Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Ja podeu llegir L'ACCENT 135
26 jul 2008
Ja podeu trobar L'ACCENT als punts habituals o llegir-lo a través d'Internet.
LACCENT_135.jpg
laccent_135.pdf
laccent_135.pdf (940,11 KiB)
ESPORTS I ESPECULACIÓ SE CITEN A VALÈNCIA

DECRÉIXER, PER A QUÈ?
“No hi ha creixement infinit possible en un planeta finit". Aquesta premissa és compartida per bona part de l´esquerra catalana actualment. La preocupació pel malbaratament dels recursos, sumada a la fi anunciada de l´era dels combustibles fòssils, ha fet sorgir noves reflexions per tal de fer front a l´escenari de futur que es dibuixa. Una de les propostes que ha obtingut més ressò és la Teoria del Decreixement, que posa l´accent en la necessitat de respectar el medi i de canviar els actuals models productius i de consum.
L´ACCENT ens fem ressò de la Trobada dels Moviments Socials que va tenir com a plantejament central la necessitat de decréixer, proposem algunes lectures a l´entorn d´aqueste propostes i entrevistem Iván Gordillo, del Seminari d´Economia Crítica Taifa. Gordillo es mostra crític amb la Teoria del Decreixement, ja que considera que és insuficient en l´abast de les mesures que proposa i tímid a l´hora d´assenyalar els responsables. Per ell, “el model que pugui satisfer les necessitats humanes indispensables passa per batre abans al capitalisme�.


L'INDEPENDENTISME GALLEC AVANÇA CAP A LA UNITAT
Llegir el primer reportatge de la sèrie sobre els moviments d´alliberament nacional a l´Europa actual.


DIVISIÓ AL PARTIT POPULAR DE LES ILLES
El Partit Popular de les Illes va tancar el seu congrés amb una gran divisió entre els partidaris de Rosa Estaràs, la candidata oficial, i Carlos Delgado, representant de la branca més espanyolista del partit. S’hi suma, així, a la divisió que ja ha viscut el PP principatí amb la recent elecció d’Alícia Sánchez Camacho.


EL GENOCIDI FRANQUISTA A VALÈNCIA
El Fòrum per la Memòria del País Valencià ha presentat recentement el llibre El Genocidi Franquista a València, que recull les seues investigacions sobre les fosses comunes del cementeri principal de la capital del Túria. En aquest número, L’ACCENT entrevistem l’Úlarel Nerdéfel, membre del Fòrum, per parlar-ne.


ARTICLES D'OPINIÓ:

-EDITORIAL: Una humiliació silenciosa

-COMITÈ DE SUPORT A CARLOS CELA DE CATALUNYA: 23 de juliol, mig any sense Carlos Cela

-RAMON USALL: 65 hores

-LAIA ALTARRIBA: Deu anys sense l´Egin

-MARC ARTIGA I GALINDO: Manifest contra la diversitat lingüística

-MARC GARCIA: Sobrevisca Barcelona!
Mira també:
http://www.laccent.cat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat