Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: criminalització i repressió
Declara una mossa per la violència a les festes de Gràcia'07
19 ago 2008
Aquest migdia, el Jutjat d’Instrucció núm. 28 ha pres declaració a una agent dels Mossos d’Esquadra per una imputació d’abús d’autoritat amb resultat de lesions. La policia, assistida per una advocada de la Generalitat, ha reconegut haver participat el dia dels fets en el dispositiu dels Mossos però afirma no recordar absolutament res més. Per no recordar, no ha sabut ni precisar si les persones que l’acompanyen en les fotografies presentades per l’acusació són o no són companys seus. Tancada en banda i sense memòria, així ha acabat la declaració de la policia. Queda en mans del Jutjat seguir amb més diligències o arxivar el cas. Com recorda l’advocada de la parella agredida, aquest cas ja va sofrir un primer arxivament a causa de confusions entre els jutjats de Sabadell i de Barcelona, que van obligar a repetir la denúncia des de zero.
Fets que es repeteixen any rere any

Els fets en la que està involucrada la policia es van produir l’any passat, en el decurs de la Festa Major de Gràcia. Una parella de Sabadell, militants de l’Esquerra Independentista, van ser abordats per vuit agents de paisà dels Mossos. Van ser arraconats i colpejats. Insultats, amenaçats amb detencions i humiliats per la seva ideologia. Un dels dos agredits recorda que els policies li van robar el telèfon mòbil i que es van negar continuadament a identificar-se.

Manifest contra el plantejament polític de l’Ajuntament vers les festes populars i la violència policial

Arran dels fets viscuts l’any passat, un manifest signat per la Comissió de Festes Populars de Gràcia, la Comissió de Festa Major de Sant Pere Màrtir, la Comissió Antirepressiva de Gràcia i Alerta Solidària posava en entredit el plantejament polític de cara a esdeveniments lúdics tan massius. Alhora, es criticava el recurs a la policia, en especial de la Brigada Mòbil, pel fet d’haver demostrat que tenen massa ben apresa la instrucció rebuda a l’Escola de Policia per impossar-se a base de cops, piloteres i porres. En aquests moments, les entitats gracienques estudien tornar a presentar de nou a la resta d’entitats del barri exactament el mateix manifest ja que consideren que, lamentablement, els motius que els van dur a redactar-lo persisteixen sense cap variació.


Cercant fotografies dels fets

Alerta Solidària i el Setmanari Directa han fet una crida a recollir fotografies i vídeos que demostrin l’actuació violenta i sense sentit dels Mossos d’Esquadra. Imatges com aquestes són les que han permès dur avui (19 d’agost) una agent autonòmica a declarar als jutjats. Per Alerta Solidària, l’interés descarat d’algun mitjà de comunicació de relacionar violència exclusivament amb algunes entitats gracienques està en clara contradicció amb el que es veu en les fotografies que publiquen els mateixos mitjans. A més, les informacions dels Mossos parlen de només 2 detencions a la plaça del Sol i no en les places on s’hi desenvolupen activitats per part de col·lectius polítics independentistes i revolucionaris graciencs. Per a contrarestar aquestes versions interssades cal l’aportació de totes, recollir fotografies i vídeos. Com ha declarat la Mossa d’Esquadra als Jutjats de Barcelona, sensiblement molesta, “hi havia molta gent fent fotografies�. No hi havia cap fotògraf però en aquell portal on la parella de Sabadell van ser apallissats.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat