Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Canvi de nom d´un carrer al districte de St. Andreu
22 jul 2008
La nit del 18 al 19 de juliol es va procedir a fer el canvi de nom d´un carrer de St. Andreu. També es van posar uns cartells explicant el motiu del canvi de nom
P7220004.JPG
P7220006.JPG
En motiu del 72è aniversari de l´assalt als quarters de St. Andreu, durant la guerra del 36, la nit del 18 al 19 de juliol es va procedir a fer el canvi de nom d´un carrer del districte de St.Andreu. El carrer anomenat “Terç de Montserrat� va passar a ser el Carrer del “Milicià Antifeixista�.

Això s´enmarca dins de la campanya antifeixista que està duent a terme l´Assemblea d´Endavant-OSAN de St.Andreu - Nou Barris.


NOMENCLÀTOR:
Terç militar creat durant la Guerra Civil espanyola (1936-1939), a la part dels Nacionals, i format en gran part per soldats i comandaments catalans.



EL MOTIU DEL CANVI DE NOM


L´antic nom: El Terç de la Mare de Déu de Montserrat


Fou una unitat militar de Requetés, creada al gener de 1937 dins l´exèrcit feixista.

Aquesta unitat estava conformada per catalans fugits de la zona revolucionària i, majoriatàriament la composaven carlins, catòlics de la Federació de Joves Cristians, de les Congregacions Marianes, d´Acció Catòlica, Conferències de Sant Vicent de Paül i membres de la Lliga.

Després de combatre en diversos fronts, la fi de la guerra els agafà a Madrid, on van participar en a desfilada de la victòria.

A l´octubre de 1939 la unitat fou dissolta i els seus membres, després d´una pujada a la muntanya de Montserrat, entregaren la bandera del Terç al Monestir. La col.locaren al lloc anomenat "Els Apòstols", on actualment encara es conserva.





El nou nom: El Milicià Antifeixista


Un milicià antifeixista fou un membre de les Milicies Antifeixistes de Catalunya.

El Comitè Central de Milícies Antifeixistes de Catalunya fou un organisme creat el 21 de juliol del 1936 a Barcelona per Lluís Companys, a iniciativa de la CNT-FAI, per a organitzar militarment les forces que lluitaven contra l'alçament militar a Catalunya durant la Guerra del 36 i per a coordinar els cossos armats de milicians que sortien cap el front d'Aragó. En la pràctica, el Comitè va donar resposta a la nova correlació de forces sorgida després de l'esclafament de l'alçament militar a Catalunya i fou l'òrgan efectiu de govern de Catalunya entre juliol i setembre del 1936, davant la situació revolucionària que dominava el país.

El Comitè va aplegar representants de les organitzacions sindicals i els partits del Front d´Esquerres, tot i que el predomini era netament anarcosindicalista.

El comitè organitzà les milícies obreres i les columnes que partiren al front, principalment al d'Aragó. Fou dissolt el 27 de setembre del 1936 pel mateix Companys quan la situació s'estabilitzà i calia crear un únic centre de poder polític garantit pel govern de la Generalitat de Catalunya, en el qual s'integraren representants del Comitè. Al seu torn, les milícies obreres militaritzades foren absorbides per l'Exèrcit Popular.



Mireu:

http://www.endavantstap9b.org/
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/339774
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/301096

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat