Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[FMASants] vols saber a qui fan homenatge els carrers de sants?
25 ago 2008
Des de fa un temps moltes institucions s’omplen la boca parlant de la recuperació de la memòria històrica, i han muntat grans campanyes publicitàries, sovint amb poc rigor històric. És per això que no deixa de sorprendre que als nostres carrers aquesta suposada campanya no es reflecteixi amb actes. Barris del districte com són els de la Zona Franca o Montjuïc segueixen plens de símbols franquistes i de monuments i carrers dedicats a personatges afins a la dictadura.
cartell_2.png
Hom podria pensar que a Sants, Hostafrancs i La Bordeta no es poden trobar exemples com aquests. I realment és fa difícil trobar-ne d’aquesta magnitud, doncs anteriors reclamacions veïnals ja van aconseguir modificar noms de places com Salvador Anglada, dedicada a un falangista, pel nom de Plaça de Sants. Però que no trobem militars franquistes entre el nostre nomenclàtor no significa que no es puguin trobar altres personatges igualment detestables.

Entre els noms dels carrers dels nostres barris podem trobar bàsicament als industrials, que explotaren als obrers dels segles XIX i XX i que van voler perpetuar-se exigint que els carrers portessin els seus noms; a comerciants esclavistes; a militars que van reprimir amb duresa les vagues obreres i fins i tot al corsari genocida que va iniciar la conquesta de les Canàries.

Per això l’Assemblea de Joves de Sants i el Col·lectiu Negres Tempestes hem decidit iniciar una campanya conjunta amb una doble vessant, per una banda informativa, per tal que els veïns dels nostres barris puguin saber a qui recorden els carrers, però a la vegada reivindicativa, exigint el canvi de noms d’aquests carrers, doncs creiem que cap d’aquests personatges, opressors, repressors, esclavistes o genocides mereix un carrer al nostre barri
Mira també:
http://www.negrestempestes.org
http://aj-sants.blogspot.com/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa