Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Música RAC, la partitura de l'odi
18 ago 2008
1.jpg
El 19 de març, 200 capsrapats neonazis assistien al concert que el Frente de Juventudes, joventuts del partit feixista Alianza Nacional (AN), organitzà en un lloc desconegut de València amb motiu de les Falles. Els caps de cartell eren Invictos i Ofenders, dues de les formacions referents de la música RAC (rock contra el comunisme) o white noise ('soroll blanc') de l'estat espanyol.

2.jpg
Originaris d'Elx, Invictos ja havia participat en a les Falles de l'any passat, al costat dels tarragonins Agresión armada, els temes del qual atien la suposada supremacia de la raça blanca i l'extermini del poble jueu, dels comunistes i dels immigrants que arriben a la península per l'estret de Gibraltar. Un discurs que constitueix el letimotiv del nacionalsocialisme, que mitjançant la música atreu als joves embadalits per un so capaç d'excitar la violència criminal. Així ho va entendre el Front Nacional britànic a la dècada dels 80 i, després, més partits ultres a l'hora d'organitzar mítings.

Connexió ultra
La irrupció d'aquesta música s'ha disparat aprofitant les facilitats que dóna Internet perquè els joves es descarreguin melodies, comprin discos i coneguin els recitals promoguts pels partits feixistes o les seves entitats. És el cas de Boxroom House Cataluña, creada per militants d'Alianza Nacional amb el propòsit de potenciar els conjunts que li són afins. Entre aquests es destaquen Blue max, Hijos del odio o Disciplina nacional, que van actuar el 12 de gener en una sala de Barcelona davant 150 capsrapats; la concurrència va entonar-hi himnes del franquisme amb lletres que exaltaven les gestes de la legió Cóndor. Sense oblidar el quintet Agresión armada, que -amb Arma blanca de Barcelona i la formació alemanya Sachsonia-, va actuar al recital promogut per Boxroom House el 6 d'octubre de l'any passat a la capital del Camp.
3.jpg

També Democracia Nacional s'ha servit de les bandes RAC. Les darreres vegades amb motiu del 700 aniversari del naixement del duc d'Alba a Santander, on 300 capsrapats van ballar el repertori hardcore dels alemanys Non plus ultra; la commemoració del 2 de maig a Madrid, amb la participació d'Estirpe imperial i dels italians Compagnia dell'anello; o el 900è aniversari de la mort del Cid, el març passat a Burgos, on la banda madrilenya va interpretar una abrandada simfonia després del míting de Manuel Canduela, president del partit.

Juntament amb Zetme 88 i Batallón de castigo, Estirpe imperial és el pioner d'aquest vessant del punk Oi! durant la dècada dels 90. És coneguda la relació dels seus membres amb la penya radical del Ral Madrid, els Ultras Sur, fet que ha ajudat a catapultar-los per terres castellanes en concerts realitzats pels cadells de Democracia Nacional o pels grups de capsrapats aplegats en el moviment neonazi Combat 18 (anteriorment Blood&Honour España).

Passa això mateix amb els barcelonins Torquemada 1488, apareguts en els ambients de les Brigadas Blanquiazules (els ultres de l'Espanyol), Patria, relacionat amb el grupuscle Sector Radical, o Cruzada, amb lligams amb Batzegada, joventuts del Moviment Patriòtic Català (MPC), el partit creat per ex-militants del grup armat Milícia Catalana.

D'altra banda, al País Valencià es destaca la presència d'Invictos, Klan i División 250, que abans de dissoldre's havien militat a la Plataforma España 2000. De les actuacions d'aquest grup, l'exvocalista del qual és el president de Democracia nacional, Manuel Canduela, cal recordar el concert amb els italians Hyperborea l'any 2000 a la ciutat del Túria.

També cal no oblidar els recitals de RAC celebrats a iniciativa del Moviment Social Republicà (MSR) o de la Falange Española, que sol tancar els actes de campanya amb bandes de l'estat espanyol o bé procedents d'Itàlia, d'Alemanya, de França o dels Estats Units.

Així doncs, sigui directament amb les sigles, o a partir del moviment Combat 18, d'entitats pantalla o de penyes ultres de futbol, l'extrema dreta aprofita les bandes de RAC per a finançar-se, adoctrinar i fer nous adeptes. Fins al punt que Democracia Nacional, Alianza Nacional i més partits ofereixen als seus portals la possibilitat d'entrar a pàgines on es troba el més significatiu d'aquesta escena.

Xenofòbia online
L'eclosió del RAC ha estat animada per Internet, on les distribuïdores i els partits que el promouen operen amb una certa facilitat. Gràcies a això, els joves descarreguen les cançons mentre s'informen dels concerts i de les darreres novetats a diverses pàgines. És el cas de Keltibur, la botiga online de Democracia Nacional, que, entre el marxandatge, ven els discs dels terrassencs Estandarte 88, dels gironins Código de honor, dels barcelonins Cruzara, Patria, Hermanos blancos o Torquemada 1488; a més d'Estirpe imperial, d'Invictos, d'Arma blanca i dels pares d'aquest so encunyat a principi dels anys 80 a Anglaterra per Ian Stuart (cantant de Skrewdriver i fundador del moviment neonazi Blood&Honuor). Una música que també difon Bicéfala, la botiga d'infonacional (pròxima a la Falange i al Frente Nacional), que a més de clauers, samarretes i banderoles feixistes, inclou la venda dels discos de RAC més importants, entre els quals els de la banda alemanya Landser, pròxima al partit neonazi NPD.

Aquest material també pot adquirir-se a Nuevo Orden o Libre opinión, que enllacen amb les discogràfiques Ra-ta-ta-ta Records o SS Records, editores d'Estirpe imperial i d'Estandarte 88 respectivament, o les distribuïdores Ediciones NR, Skrew Yow o NSM Records. Des de Nación y Revolución i l'MSR, podem entrar a Ediciones Nueva República, responsable de l'edició de les bandes de RAC espanyoles Impertinencia i Imperim, alhora que Oi&RAC Nacional connecta l'usuari amb els segells que viuen d'aquest panorama en el qual s'han integrat els grups de black metal, hatecore o viking rock, branques del rock dur que, seguint el compàs de la ultradreta cntreeuropea, adopta símbols i llegendes de la cultura nòrdica. Dins d'aquesta escena d'inspiració neonazi trobem les formacions espanyoles Amphiaraus, Tierra santa o Avalanch, la belga Ancient rites o les alemanyes Genocide organ o Race war.

No és estrany, doncs, que el nombre de concerts hagi passat de la dotzena el 2005 fins a la quarantena d'avui al conjunt de l'estat espanyol (l'equivalent a un cada 10 dies); de la mateixa manera que s'ha multiplicat el nombre de bandes (unes 25 als Països Catalans) i els joves que avui s'enquadren dins d'Alianza Nacional, Nación y Revolución, Democracia Nacional o del moviment neonazi Combat 18. Aquesta retroalimentació constant ha donat lloc a compilatoris internacionals i als festivals Spaniard i Brotherhood 28 -celebrats a Espanya- o els que organitzen cada any el partit neofeixista italià Forza Nuova, l'NPD alemany o els portuguesos PNR. És així com l'ideari nacionalsocialista s'eixampla arreu del món, a recer dels partits i d'una banda sonora que diversifica l'estil i les maneres de penetrar a casa nostra.

Àlex Romaguera
El temps
Mira també:
http://www.nodo50.org/rosadefoc/news.php?readmore=102
http://www.rxi.cat/index.php?subaction=showfull&id=1218912897&archive=&start_from=&ucat=5&

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Música RAC, la partitura de l'odi
18 ago 2008
Dius que Avalanch son RAC o tenen inspiració Neonazi?? de on ho treus??,jo he vist la seva pagina i que vols que et digui, abans de denigrar un grup cal tenir mes informació, a més pareix més un article sensacionalista i que dona informació als nazis més que altre cosa, però bé.
Tots i totes contra els feixistes
Re: Música RAC, la partitura de l'odi
18 ago 2008
Hi han molts grups que no fa falta que explicitament es declaron nazis, feixistes o nacionalistes, per si sols es descubreixen: per simbologia, per la lletra d´alguna cançó, per declaracions en depen quins mitjans, per compartir escenari amb depèn quins grups o participar en algun festival. Podria dir sense que em tremoli el pols de que són o han sigut en algun moment determinat nazis o pronazis els següents grups: Tierra Santa, Avalanch, Exploited, Bulldog Breed, Condemned 84, Decibelios, Bisonte (Oi! The Arrase),Cockney Rejects, Manowar, Motorhead, Seguridad Social,Interterror, Conemrad,etc.etc.etc.
http://www.libreopinion.com/members/decibelios/indice14.html
Re: Música RAC, la partitura de l'odi
19 ago 2008
Crec sincerament que o son nazis o no ho son, no hem d'anar de jutges de ningú, que vol dir que un grup en una lletra es declari nazi??, o que ho són per compartir escenari?. Estem xerrant de "gent jove" (de vegades es clar) que segons les amistats poden anar de una o un altre cosa, però crec que els grups es defineix feixista o nazi mes directament, si no ho fan de vegades anem de "salva patrias" i podem cometre errors, que poden acabar amb pallisses i enviar un grup a la merda.
Només vull dir això, que jo personalment no tinc la capacitat moral de anar senyalant a la gent per actituds espontànies o per un fet, els grups nazis tots els coneixem i els que toquen per causes feixistes també, del reste me sona a caça de bruixes.
Per que sinó podríem dir que hi ha mils de grups anarquistes per tocar en okupes o compartir escenari amb bandes de punk del poble i això no es veritat.
Però bé, tampoc fa falta entrar a discutir molt, si no més lluita antifeixista
Salut
Re: Música RAC, la partitura de l'odi
19 ago 2008
De mentres fem notícies sempre del mateix, ells van fer imbecil.litats vàries:

http://2.bp.blogspot.com/_oJvNIe92bpM/SKrgat3fU1I/AAAAAAAAAY4/kSlTgGmSvA

No sé si es veurà la m*rda aquesta, si no la web principal d'aquesta gentussa ( per cert surten a l'article de la notícia ): http://msrbarna.blogspot.com/

No sé si els faig "propaganda", però m'estan posant MOLT NERVIÓS!

CANYA AL FEIXISME ON SIGUI!
Re: Música RAC, la partitura de l'odi
21 ago 2008
T'esquivoques en dos: cockney rejects i decibelios.
Re: Música RAC, la partitura de l'odi
21 ago 2008
T´asseguro jo que en Decibelios no m´equivoco per a res, apart de que eren nazis, més d´un pertanyia als Boixos Nois, i en aquella epoca eren nazis i ben nazis.
Ademès, mirat l´enllaç que he poisat abans, crec que a no ser que no ten vulguis enterar de la veritat o que vulguis ser cec voluntariament les coses són més que clares.
SI ARA ELS TIOS SE LES DONEN DE APOLOS O DE ANTIFEIXISTES ES PERQUE SENZILLAMENT ANAR DE NAZI COM FEIEN ELLS ALS ANYS 80 JA NO VEN, ARA EL QUE VEN I EL QUE ES POLITICAMENT CORRECTE A LA PAR QUE COMERCIAL ES DE ANAR DE ANTIFEIXISTA, DE SHARP, DE ANTIRACISTA. LA PELA ES LA PELA.

http://www.libreopinion.com/members/decibelios/historiadecibelios.html

http://www.libreopinion.com/members/decibelios/pruebasfotograficas.html
per a imparcial
21 ago 2008
Si no saps del que parles no obris la boca, la tonteria de que decibelios son nazis ja és molt vella, i sobre cockney rejects ja és partir-se el cul.
Però és normal si et bases en els de libreopinion "Revisionismo musical"...
Re: Música RAC, la partitura de l'odi
23 ago 2008
I en que m´he de basar, en les burrades que posa als fanzines que tu llegeixes?
Hi han coses que no venen i que no son comercials, els de Decibelios no son mes que un producte comercial que han edulcorat amb la etiqueta antiracista i skin apolitic que mai han tingut, si els Decibelios no eren nazis als anys 80 no se qui ho era. I per cert, als anys 80 hi havia una banda nazi que també es deia batallón de Castigo i saps qui era el cantant???
Pues el tio que ara porta l´empresa mallorquina Bronco Bullfrog.
Ho haureu de reconeixer, la immensa majoria de sharpets d´avui dia tenen passat nazi.
Sindicat Terrassa