborals, etc. Per tant, cal comptar amb totes les organitzacions que treballen aquests àmbits per tal d'enriquir el nostre discurs i que siga realment sentit com a propi per tot i totes. Cal doncs, que totes aquestes perspectives siguen presents a la Coordinadora de l'Esquerra Independentista i que aquesta assumisca la capacitat de generar aquests anàlisis i discursos.

Els Països Catalans decidim independència i socialisme, els Països Catalans decidim lluitar!
Mira també:
http://www.endavant.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest d’Endavant (OSAN) de l’Onze de Setembre i el Nou d’Octubre de 2008
02 set 2008
"Els bons resultats en l'àmbit municipal de les CUP, així com la creació de la Coordinadora de l'Esquerra Independentista en són dues bones notícies que el conjunt del moviment ha de saber harmonitzar i mai posar en contradicció."

Així ho esperem la majoria de gent de les cup's. Esperem que ningú de l'mdt o d'endavant sigui capaç de posar el xiringuito per davant del moviment, ara que avancem a bon ritme.

fets, no paraules!
Re: Manifest d’Endavant (OSAN) de l’Onze de Setembre i el Nou d’Octubre de 2008
02 set 2008
TROLLS NO
Re: Manifest d’Endavant (OSAN) de l’Onze de Setembre i el Nou d’Octubre de 2008
02 set 2008
On veus tu el troll?
Re: Manifest d’Endavant (OSAN) de l’Onze de Setembre i el Nou d’Octubre de 2008
02 set 2008
el k passa és k hi ha gent k no acaba d'assimilar k les CUP s'estiguin convertint en el referent de facto de l'ei per implantació territorial, per nombre de militants i col.laboradors, per incidència social...etc, i després van difamant dient k les CUP no són revolucionàries i no sé k cony més només pk no porten tatuada la falç i el martell al cul, doncs mireu, no hi ha hagut res més revolucionari i integrador en els últims anys k les CUP dins el món de l'ei, k ha sigut capaç d'aglitinar sectors REVOLUCIONARIS del país en un objectiu comú nal servei de l'alliberament nacional i social dels Països Catalans, des de marxistes leninistes fins a anrquistes convençuts han vist en les CUP una eina útil per avançar, i després han d sortir els 4 iluminats de torn, de l'entorn barceloní bàsicament, no podria ser d'una altra manera ni d'un altre lloc, amb les seves desconfiances i el seu sectarisme malaltís de sempre,

RES MÉS!! VISCA LA TERRA LLIURE!!!
Re: Manifest d’Endavant (OSAN) de l’Onze de Setembre i el Nou d’Octubre de 2008
02 set 2008
Suposo que no estàs parlant d'Endavant, senyor Terra Lliure. No entraré a discutir sobre mentides reiterades i que no s'adiuen per cap lloc amb la realitat.
Per altra, estar clar que les Cup són un projecte engrescador i molt positiu, però per això és necessari que segueixi una línia correcta i no acabi sent un partit més del mercat electoral.

I per finalitzar, estaria bé acabar amb l'odi contra la gent que viu a Barcelona i els voltants. Si vols fem un canvi i jo me'n vaig al teu poble a fer la feina que fas tu i tu et quedes a Barcelona a fer la feina que faig jo.
Jo admiro la feina que es fa a les viles i no necessito que tu admiris la feina que fem nosaltres a Barcelona, però tampoc que tot el que passa dolent al país sigui declarat conseqüència dels barcelonins i allò que passa de bo no es mencioni mai.
Re: Manifest d’Endavant (OSAN) de l’Onze de Setembre i el Nou d’Octubre de 2008
02 set 2008
vosaltres seguiu amb el vostre chovinisme-folklorisme petitburgès i els anàlisis científics Roger de Flor's style que mentrestant la classe obrera seguirà podrint-se.
Re: Manifest d’Endavant (OSAN) de l’Onze de Setembre i el Nou d’Octubre de 2008
02 set 2008
Jo el que no entenc és aquesta mania sisemàtica de voler oferir opinions en espais on no es pot discutir, on difícilment convenceràs a algú de lo contrari i on a sobre ofereixes informació a certs indesitjables.

Tant costa que les legítimes opinions de cadascú se les guardi o en tot cas les comparteixi amb els eu entorn?

Dit d'un aaltra manera: suposant (que ja es molt suposar) que els que dieu coses alegrement per aquí, siguin del caràcter que siguin, sigueu de l'EI, que espereu aconseguir? realment, que espereu?
Re: Manifest d’Endavant (OSAN) de l’Onze de Setembre i el Nou d’Octubre de 2008
02 set 2008
Segur que seria molt útil, però molt, que anessis a alguna de les viles on hi ha una CUP amb implantació a veure com funcionen les coses. I no ho dic de broma. Jo ho he fet (no per aquest motiu clar) i la perspectiva et fa un tomb de 180 graus i, efectivament, te n'adones que molts dels mals vénen de les dinàmiques produides per i a la urbs.

I no sé si ets d'Endavant o no, però si ho ets, te n'adonaries que posar al mateix nivell l'Accent i les CUP (tal i com es fa en un altre document de la mateixa organització) és una tonteria d'un calibre estratosfèric. És una equiparació que només pot fer algú amb una perspectiva ultrabarcelonina que no ha sortit mai de les dinàmiques d'aquest entorn metropolità (amb tots els meus respectes per l'Accent que ha millorat molt).

Les CUP's a molts llocs són conegudes per quasi tothom, respectades i escoltades. Fixa't que he dit quasi-tothom. Vaja, que baixes al carrer i la gent (els veïns, la carnissera i el que ven la Once) saben de què va el tema, saben què és la CUP i saben, encara que sigui vagament, quin tipus de coses defensa i fa.

