Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : antifeixisme : corrupció i poder
Mayka fa el balans de les festes (i de pas apunta contra Sants)
23 ago 2008
Potser no caldria copiar una notícia d'un altre lloc, però la manipulació del propi escrit és tan evident, que és prou vàlida com exemple de brutalitat periodística. Mayka finalitza la seva història amb la declaració d'un ultra. És molt comprensible ja que en definitiva voldria més censura contra les festes alternatives.
Les festes alternatives tensen les celebracions de Gràcia i Sants

1. • La ubicació dels actes i la seva conflictivitat enfronta els districtes amb els organitzadors
2. • La comissió de la plaça del Poble Romaní qualifica d'"èxit" la cita del 2008 i el PP demana prohibir-la

Mossos de paisà i urbans detenen un noi que els va amenaçar amb una navalla, ahir a Gràcia. Foto: PERE BATLLE
Mossos de paisà i urbans detenen un noi que els va amenaçar amb una navalla, ahir a Gràcia.

ALBERT OLLÉS / MAYKA NAVARRO
BARCELONA

Es fan dir festes alternatives, però des de fa uns anys han guanyat més protagonisme que les oficials. Quan encara se senten els ressons d'una nova edició conflictiva en la ja finalitzada celebració de Gràcia, ahir es va donar el tret de sortida a la de Sants enmig d'un ambient de tensió per l'enfrontament que mantenen el districte i l'Assemblea del Barri de Sants (ABS) pel que fa a la ubicació de les festes alternatives.
L'ABS va sol.licitar celebrar els tres últims dies del programa, que coincideixen amb el cap de setmana del 29 al 31 d'agost, al parc de l'Espanya Industrial. Una petició rebutjada pel districte dirigit per Imma Moraleda, que va al.legar que ja tenia reservat aquell lloc per organitzar activitats de la celebració oficial. Les dues parts no han arribat a cap acord i l'ABS, que celebrarà la primera part de les seves festes, de dilluns a dijous que ve, a la plaça d'Osca, ha decidit desplaçar-se divendres i dissabte a la plaça de Sants i manifestar-se la nit d'aquest últim dia al parc de l'Espanya Industrial, amb concert inclòs.
L'enfrontament entre les dues parts s'arrossega des dels problemes viscuts el 2004, quan un grup d'okupes van boicotejar el pregó i van causar destrosses després d'una manifestació de protesta pel desallotjament de la ja desapareguda fàbrica Hamsa. El 2005 es van reproduir els incidents amb motiu d'una batalla campal entre la policia i alguns participants en les festes alternatives. A partir d'aquell moment, i malgrat que l'ABS manté bones relacions amb la federació de carrers que organitza la festa major de Sants --la celebració de dijous que ve la faran de forma conjunta amb la comissió oficial de la plaça d'Osca--, la ubicació de la cita alternativa ha estat font constant de polèmica amb l'a- juntament.

UNA DETENCIÓ A Gràcia, els actes vandàlics d'aquest any s'han centrat de forma exclusiva a l'espai on s'ha organitzat la festa paral.lela a l'oficial, la plaça del Poble Romaní, i sempre a partir de les cinc de la matinada. El districte, els Mossos i la Guàrdia Urbana volien que la celebració es mantingués al carrer de Còrsega, un espai allunyat del centre de la Vila de Gràcia, molt més obert que els estrets carrers del casc antic i per tant més fàcil de desallotjar. Però, finalment, va prevaler el criteri dels organitzadors alternatius, la Comissió de Festes Populars (CFP), que defensaven un lloc més cèntric, amb el resultat negatiu ja conegut.
Ahir, la matinada va ser tranquil.la. Fora de l'horari oficial, les poc més de 300 persones concentrades a Poble Romaní van abandonar xano-xano la plaça sense que els antiavalots de la Brigada Mòbil (Brimo) haguessin de sortir de les furgonetes. L'únic incident a la matinada va ser la detenció d'un noi de 18 anys que va amenaçar uns policies amb una navalla.
Ahir, la CFP va emetre un comunicat en què qualificava les seves festes d'"èxit"; criticava els Mossos, la Guàrdia Urbana i els mitjans de comunicació, i demanava més flexibilitat horària per allargar encara més les festes nocturnes. A l'altre extrem, el president del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, va reclamar "la prohibició" de la cita alternativa i va criticar "l'excessiva" tolerància municipal.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa