Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
El PP confirma que està pactant amb el PSOE amidades contra ex presos polítics
03 ago 2008
PSOE i PP es mostren disposats a utilitzar la campanya mediàtica per l'alliberament de De Juana per a impulsar mesures que afectin ara als ex presos polítics. El PP va dir ahir que aviat haurà un esborrany consensuat.
ppsoe.jpg
psoe_torturatzailea.jpg
A poques hores que Iñaki de Juana quedés lliure, després de 21 anys empresonats, els darrers dos per un delicte d'opinió, des de diferents instàncies polítiques i mediàtiques no cessen les crides a extremar encara més el cèrcol contra els presos, i fins i tot els ja excarcerats. Així, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va revelar ahir que ja estan parlant amb el PSOE per a tractar d'introduir modificacions legals que facin que ex presos polítics no puguin viure prop de víctimes d'ETA o es persegueixin els seus patrimonis.

De Cospedal va comparèixer davant els mitjans al mateix temps que diverses associacions de víctimes d'ETA i grups ultranacionalistes espanyols reclamaven als partits polítics que abordin «de forma urgent» reformes legislatives amb aquest mateix objectiu. En aquest sentit, el president de la AVT, Juan Antonio García Casquero, va demanar tractar el tema «sense dilacions» i Inma Castella de Cortázar, vicepresidenta del Fòrum de Ermua, va parlar de «indignació tremenda» per la excarceració d'Iñaki de Juana. Castella de Cortázar, a més, va fer una crida a PSOE i PP perquè «es posin d'acord amb la màxima urgència» en reformes legals del tipus de les anunciades per De Cospedal en la seva compareixença.

Per la seva banda, el president de la Federació Autonòmica de Víctimes del Terrorisme va demanar acatar les sentències i respectar la llibertat d'Iñaki de Juana, «encara que repugni».

D'altra banda, l'associació Jutges per a la Democràcia va titllar de «obligació de l'Estat» l'exigència d'esbrinar possibles casos d'"alçament o ocultament de béns", en relació a l'embargament reclamat per la Fiscalia de l'Audiència Nacional del pis propietat de la companya d'Iñaki de Juana a Donostia.

En aquest context, el Govern espanyol, per mitjà de la seva vicepresidenta, María Teresa Fernández de la Vega, va declarar que «fem tot el que tenim al nostre abast perquè estiguin cada vegada més sols i més rebutjats», en al·lusió als presos polítics i també als ja excarcerats.

Però com que, al marge dels desitjos de la dirigent espanyol, a Euskal Herria els veïns segueixen retent els seus Ongi Etorris als represaliats i mostrant la seva solidaritat amb els presos, el PSOE i PP pactaran mesures per a endurir encara més la repressió, venjança i el càstig contra els expresoners, familiars i amics polítics.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El PP confirma que està pactant amb el PSOE amidades contra ex presos polítics
04 ago 2008
A veure si entre els PP i el PSOE es carreguen la constitució i el dret romà! Ja fa massa temps que apliquen les lleis a dit i sovint de forma retroactiva, cosa que vulnerA TOTES LES LEGISLACIONS DEL MÓN.
Sindicat Terrassa