Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Festa Major Alternativa de Sants
30 jul 2008
El Districte nega un espai digne i estable a les Festes Majors Alternatives del barri !
Festes_al_Parc1.JPG
Com ja sabeu des de fa 14 anys una bona colla de veïnes del barri de diversos col•lectius i associacions agrupats en l’Assemblea de Barri de Sants (ABS) organitzem la Festa Major Alternativa. La FMAS s’ha convertit ja en un referent dins el global de la Festa Major de Sants amb un model autogestionat, que no rep subvencions, basat en la Cultura Popular i amb vocació intergeneracional, no vol ser un simple espai de concerts pel jovent i per això necessita d’un espai adequat per a desenvolupar-hi tant els actes diürns com els actes nocturns on hi assisteixen milers de persones del barri i de fora.

És clar que l’únic espai que reuneix aquestes condicions actualment és el Parc de l’Espanya Industrial que va ser recuperat per la lluita veïnal a principis dels anys vuitanta després d’intenses mobilitzacions. Doncs bé, tot i haver presentat amb més de mig any d’antelació la sol•licitud completada amb un informe tècnic detallat de Parcs i Jardins avalant la possibilitat de fer les festes al Parc, tot i que el propi Districte ens oferia aquest espai fa tres anys, tot i que tant el Centre Social de Sants com la FAVB (Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona) han escrit un manifest en què exigeixen a l’Ajuntament que concedeixi el permís per el Parc a la Festa Major Alternativa la resposta és un NO taxatiu. I l’únic argument que utilitza el Districte és que ells hi realitzaran activitats de petit format, activitats no demanades per ningú i que a més es poden realitzar perfectament en altres emplaçaments del barri, fet que no pot suportar un esdeveniment de la magnitud de la FMAS. Així doncs l’Ajuntament del PSOE i ICV simplement denega el permís per una decisió política. No els interessa que la Festa Major Alternativa es consolidi més del que ja ho està perquè és un espai que escapa del seu control. Només és una qüestió de voluntat... que no tenen !

Tot i això esperem que la lògica s’imposi i la regidora Imma Moraleda repensi la seva incomprensible posició.

Avui com ahir l’Espanya Industrial pel veïnat de Sants !

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Festa Major Alternativa de Sants
30 jul 2008
Sants en lluita!
Re: Festa Major Alternativa de Sants
30 jul 2008
Es uan lástima..ya que el sindicato de suguratas comunistas libertarios ya nos estabamos preparando para machacar a ostias a todos los inmigrantes y costras dispuestos a vender todo tipo de bebidas. ( incluso nos estabamos organizando con los dueños de los chiringuitos de bcn que estos días estan realizando un fuerte lobby contra los lateros...suecias ratas provenientes de asia y sudamerica...

Es una verdadera lástima, ya que como los nazis nos dan mucho miedo sólo tenemos esta oportunidad al año para descargar todas nuestras frustraciones, nuestras propias miserias y ambición.
Re: Festa Major Alternativa de Sants
30 jul 2008
ah...si me me olvidaba VIVA LA LUCHA POR UNAS FIESTAS LIBRES Y LEBRTARIAS!! VIVA SANTS OBRERO Y POPULAR!!
Re: Festa Major Alternativa de Sants
30 jul 2008
aixo peña com tu que no te res al cap i farda per internet uoh!!
Re: Festa Major Alternativa de Sants
30 jul 2008
Dele, te animo a que pienses que sucederá el día que los conciertos dejen de generar suficiente dinero cómo para poder organizarlos.

No te digo que desaparecerán, pero sonarán con menos potencia, habrá menos grupos y esa banda de Galiza que tanto te gusta no podrá venir porque no habrá presupuesto para traérlos.

Así que tranquilx sigue vendiendo ( o comprando ) latas y en conciertos organizados por gente del barrio que esa noche va a trabajar de forma voluntaria como lo ha hecho cada día para organizar el concierto.
Re: Festa Major Alternativa de Sants
31 jul 2008
Vendre llaunes o qualsevol altra cosa en unes festes alternatives és correcte. El que no és correcte és que els beneficis que es treuen d'aquestes vendes siguin per la butxaca d'un o dos persones a títol individual.
Per altra els que organitzem festes alternatives no som cívics, no som tots i totes pacifistes i no posem l'altra galta quan algú pretén treure benefici propi d'una feina col·lectiva i per al col·lectiu.

Si algú vol vendre quelcom per a la moguda x que pretengui desenvolupar, només cal parlar-ho amb qui organitza la festa alternativa, que segur que estarem molt contents de cooperar.
Re: Festa Major Alternativa de Sants
31 jul 2008
les llaunes ves a vendre-les a les festes de l'Ajuntafems o als garitos abusius, no a les mogudes que munten els col·lectius...so bocamoll...
Re: Festa Major Alternativa de Sants
31 jul 2008
Pos com passi com a les festes del poble sec, amb seguratas a l'entrada per a que no entressis ni sucs, i al preu popularíssim de 2 euros, no tot val per a recollir pasta per a projectes, i si els grups aquests estan tant solidaritzats amb les causes per a que es monten les festes, que no cobrin,( a part del desplaçament i això ) que la pasta que treuen és a titol individual i ningú els hi diu res.

apa salut !!
Re: Festa Major Alternativa de Sants
31 jul 2008
Els diners de les FMAS són per a benefici col·lectiu, qui tingui projectes que no siguin per benefici individual, que puguin necessitar diners, que parli amb l'Assemblea de Barri de Sants.

Qui vulgui anar a fer de llauner per un benefici particular, que se'n vagi a parasitar a un altre lloc. El nostre treball no ha de beneficiar la butxaca de ningú.

Salute!
Re: Festa Major Alternativa de Sants
31 jul 2008
Em sembla que hi ha suficient demanda d'alcohol perque tothom surti beneficiat. A part, 1,5€ la birra de tirador, com es cobra darrerament a la majoria de festes alternatives, no és un preu popular, per molt que ho posi als cartells.
Re: Festa Major Alternativa de Sants
31 jul 2008
El tema no va de demandes, preus o qualsevol altra punt que es busqui per a tenir la raó.
El tema va sobre que la festa de sants, com la majoria de festes autogestionades, estan tenint una campanya institucional en contra que les intenta fer desaparèixer, posant-hi el màxim de traves possibles per a que cada cop sigui més complicat poder-les fer.
I pel que fa als llauners i als alcohòlics, el que els interessa no és si les festes majors alternatives tenen problemes per a poder-se fer, sinó el benefici propi que en puguin treure tant venent-les com vevent-les.

Aquest és el vostre sentit d'autogestió: jo, jo i jo.
Re: Festa Major Alternativa de Sants
31 jul 2008
al final estas fiestas se estan convirtiendo en barracas con seguratas.....no hace falta que lleven traje de prosegur...
Sindicato Sindicat