Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Ja podeu llegir L'ACCENT 136º
28 ago 2008
Ja podeu trobar L'ACCENT 136 als punts de distribució habituals o llegir-lo a la pàgina web: www.laccent.cat.
Aquest número estiuenc només té 12 pàgines. A partir del proper ja tornarem a les 16, com sempre.
LACCENT_136.jpg
laccent_136.pdf
laccent_136.pdf (1,17 MiB)
CONTIGNUTS DEL NÃMERO 136:

EL GOVERN ES NEGA A ESCOLTAR FAMILIARS I AMICS DEL PRES ANARQUISTA AMADEU CASELLAS
Amadeu Casellas fa 65 dies que és en vaga de fam. A més, a partir dâavui ha decidit no prendre més glucosa i ingerir només aigua. Ãs dilluns 25 dâagost i LâACCENT hem quedat amb la seva mare, lâadvocada i el grup de gent que li dóna suport per entrevistar-los. Ens reunim davant dâInstitucions Penitenciàries, on han quedat amb el màxim responsable, Albert Batlle, per tenir-hi una reunió i exposar-li les reivindicacions dâAmadeu Casellas: tercer grau o refundació de condemnes per sortir en llibertat després de 22 anys. Diverses unitats dels Mossos dâEsquadra els barren el pas. Una quarantena de persones talla el carrer Aragó en solidaritat amb el pres anarquista. Un Mosso els diu que Batlle només els rebrà si desconvoquen la concentració, i a més diu que només poden entrar dues persones. Ells no accepten les condicions, i demanen de presentar una queixa escrita. Els Mossos els obliguen a redactar la queixa al mig del carrer. La Generalitat els nega el diàleg.

BALANÃ TERRITORIAL DEL PACTE "PROGRESSISTA" A LES ILLES
Poc més d´un any després dels canvis de color a les principals institucions polítiques de les Illes Balears i Pitiüsses â Govern, consells de Mallorca i Eivissa i Ajuntament de Palma- és el moment de realitzar balanç de la seva actuació en matèria territorial. I és que cal tenir en compte que el conjunt de forces polítiques situades a l´esquerra del Partit Popular van utilitzar la defensa del territori com un dels principals arguments de la campanya electoral. En aquest primer any hi ha alguna llum -com la protecció d´es Guix- i moltes ombres. En destaca la "traïció" de construir finalment el nou hospital de Palma a Son Espases o la nova Llei de l´habitatge que permetrà tirar endavant 5.000 nous habitatges en terrenys rústics.

OSSÃTIA DEL SUD, PUNT D'INFLEXIÃ EN LES RELACIONS INTERNACIONALS
L´ocupació militar de la república autònoma d´Ossètia del Sud per part de Geòrgia ha desencadenat una nova escalada bèl·lica al Caucas.
El conflicte pot esdevenir un punt d´inflexió en el tauler geopolític global, per la seva trascendència en les relacions entre el bloc atlantista i les noves potències regionals com la Federació Russa.
L´operació militar fallida -iniciada per Geòrgia- pot esquerdar la preponderància internacionals dels Estats Units i l´OTAN.

UNA LLEI SENSE CONSENS
La Generalitat de Catalunya va aprovar a finals de juliol la Llei d´educació de Catalunya (LEC) marcada per la manca d´acord en el si del tripartit i de l´ampli rebuig de la comunitat educativa. Un dels punts crítics és l´equiparació entre l´escola pública i la concertada.

ESTIU ANTITAURÃ?
L´estiu és una època propícia per a les curses de brau. En aquest context cada canícula es repeteixen les mobilitzacions antitaurines arreu dels Països Catalans. En destaca la campanya de Maulets a Palma o la creació de la Plataforma Iniciativa Animalista (PIA) al País Valencià.

DEBAT SOBRE EL DECREIXEMENT
En el darrer número de LâACCENT vam publicar una llarga entrevista a Ivan Gordillo, del Seminari dâEconomia Crítica Taifa. El tema: el decreixement. Laura Blanco, una militant del decreixement, escriu en aquest número per replicar algunes de les afirmacions de Gordillo.

SEIXANTA ANYS DE LA BATALLA DE L'EBRE
Aquest estiu fa seixanta anys que es va desencadenar la Batalla de lâEbre, que fou alhora un raig dâesperança en plena desmoralització i el certificat de la derrota (va cremar lâexèrcit de la República amb 8.000 baixes).


ARTICLES D'OPINIÃ:

EDITORIAL: Recordar els que van lluitar per un futur millor
MARTA SERRA: De Vacances?
GONÃAL BRAVO: Crisi... per a qui? Per què?
ROGER BUJONS: Barcelona, PAM, transparència i participació
XAVI NAVARRO: Deixem de pidolar, és hora de reclamar
XAVI SARRIÃ: Jona
Mira també:
http://www.laccent.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ja podeu llegir L'ACCENT 136º
28 ago 2008
Felicitats pel nou número, com sempre curradíssim, simplement un apunt, la Batalla de l'ebre fa setanta anys no seixanta.

Salut i contrainformació
Sindicat Terrassa