Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
L'Audiencia Nacional arxiva el procés judicial contra el Santi de Tarragona
22 jul 2008
Avui al matí al Casal Popular Sageta de Foc de Tarragona s'ha celebrat una roda de premsa, en la qual hi han participat Eva Pous, membre d'Alerta Solidària, Carles Perdiguero, advocat del Col·lectiu Fontanella, i Santi Fortuny d'Endavant de Tarragona. En aquesta, s'ha fet públic que el Jutjat d'Instrucció núm. 2 de l'Audiencia Nacional ha decidit arxivar el procés judicial contra el Santi, ja que, "el imputado manifiesta que su participación en los hechos lo fue en solidaridad con otras persona por lo que el elemento subjetivo del tipo de injusto del delito de injurias no concurre." Aprofitant la roda de premsa, Alerta Solidària, també ha recordat que el procés contra dos menors d'edat del nucli del SEPC del Morell està arxivat de forma provisional a l'espera que la fiscalia es pronunciï. El col·lectiu antirepressiu de l'Esquerra Independentista considera que aquesta notícia significa un "gir de 180 graus en l'estratègia repressiva" endegada per l'Estat espanyol contra les persones que cremaren fotografies del monarca espanyol.
santiint.jpg
Si bé fa dues setmanes es repetia el judici contra el Jaume Roure i l'Enric Stern a l'Audiencia Nacional de Madrid, en el qual els condemnaren a la mateixa pena que en el primer judici, el que fou considerat "com una farsa", avui Alerta Solidària ha fet pública l'arxivament del procés judicial contra el tarragoní Santi Fortuny. El jutge que ocupa el Jutjat d'Instrucció núm.2 de l'Audiencia Nacional, Ismael Moreno Chamarro, ha entès que en el cas del Santi "no consta acreditado la comisión del hecho delictivo", ja que, segons el jutge, l'acció de Fortuny tenia per objectiu solidaritzar-se amb els dos primers citats, i per tant, no constitueix un delicte d'ultratge.

Aquest fet ha estat interpretat pel col·lectiu antirepressiu com un "gir de 180 graus en l'estratègia repressiva" que començà amb el judici del Jaume i l'Enric i que ha involucrat, i està involucrant judicialment a un total de 24 persones, 3 d'elles de les comarques del Camp. En la roda de premsa, Alerta Solidària també ha comentat que el procés judicial contra dos menors acusats de penjar cartells en solidaritat amb el Jaume i l'Enric a l'IES El Morell, està arxivat de forma provisional fins que el fiscal no decideixi el seu procediment.

Tot i això, ha recordat que continua obert el procés judicial contra 21 persones, la majoria de les comarques gironines, pel qual han demanat l'arxivament immediat d'aquests processos, així com la rectificació i l'anul·lació de la sentència emesa fa unes setmanes contra el Jaume i l'Enric. En un comunicat al seu web, Alerta Solidària, considera "que la opció per la desobediència civil que va fer l’Esquerra Independentista per evidenciar els privilegis i les injustícies que van acompanyades a la persistència de la monarquia borbònica espanyola donen els seus fruits.", i a més afegeixien que "seguim apostant per la desobediència civil, assumint les conseqüències penals que puguin derivar-se i com a mostra del compromís de l’Esquerra Independentista en liderar, al carrer i on faci falta, la insubmissió del poble català als estats ocupants espanyol i francès.". Per altra banda, han anunciat que continuen treballant per fer front als processos oberts i està preparant mobilitzacions davant possibles citacions i judicis.

www.pobleviu.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat