Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
[Lleida] Jornada per la nova Colòmbia i contra el terrorisme d'Estat
22 jul 2008
El proper divendres 25 de juliol, en els volts del dia en que Colòmbia commemora la seva independència, l’Assemblea de Joves de Lleida organitzarà una jornada entorn el conflicte polític que viu aquest poble llatinoamericà.
cartelljornadacolombiaPERENVIAR.jpg
Els actes començaran a les 19h amb una xerrada a càrrec de César Jérez (de l'Associació Camperola de la Vall del Riu Cimitarra), de Naya Parra (membre de l'ONG "Solidaria") i de Doly López ("Solidaria" i IPO). A les 21h es servirà un tastet de menjar colombià i a les 22h hi haurà una actuació musical a càrrec del grup de Hip-Hop colombià "Renacientes".

Amb aquest acte solidari l'Assemblea de Joves vol:

·     Apropar la realitat colombiana als i les ciutadanes de Lleida, una realitat perennement tergiversava pels mass-mèdia que amb el seu silenci davant les flagrants violacions dels drets humans per part de l'Estat colombià l'estan legitimant i emparant. Un estat profundament vinculat al narcotràfic, que no ha dubtat en crear i vehicular grups de paramilitars per aniquilar l'oposició política i massacrar poblacions senceres.

·     Reclamar l'Estatus de Bel·ligerància a les guerrilles com a pas imprescindible pel reconeixement de les parts en conflicte, per assentar les bases d'un diàleg que permeti la resolució del conflicte des de la garantia a la vida i a la participació política

·     Recolzar l'Acord humanitari, és a dir l'intercanvi dels centenars de presos polítics en poder del govern pels segrestats de les guerrilles.

·     Sumar-se a la demanda que es desmilitaritzi una zona del territori colombià per tal d'obrir un procés de diàleg per la resolució del conflicte i per l'Acord Humanitari.



I l'endemà dissabte i diumenge...

- Actes solidaris amb els dos joves lleidatans que es tancaran a l’església de Sant Llorenç en compliment de l’arrest a que se’ls va condemnar per pintar un mural polític
http://ajll.blogspot.com/2008/07/dos-joves-lleidatans-es-tancaran.html
Mira també:
http://www.ajlleida.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa