Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: criminalització i repressió
Amadeu Casellas segueix endavant amb la vaga de fam
03 ago 2008
o li donen el tercer grau, o li rebaixen la condemna, o no s’aturarà.
AMADEU CASELLAS SEGUEIX ENDAVANT AMB LA VAGA DE FAM


A data 3 dâagost de 2008, Amadeu Casellas porta 43 dies en vaga de fam reclamant una sortida a la seva crítica situació dâempresonament que ja dura més de 22 anys. 22 anys pagats per lluitar contra lâEstat, expropiant bancs als anys 70 i 80, per ajudar a finançar les lluites obreres de lâèpoca.

Davant de les contínues negatives per part de les autoritats per fer més pròxima la seva sortida en llibertat, i de les pèssimes condicions a les que es veuen sotmesos els presos de Quatre Camins, Amadeu va prendre la decisió de deixar de menjar com a única via que li queda per fer sentir la seva veu davant dâaquells que només el volen veure empresonat.

Després de lâengany que va patir en la última vaga de fam al mes dâabril --en la que el director de la presó li va fer unes promeses si deixava la vaga, que després no va complir-- Amadeu ha decidit que aquesta vegada serà fins les ultimes conseqüències: o li donen el tercer grau, o li rebaixen la condemna, o no sâaturarà.

El divendres 1 dâagost es va fer una concentració davant de la Direcció General de Serveis Penitenciaris, responsables de donar-li el tercer grau, per demostrar que lâAmadeu té cada vegada més suport al carrer i que les mobilitzacions no sâaturaran. Es volia entrar a parlar, cara a cara, amb aquests rudes, però van impedir lâentrada i van baixar la reixa quan es disposava a interposar una queixa. Hores més tard un parell de companys van poder entrar amb lâadvocada a parlar amb el sr. Paco de Vicente, responsable de classificacions. Aquest mateix matí, aquest senyor, havia anat a visitar a lâAmadeu que es trobava ja a lâhospital penitenciari de Terrassa des del dijous. En la conversa ens va ratificar els âacordsâ? que li va oferir a lâAmadeu pel matí: trasllat a una altra presó (Brians II) i revisió del seu cas, si deixava la vaga de fam, clar. Segons les seves paraules, a Brians II començaria de nou, amb una altra junta de tractament amb millors possibilitats dâobtenir el tercer grau.

La lectura dâaquesta jugada per part de la DGSP és clara per nosaltres: aquesta gentussa volia anar de vacances tranquilâ¢la, i per això van intentar convèncer a lâAmadeu de deixar la vaga, amb unes promeses sobre paper mullat. Però avui com ahir no ens fiem de la paraula dâaquest canta-manyanes, no ens transmet cap confiança i per això lâAmadeu ha volgut seguir endavant amb la vaga de fam, fins que no es compleixi alguna de les dues reivindicacions. I nosaltres estem amb ell, pel que calgui.

A dia dâavui Amadeu ha perdut més de 23 quilos, es manté a base dâaigua i glucosa dissolta, té els nivells de sucre al voltant dels 50 mg/l, i li estan subministrant valium.

Avui hem pogut comprovar les vergonyoses condicions de lâhospital penitenciari de Terrassa. En primer lloc no han deixat pujar als companys que venien a visitar-lo encara que estaven autoritzats a Quatre Camins, només ha pogut pujar la seva mare (30 minuts) i la seva advocada.

Després per a que lâAmadeu pugui trucar per telèfon només pot utilitzar targetes de cabina de Telefònica, les quals no es troben en tot Terrassa un dissabte per la tarda, ja que pràcticament només es venen als estancs, que estaven tancats. Ãs a dir que Telefònica té monopolitzades les trucades dels presos i a més a més no es poden comprar les targetes als voltants de les presons. I si això fos poc, només les hi poden entrar les persones autoritzades per comunicar.

Pel que fa als metges, no mereixen més que una tomba oberta. Els mamons ni tan sol han pesat a lâAmadeu des de que ha arribat fa tres dies, i per si això fos poc, a cada torn li porten el menjar i li deixen la safata al costat (per si li entren temptacions!) amb menjar dâuna persona en condicions normals, o sigui, impossible de digerir per a una persona que porta setmanes sense obrir lâestómac. Ãs inconcebible com es poden fer dir metges!

Dels carcellers no cal que en parlem, son uns bastards com a tot arreu.

LâAmadeu ha comentat que aquests dies han ingressat 4 persones de Quatre Camins per una intoxicació pel menjar, a un dâells li han hagut dâextirpar la vesícula. Nâhi ha més a la infermeria de la presó. Els tracten com una merda, els hi donen de menjar merda, i després hi ha gent que diu: que bé estan a dintre amb tres menjars diaris. Ja!

Per últim comentar que encara que la seva salut comença a deteriorar-se greument, lâAmadeu no perd el bon humor, i la seva moral està molt alta per seguir endavant amb això. Ens demana que estiguem tranquilâ¢les i que fem tot lo que puguem per pressionar a la DGSP i al Jutjat penal 2 de Manresa.

Fem una crida a la solidaritat amb lâAmadeu, pressionant a aquests dos centres de poder mitjançant faxos, trucades, visites, concentracions, accions,⦠el que vulgueu. I de manera general fem una crida també a pressionar a tots els representants de lâEstat espanyol torturador a lâestranger.

DAVANT DEL SEU SILENCI, CRITS AL CARRER!
DAVANT EL SEU JOC BRUT, ACCIÃ DIRECTA!!
LLIBERTAT IMMEDIATA PER AMADEU CASELLAS!!!

Direcció General de Serveis Penitenciàris
Albert Batlle i Bastardas
C/ Aragó, 332. Barcelona
T 93.214.01.00 i F 93.214.01.56

Jutjat penal núm. 2 de Manresa
Jutgessa Erika López Gracia
C/ Alfons XII, núm.7.
T 93.872.82.77 i F 93.872.71.05

Per models de fax: http://www.klinamen.org/article4814.html
Per a mes informació sobre LâAmadeu Casellas: http://www.lahaine.org/index.php?blog=2&p=32018

Per escriureâl

Amadeu Casellas Ramon
Hospital de Terrassa, Mòdul penitenciari.
Ctra. Torrebonica, s/n.
C.P. 08227 Terrassa (Bcn).


SUPRESIÃN I CNT MANRESA

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat