Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Visca la nostra Barcelona
09 ago 2008
I es que a Barcelona el preu mig d’un metre quadrat de vivenda oscil·la entre els 5500 i els 6000€. (font: IESE Busines School. Febrer 2008). Amb crisi o sense ella.
1212497243_f.jpg
Això vol dir -fent una afirmació una mica simplista- que:
-Si un mileurista destinés el TOTAL DEL SEU SOU a pagar la vivenda, tardaria uns 6 MESOS EN PAGAR UN METRE QUADRAT DE CASA SEVA. Desgraciadament molts de nosaltres no arribem ni a mileurista i és obvi que no podem destinar el total del nostre sou a pagar la vivienda.
-Si en destinem un 30% del sou tardarem 1 ANY I MIG EN PAGAR UN METRE QUADRAT DE LA NOSTRA VIVENDA. Hagan sus cálculos…

DONCS JO NO CRIDO VISCA A LA SEVA BARCELONA, no ho faig perquè els seus habitants ni tan sols estem protegits pels drets humans:
-Toda persona tiene derecho a un nivel de vida adecuado que le asegure, asi como a su familia, la salud y el bienestar, Y EN ESPECIAL LA ALIMENTACIÓN, EL VESTIDO, LA VIVIENDA, LA ASISTENCIA MÉDICA y los servivios sociales necesarios… (Declaración de los derechos humanos de 1948, artículo 25)

y encara menys per la Cosntitució Espanyola:
-Todos los españoles tienen derecho a una vivienda digna y adecuada, que los poderes políticos promuevan las condiciones necesarias y establezcan las normas pertinentes para hacer efectivo este derecho, REGULANDO LA UTILIZACIÓN DEL SUELO AL INTERÉS GENERAL PARA IMPEDIR LA ESPECULACIÓN.
(Artícle 47 de la CE)


Sembla que esta clar que en el tema de la vivenda (per començar) els Nostres drets com a éssers humans són vulnerats. Algunes dades:
- El preu mig del m2 a Barcelona supera els 6000€. Comparem-ho amb la mitja Espanyola: 2700€, i amb les 60 ciutats més importants del país: 10 d’elles estan per baix dels 1000€.
- Mentrestant hi ha 93.717 viviendes desocupades a la ciutat (INE 2004). Ahi se ve la lucha contra la especulación!
- Mentre ens demanen que paguem aquests preus per una vivenda, la nostra ciutat és la 31 MÉS CARA DEL MÓN EN ELS PRODUCTES DE LA CESTA BÀSICA PER VIURE. (segóns Mercer HR consulting 2006)
- En canvi está a la posició 44 en qualitat de vida A EUROPA. Como se come eso?!

Això si, cada dia ens fan noves propostes per regular el sòl i el preu de la vivenda, així com per construïr viendes de protecció oficial. Sembla que per fí els polítics estan fent la seva feina, i complnit amb el que els diu la constitució. O no?
Plan Municipal 1996-1999: Prometen 16.625 pisos de protección y construyen 2.492 (14% del que prometen)
Plan Municipal 2000-2003: Prometen 2.000 pisos de alquiler y construyen 60 (3,2% del que prometen)


A partir de les dades que he recopilat cadascú podrà treure les seves conclusións.

La meva: Això no es barcelona, i per tant jo no visc a barcelona, desgraciadament. I molt menys hi donc VISQUES! Patates braves, iaies a la piscina i mobiliari urbà polit i antisocial no son barcelona. Barcelona som nosaltres i ens estan donant pel cul mentre ens menjen el cap amb campanyes. JO NO SOC TONTO! Estaré orgullós de les braves i la piscina quan me les pugui pagar arribant wai a final de mes.

No basta con estar en desacuerdo con algo, hay mover el orto para que ese algo cambie. No podemos hacer nada? No lo creo. Nosotros somos barcelona y si nosotros no la queremos así no será así. Punto.
Podemos empezar por no dejarnos comer el coco con esta nueva campaña del ayuntamiento (financiada con nuestros impuestos) y seguir por difundir a los demas nuestro punto de vista. Difundiendo las realidad a quien la desconoce estamos haciendo todo!
Evidentemente pongo a vestra disposición las imagenes y los textos que vaya subiendo referente al tema para que las difundais si lo estimais oportuno. Internet es una muy buena herramienta para estimular el boca a boca, y como demuetran las teorías de marketing y publicidad el boca a boca es una de las herramientas mas poderosas para difundir mensajes. Nosotros tenemos el poder, movamos la lengua las piernas y las manos coño!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Visca la nostra Barcelona
09 ago 2008
viureabarcelona.blogspot.com
Sindicato Sindicat