T'ho imagines què es pot pensar desde fora quan algú fa una comparació d'aquest estil?

Un ex-ciutadà convertit a vilatà
Re: Manifest d’Endavant (OSAN) de l’Onze de Setembre i el Nou d’Octubre de 2008
02 set 2008
El que firma "Terra Lliure" pobret fa molta pena... si no és un provocador realment és molt i molt curt

prefereixo mil vegades les milers de persones que lluiten cada dia en els moviments socials, mogudes anticapitalistes i l'esquerrra independentista a l'area metropolitana de Barcelona i València i als llocs on viu el 95% dels catalans de veritat, que quatre convergentets radicalitzats sobrerepresentats que no han fet mai res de bo a la vida i que confonen els Països catalans reals amb idealitzacions d'un món inexistent premodern, no sou l'essència de catalunya, sou ridículs al vostre poble també hi ha explotats, precaris, i són la majoria, connecteu amb la realitat més enllà de l'avui i el racó català, que estem a l'any 2008!
Re: Manifest d’Endavant (OSAN) de l’Onze de Setembre i el Nou d’Octubre de 2008
02 set 2008
el que firma 'tu', per favor no facis tanta demagògia ningú fa aquestes comparacions al mateix nivell, no t'inventis coses i intenta dissimular les teves fòbies, escriure des del prejudici no serveix més que per autoafirmar-se

intentar sembrar l'enfrontament amb aquestes intoxicacions no és la manera de debatre amb rigor, si és que sempre esteu igual alguns, massa anys de manipular i emmerdar enlloc de raonar civilitzadament i sempre trampes, eh?
Re: Manifest d’Endavant (OSAN) de l’Onze de Setembre i el Nou d’Octubre de 2008
02 set 2008
Dir que Endavant és només Barcelona, és no veure la realitat (d'Alacant a Girona, de Barcelona a la Catalunya interior, no és tot el país, però més del que alguns voldrieu)
Dir que Endavant no dona suport a les CUP, és no veure la realitat de pobalcions on Endavant ha impulsat Candidautures (Vilafranca, MOlins de Rei, Capellades,...) i on a més a més han tret regidors amb milers de vots.
Dir que els mals del moviment venen de Barcelona, és no conèixer la realitat Barcelonina, no conèixer els espais de treball unitàri de la comarca, ja sigui l'EIB (http://barcelones.esquerra-independentista.org/) o la CUP de la ciutat que tot just està començant a caminar.
Dir que a Barcelona s'està contra la CUP, no només és fals, sinó que a més a més tendencios, ja que fa més d'un any que hi ha un grup de gent treballant-hi per presentar la candidatura sota unes premisses clares i no pas com a xiringuito-xiringueto.

La veritat ens dona la llibertat que la intoxicació ens vol treure.

El país és una realitat urbana i rural, i si entre nosaltres ens enfrontem, els espanyolistes, reformistes, monàrquics, feixistes de ciutat i de camp riuen per igual
Re: Manifest d’Endavant (OSAN) de l’Onze de Setembre i el Nou d’Octubre de 2008
02 set 2008
Mira, el que parla de prejudicis. No tens ni idea de qui sóc i ja dónes per suposat que d'una de les sectes, oi que si bandarra? Ui com t'equivoques...Això vostre sí que són fòbies.

Per cert, d'intoxicar res de res, atent:

Nous Temps

"fer néixer estructures de vital importància per a qualsevol moviment polític (Alerta Solidària, el periòdic l'Accent o la refundació de les CUPs)."

http://www.kaosenlared.net/noticia/nous-temps-2
Re: Manifest d’Endavant (OSAN) de l’Onze de Setembre i el Nou d’Octubre de 2008
02 set 2008
Si ens fixem amb dues ciutats (urbs). Pel que fa a l'independentisme organitzat, On es treballa de forma més unitària a Girona o Barcelona? on es treballa més conjuntament amb els diversos moviments socials? on es treballa colze a colze amb les lluites obreres? on es treballa de forma coordinada amb els col·lectius de defensa del territori?

menys demagògia i més informació!

Ja els agradaria a moltes i molts la unitat d'acció i coordinació de barcelona.
Re: Manifest d’Endavant (OSAN) de l’Onze de Setembre i el Nou d’Octubre de 2008
02 set 2008
Girona. Sap greu però és així, percentualment és així. Això del EIB és una cutrada.
Re: Manifest d’Endavant (OSAN) de l’Onze de Setembre i el Nou d’Octubre de 2008
03 set 2008
girona? nen tu tens pa a l'ull, amb els sectaris que hi ha per allà, utilitzant un projecte que hauria de ser de tots per a fer politiqueig sectari? faries riure si no fessis tanta pena
Re: Manifest d’Endavant (OSAN) de l’Onze de Setembre i el Nou d’Octubre de 2008
03 set 2008
a veure, la sectària intoxicadora i manipuladora 'ella', això que poses és una frase descontextualitzada article d'un blog d'una assemblea local, no un posicionament ni un text polític que posi al mateix nivell coses de naturalesa ben diferent

potser podries llegir-lo sencer i no un fragment sense context, que per cert no està mal, potser entens alguna cosa

http://endavantvallesocc.wordpress.com/2008/08/23/nous-temps/
Re: Manifest d’Endavant (OSAN) de l’Onze de Setembre i el Nou d’Octubre de 2008
03 set 2008
un de Barcelona de la banda esquerra del riu Ter...jeje!
Re: Manifest d’Endavant (OSAN) de l’Onze de Setembre i el Nou d’Octubre de 2008
03 set 2008
el cartell és xulo
Sindicato Sindicat