Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder
els angelets de MAYKA (festes de gracia II, segons elPeriodico)
18 ago 2008
noticia copiada del messMerda el Periodico
Bandes d'esvalotadors borratxos revifen els altercats a Gràcia

1. • Un grup de gamberros es van enfrontar als mossos a Ros de Olano i a la plaça del Poble Romaní
2. • Les corredisses amb la policia i els llançaments d'ampolles van acabar a dos quarts de set del matí

<b>MOLT ALCOHOL</b>. Els Mossos intenten desallotjar el carrer de Ros de Olano a les 5 de la matinada. Foto: MARINA VILANOVA
MOLT ALCOHOL. Els Mossos intenten desallotjar el carrer de Ros de Olano a les 5 de la matinada. Foto: MARINA VILANOVA

Els Mossos intenten desallotjar el de carrer Ros de Olano.
Els Mossos intenten desallotjar el de carrer Ros de Olano.

Dos joves es besen al pas de les furgonetes antiavalots dels Mossos, al carrer de Providència. Foto: MARINA VILANOVA
Dos joves es besen al pas de les furgonetes antiavalots dels Mossos, al carrer de Providència. Foto: MARINA VILANOVA

MÉS INFORMACIÓ

* Ajuntament i districte minimitzen els incidents per ser "puntuals"
* Ni rastre de carteristes
* Les opinions dels veïns
* FOTOGALERIA: Gràcia es vesteix de festa

MAYKA NAVARRO
BARCELONA

Al disc dur d'alguns nois suposadament radicals la festa només és festa si aconsegueixes córrer davant un grup de policies sobre els quals prèviament han plogut ampolles de vidre i qualsevol altre objecte contundent. Per segona matinada consecutiva, i després de la tensió de la de diumenge, un reduït grup d'esvalotadors --difícils de classificar sota un denominador comú que no sigui el que aquest diari va qualificar el 2005 com a kale borratxa-- va intentar desafiar ahir els veïns de Gràcia, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, resistint-se a deixar alguns carrers i places amb trencament de mobiliari urbà i molt de soroll i crits que en alguns casos va merèixer el llançament de galledes d'aigua des d'alguns balcons. Els gamberros van estar fent de les seves fins a quarts de set del matí.
Les coses es van complicar dissabte a la nit. Però els Mossos confiaven que la de dilluns seria una matinada tranquil.la. Ni els carrers ni les places es van abarrotar.
Tot i això, el subinspector responsable dels antiavalots tenia repartits a Gràcia 120 agents de la Brigada Mòbil (Brimo), distribuïts en 16 equips --furgonetes--, sense comptar la trentena d'agents de paisà camuflats entre els esvalotadors. Van desactivar intents de barricades i van detenir l'únic jove de la nit, un menor arrestat quan llançava ampolles als agents en un moment que un mosso es va trencar la falange del dit petit i dos més van patir esgarrinxades a la cara per impactes d'objectes.

DESALLOTJAMENT A LES 3.30 A partir de les 3.30 les places es van començar a buidar de manera quasi automàtica. Mossos i guàrdies urbans es repartien els espais i no els feia falta ni tan sols parlar. La gent s'anava aixecant i marxava amb tranquil.litat.
L'equilibri es va començar a trencar al carrer de Providència, a prop de Verdi i davant el número 40. Un grup de joves, no més de mig centenar, va decidir prosseguir la festa al so dels tambors. El subinspector de la Brimo i els seus dos àngels de la guarda --dos mossos que el segueixen a tot arreu-- s'hi va acostar, sense casc, a demanar-los "per favor" que deixessin de fer soroll i desallotgessin el carrer. Es van iniciar llavors els tradicionals càntics de "molta policia i poca diversió" i no va servir explicar-los que mossos i guàrdies urbans són funcionaris públics pagats per tots per garantir, en aquest cas, el descans dels veïns de Gràcia que van intentar dormir a partir d'una determinada hora.

ESTRANGERS DE PAS El primer grup es va dispersar entre rialles. A partir de les quatre, a Ros de Olano va canviar el terç. Fins allà s'hi van traslladar els mandrosos que es van barrejar amb els que havien assistit a la festa alternativa del solar alliberat del carrer de Torrent de l'Olla, que malgrat la seva alegalitat ha complert cada nit estrictament els horaris i la normativa. Els uns i els altres, més molts estrangers de pas per la ciutat, encoratjats per l'excés d'alcohol, es van atrinxerar davant una casa okupada, a prop del carrer de la Virtut i van començar a llançar ampolles als mossos.
Les furgonetes de la Brimo avançaven molt lentament, mentre per megafonia un agent cridava per demanar al grup de gamberros que "per favor" desallotgés el carrer i fins i tot els va recordar que "hi havia veïns dormint". Un cop més, el subinspector dels antiavalots dels mossos es va acostar fins a la massa sense casc per intentar convèncer-los. Diàleg de sords. "És la festa. El carrer és lliure. No molestem". I van ploure més ampolles que van obligar els mossos a col.locar-se el casc i protagonitzar la primera corredissa de la nit.
Un cop dissolt el grup de Ros de Olano, va arribar el moment de desallotjar la plaça del Poble Romaní. A les 5.30 de la matinada hi havia més de 400 persones concentrades esperant, entre balls i càntics, que arribessin els mossos. Hi ha un moment de la nit en què l'esvalotador professional només espera això, que aparegui la policia per justificar el llançament d'ampolles i poder cremar un contenidor. Al final el desallotjament de la plaça va ser ràpid i segur, i això que la del Poble Romaní és una ratera perillosa si es desencadena el caos.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: els angelets de MAYKA (festes de gracia II, segons elPeriodico)
19 ago 2008
Molt tergiversador l´article, evident, pero a molts ens agradaria que la resistencia fòs per defensar els drets socials devant les agressions dels empresaris, la dreta i l´esquerra del sistema.
Re: els angelets de MAYKA (festes de gracia II, segons elPeriodico)
19 ago 2008
Hi hà més gent als botellons aquestos que a la mani de Endavant del dissabte....

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more