Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: xarxa i llibertat
Campus party de valència i Programari LLiure
28 jul 2008
font:vilaweb

Les novetats del programari lliure, protagonistes del Campus Party de València
L'inventor del PHP i el president de Linux International seran alguns dels ponents d'enguany

Els afeccionats a la informàtica tenen aquesta setmana una cita ineludible, el Campus Party de València, l'esdeveniment d'entreteniment electrònic en xarxa més important del món. Enguany, la trobada, en què hi assistiran més de sis mil persones, se centra en les novetats sobre la distribució, la modificació i la millora del programari lliure. Hi haurà tallers, conferències i competicions. La cita és d'avui a diumenge a la Fira de València.

Hi participaran grans experts en la matèria, com Marcus Hardt, membre del Consell Europeu per a la Recerca Nuclear (CERN). Un altre dels ponents més importants sobre el codi obert serà Rasmus Lerdorf, inventor del PHP, el llenguatge de referència de les web 2.0. I Jon Hall, Maddog, un dels pares del codi obert i president de Linux International, repeteix per segona vegada.

Una de les novetats d'enguany serà el Repte Maddog: Maddog avaluarà personalment les eines fetes pels participants en dues àrees, la de millor aplicació per a telèfons mòbils i la de millor aplicació per a web, totes dues dissenyades amb programes de codi obert.

El Campus per àrees

El Campus Party s'ha dividit en deu àrees: Astronomia, CampusBlog, CampusBot, CampusCrea, Desenvolupadors, GoogleHack, Jocs, Modding, Simulació i Programari Lliure.

A Astronomia els participants podran construir un coet, escoltar el so de Júpiter, assistir a una conferència d'un astronauta i, fins i tot, veure un eclipsi de sol, mitjançant una connexió, ja que només es veurà al nord del Canadà, Grenlàndia, Sibèria, Mongòlia i la Xina.

Enguany, el protagonista del CampusBot serà la robòtica de la llar i es faran tallers per a aprendre a fer que els estris de casa funcionin automàticament i es controlin des d'un ordinador.

L'àrea de Googlehack es va estrenar l'any passat amb la intenció d'analitzar el contingut de Google. Enguany, es faran tallers al voltant del simulador de vol de Google Earth, YouTube i els Gadgets d'iGoogle.

I la nineta dels ulls d'aquest Campus Party serà l'àrea de Programari Lliure, 'la nova forma d'escriure les regles del joc de la societat digital', segons els organitzadors. A banda de les conferències ja esmentades, es faran tallers interactius i altres conferències per conèixer les últimes novetats en aquest camp.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat