Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat d'Amadeu Casellas des de l'hospital penitenciari de Terrassa
30 ago 2008
Se'm nega la llibertat perquè jo no sóc submís amb un sistema penal i penitenciari podrit i corrupte, tal com es demostra en el dia a dia, en què aquesta constitució i aquestes lleis catalanes i espanyoles de què tant parlen els polítics i els jutges no s'apliquen. Per què no em concedeixen la limitació de condemna? La resposta és molt senzilla: perquè vaig néixer pobre, com tants altres companys. I no hem d'oblidar que, en democràcia, es gaudeix de llibertat sempre i quan no s'utilitzi.
IMG_1079.JPG
D'entrada em presentaré, per als qui no em coneguin. Em dic Amadeu Casellas Ramon, i fa més de dues dècades que sóc la presó. Estic en vaga de fam des del dia 22 de juny de 2008. Hi haurà gent que estarà d'acord amb mi, i altra que no; tots mereixen el meu respecte, perquè en això es basen les llibertats individuals.

Els motius que m'han portat a aquesta vaga (fins a les últimes conseqüències) són: denunciar i protestar per la situació en què es troben, a les presons catalanes i de tot l'estat, companys meus, i jo mateix. Perquè darrera aquests murs es cometen tota mena d'abusos i tortures per part de les institucions penitenciàries, amb la permissivitat i complicitat dels jutjats de vigilància, i amb la ceguesa, cinisme i hipocresia a què ens tenen acostumats els polítics i la justícia.

La majoria dels qui estem dintre aquestes parets no demanem un tracte de favor ni de privilegi per part de les institucions penitenciàres, ni dels jutges, ni dels polítics; ben contràriament als Julián Muñoz, Javier de la Rosa, els Alberto, Mariano Rubio, els del cas Filesa, Mariano Conde, Barrionuevo, Conde, Rafael Vera, Puigneró...i un llarg etcètera. Perquè tots sabem que ells poden comprar la seva llibertat, amb diners i influències.

La meva denúncia i protesta és per als qui, com jo, són pobres, obrers, o gent que, simplement, venim de llocs marginats. Ni nosaltres, ni les nostres famílies, no podem comprar la llibertat, i hem de lluitar amb els pocs mitjans de què disposem. En el meu cas, com en el de tants altres companys, he acomplert el màxim de presó establert pel codi penal vigent: 20 anys, o 30 amb el codi antic.

Però se'm nega la llibertat perquè jo no sóc submís amb un sistema penal i penitenciari podrit i corrupte, tal com es demostra en el dia a dia, en què aquesta constitució i aquestes lleis catalanes i espanyoles de què tant parlen els polítics i els jutges no s'apliquen. Per què no em concedeixen la limitació de condemna? La resposta és molt senzilla: perquè vaig néixer pobre, com tants altres companys. I no hem d'oblidar que, en democràcia, es gaudeix de llibertat sempre i quan no s'utilitzi.

No sé com acabarà aquesta vaga. Tinc l'esperança que se'm doni el que, per dret i per llei, em correspon, i que sigui lliure, a la fi. També espero que aquesta vaga serveixi perquè els meus companys tinguin una mica més de llum i d'esperança; perquè molts d'ells no tenen la mateixa fortalesa i es queden en el camí i en l'oblit.

També vull aprofitar aquest comunicat per agrair públicament el recolzament que estic rebent per part de la meva mare, a qui estimo moltíssim; agrair-lo també a la CNT de Manresa i d'altres llocs; als meus grans amics (...) i a tants d'altres que no dic, perquè la llista seria inacabable. A tots , gràcies pel vostre recolzament. També vull donar les gràcies a tots els qui m'estan escrivint i animant: perquè, sense el vostre suport, el més segur és que em faltaria la força. Gràcies a tots.

També vull agrair d'una manera molt especial la tasca de la meva advocada i del seu company. Perquè, malgrat les dificultats que tenen, no m'hn deixat ni un minut.

Gràcies a tots! La vaga de fam continua, i la lluita serà llarga. Però, entre tots plegats, amb el vostre suport, guanyarem i seré lliure.

Una abraçada fraternal i llibertària. Llibertat o mort!

Salut i anarquia!


Amadeu Casells Ramon

Hospital Penitenciari de Terrassa,

27 d'agost de 2008

Post Data: Avui som nosaltres, els qui estem dins de la presó, però...i demà? Podeu ser vosaltres?
Mira també:
http://htttp://paisatgedesdelafinestra.blogspot.com
http://www.cnt-ait-manresa.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat d'Amadeu Casellas des de l'hospital penitenciari de Terrassa
30 ago 2008
COMUNICADO DE AMADEU CASELLAS RAMON DESDE EL HOSPITAL PENITENCIARIO DE TERRASSA
En primer lugar me voy a presentar, para los que no me conocen. Me llamo Amadeu Casellas Ramon, llevo en la cárcel más de dos décadas y estoy en huelga de hambre desde el día 22 de junio de 2008. Habrá gente que esté de acuerdo con lo que estoy haciendo, y otra que no; todos merecen mi respeto, porque en eso se basan les libertades individuales.
Los motivos que me han llevado a esta huelga de hambre (hasta las últimas consecuencias) son: denunciar y protestar por la situación en que se encuentran, en las cárceles catalanas y de todo el estado, compañeros míos, y yo mismo. Porque detrás de estos muros se cometen todo tipo de abusos y torturas por parte de las instituciones penitenciarias, con la permisividad y complicidad de los juzgados de vigilancia, y con la ceguera, cinismo e hipocresía a que nos tienen acostumbrados los políticos y la justicia.
La mayoría de los que estamos dentro de estos muros no pedimos un trato de favor ni de privilegio por parte de las instituciones penitenciarias, ni de los jueces, ni de los políticos; contrariamente a los Julián Muñoz, Javier de la Rosa, los Alberto, Mariano Rubio, los del caso Filesa, Mariano Conde, Barrionuevo, Conde, Rafael Vera, Puigneró...i un largo etcétera. Porque todos sabemos que ellos pueden comprar su libertad, con dinero e influencias.
Mi denuncia y protesta es para los que, como yo, son pobres, obreros, o gente que, simplemente, venimos de lugares marginados. Ni nosotros, ni nuestras familias, no podemos comprar esa libertad, y tenemos que lucharla con los pocos medios de que disponemos. En mi caso, como en el de tantos otros compañeros, he cumplido el máximo de encarcelamiento establecido por el código penal vigente: 20 años, o 30 con el código antiguo.
Pero se me niega la libertad porque yo no soy sumiso con un sistema penal y penitenciario podrido y corrupto, tal como se demuestra en el día a día, en que esta constitución y estas leyes catalanas y españolas de las que tanto hablan los políticos y los jueces no se aplican. Por qué no me conceden la limitación de condena? La respuesta es muy sencilla: porque nací pobre, como tantos otros compañeros. Y no podemos olvidar que, en democracia, se goza de libertad a cambio de no utilizarla.
No sé cómo acabará esta huelga. Tengo la esperanza de que se me de lo que, por ley y derecho, me corresponde, y sea libre, al fin. También espero que esta huelga sirva para que mis compañeros tengan un poco más de luz y de esperanza; porque muchos de ellos no tienen la misma fortaleza y se quedan por el camino y en el olvido.
También quiero aprovechar este comunicado para agradecer públicamente el apoyo que estoy recibiendo por parte de mi madre, a la que quiero muchísimo; a la CNT de Manresa i de todos sitios; a mis grandes amigos (...) y tantos otros que no digo, porque la lista sería inacabable. A todos, gracias por vuestro apoyo. También quiero agradecer a todos los que me están escribiendo y apoyando: porque, sin vuestro apoyo, lo más seguro es que me fallaran las fuerzas. Gracias a todos.
También quiero darles de manera muy especial las gracias a mi abogada y a su compañero, porque a pesar de las dificultades que estáis teniendo, no me habéis dejado ni un minuto.
Gracias a todos! La huelga de hambre continua, y la lucha será larga. Pero, entre todos vosotros, con vuestro apoyo, ganaremos y seré libre.
Un fraternal abrazo libertario. Libertad o muerte.
¡Salud y anarquía!

Amadeu Casellas Ramon
Hospital Penitenciario de Terrassa,
27 de agosto de 2008
Post Data: Hoy nosotros somos los que estamos dentro, pero… ¿mañana podéis ser vosotros?
Re: Comunicat d'Amadeu Casellas des de l'hospital penitenciari de Terrassa
31 ago 2008
Fa pocs dies que m'he assabentat del cas,i estic realment indignada. Com pot ser, que en ple segle XXI, ningú hagi pogut fer res per l'Amadeu?. Estem farts de veure, com autèntics criminals, surten al cap de 4 dies de la presó... No ho puc entendre. Bé, si ho puc entendre; però em sembla tant horroròs, que algú hi deu haber que hi pugui fer alguna cosa. Força Amadeu, no tots estem podrits (afortunadament).
Re: Comunicat d'Amadeu Casellas des de l'hospital penitenciari de Terrassa
31 ago 2008
amadeu podrias mandar un saludo a tu hermano, que ha salido de prision hace unos pocos dias, sin pena ni gloria, ni nadie que se preocupara por el. El debe ser un delincuente comun y no politico como tu. Por otra parte, te veo bien de salud: no conozco a nadie que haya podido llevar una huelga de hambre de 70 dias, y pueda permanecer vivo. Y tu, sin tan solo recibir alimentacion forzada mantienes una lucidez envidiable. Tal vez, mas que una huelga de hambre lleves una dieta mas o menos severa y puedas batir el record guiness respectivo.
animos.
Re: Comunicat d'Amadeu Casellas des de l'hospital penitenciari de Terrassa
01 set 2008
repleto de seres como tu.

Ladran, luego cabalgamos.
Re: Comunicat d'Amadeu Casellas des de l'hospital penitenciari de Terrassa
01 set 2008
una huelga de hambre en la que se consume glucosa puede durar hasta más de 100 días, de hecho tenemos en España el ejemplo de la huelga de hambre de los presos del Grapo que terminó con la muerte de uno de ellos a los 120 días de huelga de hambre.

La glucosa es básica para no perder el cerebro, sin ella el cuerpo necesita tirar precisamente de la glucosa que el cuerpo humano posee en el cerebro, literalmente se enguye por absorción muriendo la persona al poco tiempo de comenzar la huelga.

Igualmente está muy feo lanzar sibilinamente acusaciones contra una persona que está postrada en una cama, háztelo ver
Re: Comunicat d'Amadeu Casellas des de l'hospital penitenciari de Terrassa
01 set 2008
Amb això, no vull dubtar de la professionalitat i bona fé de l'advocada de l'Amadeu. Però penso, que el què necessita és un advocat "mediàtic", un advocat "famós", d'aquests amb influències i que d'una vegada per totes el tregui d'aquest mal son. Ja se que les coses no haurien de ser així, però malauradament, el mon funciona per "amiguismes". Proposo de fer una col.lecta per pagar-li l'advocat. Tampoc penso que, costés massa diners. A l'alçada que estem, pel què entenc, seria fer un parell de tràmits. Molts d'ànims Amadeu.
Re: Comunicat d'Amadeu Casellas des de l'hospital penitenciari de Terrassa
01 set 2008
Amb això, no vull dubtar de la professionalitat i bona fé de l'advocada de l'Amadeu. Però penso, que el què necessita és un advocat "mediàtic", un advocat "famós", d'aquests amb influències i que d'una vegada per totes el tregui d'aquest mal son. Ja se que les coses no haurien de ser així, però malauradament, el mon funciona per "amiguismes". Proposo de fer una col.lecta per pagar-li l'advocat. Tampoc penso que, costés massa diners. A l'alçada que estem, pel què entenc, seria fer un parell de tràmits. Molts d'ànims Amadeu.
Sindicat Terrassa