Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats
>> Comunicat del SEPC davant la renúncia del rector de la UAB de continuar al seu càrrec
28 ago 2008
Aquesta setmana s’ha fet públic que el senyor Lluís Ferrer, rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, renuncia a continuar al seu càrrec un any abans d’esgotar el mandat.
El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), organització estudiantil majoritària als claustres de les universitats catalanes, volem manifestar que la renúncia del senyor Lluís Ferrer, malgrat addueixi motius personals,està totalment relacionada amb els esdeveniments succeïts aquest darrer curs a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i amb la conseqüent pressió exercida pel moviment estudiantil que, entre d'altres objectius, reclamava la seva dimissió.

Des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans volem destacar que en el darrer curs l’equip rectoral de la UAB, amb el senyor Lluís Ferrer al capdavant, ha potenciat:

- La implantació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES) sense tenir en compte l’opinió dels estudiants; ans el contrari, s’ha boicotejat, constantment, la participació estudiantil, esdevenint, així, un procés totalment antidemocràtic i imposat.

- La persecució dels estudiants crítics amb l'EEES, per mitjà d'expedients disciplinaris i l’actuació dels cossos policials i de la seguretat privada de la universitat.

- La negativa permanent de dialogar amb el moviment estudiantil, rebutjant establir relacions cordials i fluides amb els estudiants.

- Un augment del poder del Consell de Govern i les seves comissions en detriment del Claustre, màxim òrgan de representació de la comunitat universitària.

- La legitimació de processos il·legals i fraudulents per poder aprovar els nous Plans d'Estudi.


Pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) la renúncia de l’actual rector no és suficient, i per tal de posar fi a la situació de tensió i confrontació que es viu a la UAB exigim:

1.- Que s'aturi la implantació de l'EEES, fins que no s’obri un procés de debat participatiu, amb la inclusió de referèndums vinculants, entre tots els membres de la comunitat universitària per a decidir com aplicar les reformes que afecten l’àmbit universitari.

2.- Que es retirin tots els expedients disciplinaris oberts als estudiants de la UAB.

3.- El compromís de tots els òrgans de govern de la UAB de resoldre pacíficament i amb diàleg qualsevol afer, conflicte o protesta que pugui sorgir dins del recinte universitari, rebutjant d’aquesta manera la utilització de mètodes violents o coactius.

4.- Que es depurin totes les responsabilitats pertinentsper les diverses entrades dels cossos policials a la universitat i per la utilització de processos irregulars per implantar l'EEES.

Finalment, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans volem encoratjar a tots els estudiants a seguir lluitant per una universitat catalana, pública, popular, antipatriarcal i de qualitat, i a rebutjar totes aquelles actuacions que pretenen mercantilitzar i privatitzar el nostre sistema educatiu.


Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), 28 d’agost de 2008
Mira també:
http://www.sepc.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: >> Comunicat del SEPC davant la renúncia del rector de la UAB de continuar al seu càrrec
28 ago 2008
em sembla correcte
Re: >> Comunicat del SEPC davant la renúncia del rector de la UAB de continuar al seu càrrec
29 ago 2008
dels millors comunicats fets fins ara.

bona manera de començar el curs.

la lluita és l´únic camí
Re: >> Comunicat del SEPC davant la renúncia del rector de la UAB de continuar al seu càrrec
07 set 2008
"Que s'aturi la implantació de l'EEES, fins que no s’obri un procés de debat participatiu, amb la inclusió de referèndums vinculants, entre tots els membres de la comunitat universitària per a decidir com aplicar les reformes que afecten l’àmbit universitari."

això no és un sí crític?
Sindicato Sindicat