Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder
les festes de gracia
17 ago 2008
noticia copiada del messmerda el Periodico.
Evacuació a ritme de tortuga

1. • La Guàrdia Urbana va buidar en dues hores i mitja els carrers de Gràcia la segona nit de les festes
2. • Els agents van deixar els okupes per al final per evitar altercats

<b> Cordó policial </b> Un agent impedeix el pas d'un jove a les places ja desallotjades, diumenge a la matinada. Foto: MARINA VILANOVA
Cordó policial Un agent impedeix el pas d'un jove a les places ja desallotjades, diumenge a la matinada. Foto: MARINA VILANOVA

MÉS INFORMACIÓ

* El carrer de Joan Blanques noqueja Verdi en el concurs de Gràcia

DAVID PLACER
BARCELONA

La policia va repetir ahir la tàctica del desallotjament lent i pausat per evitar xocs amb els joves festers la segona jornada de celebració de les festes de Gràcia. La matinada de diumenge, molt més concorreguda que la de dissabte, va ser la prova de foc per als agents que van fer, almenys, cinc detencions durant la nit. A tres joves se'ls van obrir diligències judicials --que probablement acabaran en multes per desobediència a l'autoritat-- i dos més encara continuaven detinguts ahir per haver llançat llaunes de cervesa. Una d'elles va caure al cap d'un caporal de la Guàrdia Urbana, que no va patir ferides.
El primer desallotjament va començar a la plaça de Rius i Taulet a les 4.40 hores, més d'una hora després que acabessin els concerts. Cap a les 5.30 hores, el cordó policial ja havia buidat la segona plaça: la del Sol, on se solen escenificar enfrontaments amb els violents. Allà, la policia secreta va detenir dos joves, un de nacionalitat italiana i un altre d'estranger sense documentació, acusats de llançar llaunes de cervesa buides.
Dues detencions més per desobediència van encendre els ànims d'alguns assistents, que van llançar ampolles i esperaven --gairebé expectants-- una càrrega policial. Els agents van esperar-se, però al final van carregar contra alguns individus que van bloquejar els carrers amb diversos contenidors. Tot i això, els desallotjaments, que van durar dues hores i mitja, no van ser més conflictius que els del 2007.

Alcohol tolerat
La matinada de diumenge també va servir per tornar a les festes les olors tradicionals de les jornades nocturnes: porros i orins. Pocs portals es van salvar de l'atac de les bufetes plenes --tant d'homes com de dones-- i el líquid corria per les lleres dels antics torrents de tal manera que es convertia en afluent dels orins dels que havien pixat abans.
La venda ambulant d'alcohol també va tornar als carrers i amb força. A la plaça del Poble Romaní, seu de les festes de grups alternatius, no només s'oferien cerveses al carrer, sinó també cubates. Els venedors informals van despatxar en improvisades tauletes de platja tragos amb gairebé tanta varietat com als bars: mojitos, cubates i caipirinhes. Tot amb gel i palletes. La Guàrdia Urbana va assegurar que el control contra aquest tipus de comerç continuava, però els agents no es van veure en aquesta plaça.
La policia va buidar tot el barri i va deixar gairebé per al final de la jornada aquest enclavament, que va ser desallotjat a les 6.30 del matí, quan gairebé no hi quedaven assistents. "Els anarquistes no es van resistir. Van deixar que la policia els fes fora. És una vergonya", comentava un dels festers que abandonava gairebé a les set del matí la plaça del Raspall.
Allà, un grup de joves i gossos --més gossos que joves-- ho compartien tot: jocs, menjar i beguda. Al final de la seva pròpia festa, els nois van decidir castigar les seves fosses nasals inhalant fils de pols sobre una targeta de dèbit. No es van negar a compartir-ho amb un altre grup veí. "Som solidaris", va afirmar un amb els cabells violeta.
L'altre punt de mira dels veïns va ser el local okupat al número 72 del Torrent de l'Olla. La festa va tancar una hora més tard que a la resta dels carrers, que van complir el temps límit fixat per a les festivitats: les 3.30 hores. La policia tampoc hi va intervenir per tal de no encendre els ànims.

Fins a les set
La policia intentava clausurar els últims reductes de celebració a la plaça de Joanic a les set de la matinada. A la part baixa del carrer de Joan Blanques un grup també va increpar els Mossos i va bloquejar la via amb contenidors. La festa va quedar liquidada quan el dia ja era clar i els operaris deixaven netes les places per al públic al qual l'ajuntament vol redirigir les festes: les famílies, que no acostumen a llançar ampolles ni orinen als portals.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: les festes de gracia
18 ago 2008
Quin fàstic de crònica... encara és creurà fí i irònic aquest David Placer.
Per a en david.
18 ago 2008
Jo vaig veure anit en David Placer per Gràcia i anava més borratxo que ningú.

Aparca els gots David, t'hem repetit mil cops que això no et farà bé.

L'amic dels cabells violeta.
Re: les festes de gracia
18 ago 2008
A veure quan fan de una vegada una normativa cívica que proiveixi als joves sortir de festa.

Fins que no es tinguin fills prohivit el botellón.
Re: les festes de gracia
18 ago 2008
Els agosarats que s'aventurin pels carrers de gracia més enllà de les cinc del matí seràn objectiu preferent dels matons de la generalitat i de l'ajuntament, ja sigui vestits de paisà, ja sigui amb la indumentaria guerrera. Poden ser golpejats i detinguts brutalment com a mer objecte d'entrenament o entreteniment per aquests cossos que es diuen de policia. A barcelona la "festa" al carrer és la festa de la redada, del desallotjament, de la multa i la pallissa. Qui no entengui això hauria d'acatar les normes i marxar corrents cap a casa desprès de l'horari si no, que desprès no es pregunti què fa amb el cap obert o immobilitzat a terra esclafat per cuatre o cinc secretons amb porres metàl.liques extensibles (ui, és legal aquesta arma?. A barcelona la llei del més fort s'imposa sense cap dissimul, furgones militaritzades amb les llums enceses creuant el barri continuament, grups de policies esperant hores i hores, ocupant els carrers de festa i creant un clima de mala maror ben calculat. Més mala maror ens dona creuar-nos de quan en quan amb els grups de secretons, però aquests tenen la sort que les seves víctimes estàn massa distretes disfrutant de la festa. I és això en definitiva el que es busca, trencar el clima festiu que hi havia fa uns anys en pro d'un descans que diuen els messmerdes que no tenen els pobres veïns, per culpa dels vàndals. Els vandals uniformats? o potser els de la porra metàl.lica? o tots plegats. Així que aneu en compte que més enllà de les cinc la vostra integritat física corre greu perill. Visca la festa major!
Re: les festes de gracia
18 ago 2008
quina sort tenim de disposar d'una policia autonòmica que ens respecta i ens tolera, i que actua de forma controlada i mesurada per tal d'evitar altercats i violència innecessaria.

i que dolents que sóm nosaltres, eixalabrats que a l'únic que ens dediquem és a orinar i a drogar-nos pels carrers, dificultant així la plàcida convivència d'una ciutat tant important com barcelona.
Re: les festes de gracia
18 ago 2008
El senyoret Placer amb tenir bones relacions amb els seus amics del PP de Badalona ja en té prou. És d'aquests trepes que només busquen el seu profit personal a costa de mentir i mentir.
Re: les festes de gracia
19 ago 2008
ets un cabró placer et vas fotre tot el meu gram de coca
Re: les festes de gracia
21 ago 2008
Avui dimecres 20 d'agost del 2008, he estat a les festes de Gracia, i he de dir que no he estat còmode en tota la nit per la massiva presencia dels cossos policials. La sensació era la d'estar fent la festa en un centre de reclusió o en una ciutat ocupada per un regim militar.

Furgones antidisturbis a cada cantonada, llumets blaus i furgones amunt i avall, grups de mossos amb equipament de guerra i actitud rambo a cada plaça i circulant entre el personal, sense comptar la caçera continuada de perillosos venedors de cerveses, la pitjor lacra d'aquesta societat, mala gent.

Queda clar que la intenció dels cossos policials es fer-se notar i que tenen ordres d'atemorir la població, que vol dir adoptar actituds amenaçadores i posar cara de pocs amics.

Crec que no cal mirar malament a la gent que circulem pels carrers, ni plantar-se amb les cames obertes i les mans al darrera, marcant pit davant la furgona.

Ja sabem que no son els nostres amics, aquells que t'indicaven on era tal carrer, o ajudaven a creuar les velletes, ni son com el vigilant de barri que et saludaba al passar i fins i tot t'obria la porta del carrer si calia (antic sereno), ja sabem que son persones d'idees senzilles, que creuen en l'us de la força, que no es poden plantejar de tenir idees pròpies, que no estan per histories personals, i que sobre tot estan sota una jerarquia d'obediència cega, ja ho sabem, però si us plau no ens ho recordeu a cada instant, que així no hi ha qui disfruti la festa.

Visc al barri de Santa Caterina, on hi ha veritables problemes de robatoris i convivencia, i on la gent més conflictiva fa vida al carrer atemorint les velletes amb actituds poc amistoses, i em sorpren veure amb quina eficàcia (i males maneres a vegades) la guarda urbana enfurgona venedors ambulants i requisa mercaderies a gent desesperada d'arreu de la ciutat, mentre que aqui per veure una patrulla has de trucar al 092 justificant el motiu i donar les teves dades personals, i tot i així tenir la paciència d'esperar mitja hora pel cap baix en cas que es dignin a fer acte de presencia.

Els meus pares en canvi viuen a l'eixample i no paro de veure cotxes patrulla amunt i avall, passant semafors en vermell moltes vegades i amb l'únic objectiu de posar sancions, perque allà problemes de delinquència mes aviat n'hi ha pocs.

Mentrestant nosaltres, els ciutadans, hem de ser tolerants, civics, sortir pixats i cagats de casa, reciclar, portarnos bé, ser honestos i treballar molt per fer una ciutat agrable als turistes (ep, de qualitat eh!)

Aquests turistes enriquiran més encara el sector hoteler, el d'alta restauració, el del transport aeri, i faran pujar el preu de les terrassetes, terrassetes on voldriem seure la resta de ciutadans que creiem que erem a la nostra ciutat, amb un govern i un braç executiu (policia) que creiem que eren al nostre servei i sota el nostre control, i que cada cop actuen més com si fos al revés.

Peró no ens enganyem, realment qui manega els fils són els pobres i esforçats empresaris que altruistament acumulen els calers, començant pels bancs i acabant pel sector de la restauració amb els seus lobis de pressio, tots plegats una bona gent que ens dona el pinso i es cuida de munyir-nos a aquest gran remat de vaques lleteres que som la majoria.

muuu
plaff
ai !!
Sindicato Sindicat