Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
La Vilella Baixa acull la II Escola d'Estiu de l'EIC
20 jul 2008
Ahir dissabte, es va celebrar durant tot el dia a La Viella Baixa, la segona edició de l'Escola d'Estiu del Camp, l'escola de debat i formació de l'Esquerra Independentista del Camp. Més d'una setantena de persones es van acostar durant al dia, al teatre d'aquesta població del Priorat, per assistir a les quatre conferències i tallers preparats per tractar qüestions com la independència, la territorialitat, la memòria històrica i la identitat. Ponents vinguts de Berga, Terrassa, el Lluçanès, Reus i Falset introduïren aquestes qüestions que posteriorment es debateren i es treballaren mitjançant dinàmiques de grup i tallers pràctics. Així doncs, dissabte passat es posaren les bases teòriques de la campanya que el proper 11 de Setembre l'Esquerra Independentista del Camp iniciarà a Reus coincidint amb la manifestació unitària del Camp.
item.jpg
LâEsquerra Independentista del Camp (EIC) comença a treballar envers la nova campanya que desenvoluparà: 300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència

El passat dissabte 19 de juliol lâEsquerra Independentista del Camp (EIC) es va concentrar a la Vilella Baixa (Priorat) per dur a terme la II Escola dâEstiu del Camp, enfocada únicament a les temàtiques que comprèn la campanya nacional 300 anys dâocupació, 300 anys de resistència, la qual es desenvoluparà durant el proper curs al Camp i que es presentarà el proper 11 de Setembre. Fou una jornada plena de continguts, de xerrades i de tallers; però també de coneixença i convivència entre la setantena de persones assistents. La Jornada es va dividir en els quatre eixos de la campanya, on alguns es van treballar de forma teòrica i dâaltres pràctica: Història, Independència, Territorialitat i Identitat.

La jornada començà a les 10h del matí amb una sèrie de dinàmiques per despertar a aquells i aquelles que encara tenien els llençols enganxats.

Després dâaquest breu espai de temps, va recaure el pes de lâEscola sobre Abel Caldera, de Berga, tot fent una xerrada sobre la Memòria Històrica i aquests 300 anys de resistència, englobant-se, doncs, en lâeix dâHistòria.

Al migdia la jornada prosseguí amb Jaume Soler, de Terrassa, havent fet prèviament un treball en petits grups sobre âQuè sâentén per Independència?â?; les resolucions eren similars i alhora distants. Amb la xerrada que oferí en Jaume, sâinsistí en els diversos termes que configuren o formen el terme âIndependènciaâ? i que de vegades semblen paraules sinònimes i realment no ho són. Lâeix dâIndependència es finalitzà amb un debat en plenari molt participatiu i amb molt de contingut.

Havent dinat, arribà el moment de parlar sobre la Territorialitat; de la xerrada se nâencarregaren en Salvador Palomar, de Reus, i Aleix Cardona, del Lluçanès. Tractaren temes com la territorialitat dels Països Catalans, la territorialitat de la vegueria del Camp, així com de la Comuna del Camp.
Per tal de dinamitzar lâeix, en petits grups, es va procedir a omplir els mapes muts a mode de concurs: vegueries i comarques dels Països Catalans, municipis del Camp i accidents geogràfics del Camp.

Per acabar amb lâEscola dâEstiu, es va procedir amb lâeix dâIdentitat, tot treballant al voltant de dos personatges històrics del Camp però que amb el pas del temps han anat perdent el seu protagonisme: en Carrasclet, bandoler de Capçanes, i en Veciana, de Valls i un dels fundadors dels Mossos dâEsquadra. En Jaume Borràs, de Falset, ens explicà els fets més significatius de la vida dâen Carrasclet; per temes aliens a lâorganització, els contes previstos sobre en Veciana no es van poder llegir.

LâEscola dâEstiu del Camp finalitzà cap a les 20h, a la que hi van assistir una setantena de persones dels diversos col·lectius de lâEI del Camp: Assemblea de Joves dâAlcover, Assemblea de Joves de Reus, Assemblea de Joves de la Selva del Camp, Assemblea de Joves del Pla, Assemblea de Joves de Tarragona (CAJEI), Assemblea de Joves de Valls (CAJEI), Casal Despertaferro de Reus, Casal La Bretxa dâAlcover, Casal La Calderera de Riudoms, Casal La Turba de Valls, Col·lectiu Independentista del Priorat (CIP), CUP Reus, CUP Valls, Endavant Tarragona, Maulets Baix Camp i SEPC â El Camp (Secundària El Morell, La Selva del Camp, Reus, Riudoms i Tarragona; Universitat Rovira i Virgili).


Assemblea de Joves de Tarragona

més info a www.pobleviu.cat
Mira també:
http://www.pobleviu.cat/eic

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Vilella Baixa acull la II Escola d'Estiu de l'EIC
21 jul 2008
Molt bona iniciativa, esperem que s'escampi arreu de les comarques!!
Sindicat Terrassa