Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : ecologia : pobles i cultures vs poder i estats : especulació i okupació
[esplugues] Més de 200 causes judicials
01 set 2008
L'altre dia una nova denuncia per desobediència, resistència i coaccions per impedir la tala d'unes alzines i pins. Ja van més de 200 causes judicials per protestar contra el pla caufec a esplugues de llobregat. EL SETEMBRE ARRIBA MOGUDET!"
banner.jpg

17 anys després d'iniciar la lluita contra un megaprojecte urbanístic que avui dia ja està destrossant i cimentant la muntanya de Sant Pere Màrtir, un gran grup de persones espera el càstig per les seves accions de conscienciació i denuncia. La mateixa desproporció que significa l'anomenat Pla Caufec-Porta BCN a Esplugues de Llobregat és aplicada a qui s'oposa a ell.

Descarrega't el dossier fent clic aquí sota

Judicis per les accions de maig 2008 aturant durant 3 dies les obres:

  • 9 setembre, 11:30h, 8 persones jutjat num.3
  • 23 setembre 4 persones jutjat num.2
  • 30 setembre 23 persones jutjat num.3

194 causes

A dia 11 d'agost de 2008, un total de 57 persones tenim diverses causes pendents fruit de 14 accions relacionades contra el pla Caufec, entre delictes o faltes imputats pels mossos d'esquadra i expedients administratius promoguts per l'ajuntament. Quatre persones estem implicades en gairebé un terç (59) de les 194 causes. En dos judicis, l'ajuntament s'ha personat com a acusació particular i està pendent de fer-ho en algun altre. La Generalitat també s'ha personat com a acusació en un judici. La família Sanahuja a través de les empreses contractades per a la edificació també s'ha personat en 4 judicis. Resum de casos repressius
  • delictes o faltes 189
  • pendents de judici 179
  • condemnes 4
  • absolucions 5
  • judici pendent de sentència 1
  • expedients administratius 5
  • pendents de resolució 0
  • condemnes 2
  • casos arxivats 3

Les causes pendents de judici són les accions aturant les obres del pla Caufec el maig de 2008 (35 persones) i novembre 2007 (23 persones). També els fets de l'acció el maig de 2007 al balcó de l'ajuntament (4 persones) i els de la manifestació de l'octubre de 2007 (7 persones) per la qual la família Sanahuja reclama 18.000 euros entre danys i pèrdues.

: :: : : : : : : :

Maig 2008: una setmana d'accions

El dimecres 21 de maig de 2008 va ser el tercer dia que activistes contra el pla Caufec denunciaven la destrucció de la muntanya i aturaven temporalment les obres encadenant-se a diferents excavadores. Els dos dies previs 4 persones havien fet el mateix i 8 persones s'havien encadenat a bidons de ciment a les entrades i sortides del sector en obres. Unes seixanta persones identificades i les 35 detingudes engreixen els arxius policíacs i esperen les conseqüències repressives d'aquesta setmana. El jutge titular del jutjat número tres d'Esplugues ha substituït els quatre delictes que imputaven els Mossos en atestats interminables (desordres públics, danys, coacció, desobediència greu) per tres faltes (desobediència, danys i coacció).

Denuncia per lesions

Les persones detingudes el 20 de maig de 2008 van denunciar la brutalitat policial en el desallotjament mostrant totes elles ferides i blaus als braços i canells. A finals de juliol una persona rep una citació policial amb l'amenaça de que si no es presentava a declarar a comissaria per una causa de lesions la posarien en cerca i captura. Aquesta citació s'origina en l'informe mèdic fet durant la detenció d'aquesta persona al centre d'Urgències de Cornellà de Llobregat el segon dia d'accions aturant les obres del pla Caufec. Aquell dia la violència policial va ferir els braços de les persones lligades amb cadenes i el centre mèdic que va examinar a aquestes 8 persones ha iniciat el procés judicial que pot acabar en denuncia cap als mossos que van actuar aquell dia a base d'amenaces amb radials i cops innecessaris contra gent que no es podia moure. Judicis: 9 setembre, 11:30h, 8 persones jutjat num.3 23 setembre 4 persones jutjat num.2 30 setembre 23 persones jutjat num.3

Fotògraf denunciat per desobediència

El 2 de juliol 2008 es va celebrar el judici a una persona que cobria fotogràficament el primer dia d'accions a les obres del pla Caufec (19 de maig08). Acusat pels Mossos d'Esquadra de desobediència, els agents diuen que li van demanar tres cops la documentació dins un cordó policial desproporcionat juntament amb una desena de persones. Totes les persones (ell també) van lliurar la seva documentació i la fiscal li demana una pena multa de 10 euros durant 10 dies.

Danys a les garjoles

Els Mossos han denunciat a 4 persones per danys a les garjoles durant les detencions d'aquells 3 dies de maig. El protocol policial diu que totes les persones que entren a una cel·la han de ser absolutament escorcollades i no poden entrar amb coses tan perilloses com ulleres, arracades, una perruca o qualsevol cordill. Doncs de les 35 persones detingudes, 4 seran portades a judici l'11 de novembre (12h) per unes inexplicables pintades a les parets de la comissaria considerada com una falta de danys. El caporal dels Mossos d'Esquadra núm. 10041 diu que va veure aquestes persones fen dibuixos amb cadenes.

: : : : : : : : :: : : : : : : :: : : : : : : :: : : : : : : :: : : : : : : :: : : : : : : :

Imminent ingrés a presó (II)

Prescripció de pena

La campanya 'Ens preocupa aquesta democràcia' es va iniciar en gran part per l'alarma que va significar que una persona pogués ingressar 30 dies a presó per no mostrar la documentació a un Mosso d'Esquadra durant un acte informatiu al carrer l'abril de 2007. Aquest cas denunciat com a irregular tant el dia dels fets, del judici i la mateixa condemna va acabar el juny quan el jutjat núm.2 va dictar un auto de prescripció de condemna.

El procés de càstig per l'acció de les 3 torres del maig de 2007 avança

La jutgessa del jutjat de primera instància núm.1 va sentenciar una pena de multa de 3 euros durant 20 dies a cada una de les persones que van viure durant 3 dies a la façana d'un dels edificis més alts d'Esplugues el maig de 2007. Links del vídeo de l'inici de l'acció: http://www.blip.tv/file/230664/ :: A més de 50 metres d'alçada exigien l'aturada del pla Caufec amb una gran pancarta i recolzaven la setmana de lluita 'Està tot fatal' en defensa del territori i contra l'especulació (www.estatotfatal.net)

Insubmissió a les penes-multa

Dues de les tres persones condemnades no s'han lliurat de l'embargament dels 60 euros, el 26 de juny de 2008 l'altra persona és requerida per fer el pagament i manifesta la seva negativa a pagar la multa. Després de l'impossible embargament, la insubmissió a la pena multa pot comportar un arrest penitenciari de 10 dies. Aquesta actitud desobedient a la imposició de la multa es relaciona amb la coordinació que diferents persones i col·lectius han iniciat per denunciar l'aplicació de les penes-multa. http://alespenespunyalades.blogspot.com/
proupenes@gmail.com Diferents persones i col·lectius portem anys patint judicis i l'aplicació de sancions que ens ofeguen econòmicament i no ens deixen treballar plenament per un altre model de societat. Anys i anys. Avui dia ens trobem en la situació que un grup de gent i els diferents col·lectius que hi donen suport hem decidit no amagar aquesta repressió i fer-la pública. I una de les maneres que hem trobat és desobeir l'aplicació de les seves penes-multa i negar-nos a pagar-les. Si bé hi ha qui no les pot pagar, des dels moviments socials sempre s'han pogut generar els recursos necessaris de forma col·lectiva. Però aquesta no és la qüestió de fons, si parlem d'insubmissió o desobediència a les penes-multa, no ho fem per manca de diners, ho fem per coherència i principis, per dignitat. Queda clar que tampoc volem alimentar les arques d'aquells que tenen com a objectiu acabar amb nosaltres. Però també sabem que una de les darreres conseqüències d'aquest plantejament pot ser un ingrés a presó i en aquest cas formaria part d'una acció de protesta per sensibilitzar a la població sobre la repressió que patim les persones que ens mobilitzem al carrer. L'ingrés a presó no és un fet voluntari i l'evitarem sempre que sigui possible. Les presons són centres d'extermini i ningú vol passar-hi ni un sol dia, però quant més ens deixem trepitjar avui, més ho faran demà. Ho assumim com a fruit de les nostres accions polítiques i com una manera de confrontar l'Estat i les seves lleis de manera directa. Així, volem aprofitar per parlar de tots els casos repressius i de persecució que patim els moviments socials que ens manifestem al carrer.

/informe sencer a www.noalplacaufec.net/ tlf. 685 269 787-

paremoselcaufec@rusc.net

Mira també:
http://www.noalplacaufec.net

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat