Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
[Poble9] Recordant la història, homenatgem els lluitadors antifeixistes
18 jul 2008
L’aixecament militar feixista del 18 de Juliol de 1936, va fer de la presó del Cànem i del Camp de la Bota, indrets de repressió, patiment i mort al Poblenou per als qui van lluitar per defensar la llibertat i la igualtat de les persones.
canemp9.JPG
campbotap9.JPG
campbotap92.JPG
El jovent poblenoví volem recordar que per la presó del Cànem (c/Llacuna entre Llull i Ramón Turró) entre 1939 i 1942, passaren més dâ11.000 persones compromeses, mentre al Camp de la Bota en foren assassinades 1.619 entre el 20 de febrer de 1939 i el 24 de desembre de 1952.

El Cànem: especulant amb la memòria dels presos antifranquistes
A dia de 2008 amb el 22@ enderrocant tota la història del barri, especulant amb el sòl i construint oficines i hotels de luxe, ha arribat lâhora de la fàbrica de filatures del Cànem que entre 1939-42 la família Godó cedí per a lâhabilitació dâuna presó de repressió franquista.
Lâinterès immobiliari del 22@ destrueix els indrets de la memòria, però el jovent reivindiquem el record de les lluitadores que mereixen ser recordades i homenatjades, totes i cadascuna de les 11.000.

Homenatge als 1.619 afusellats al Camp de la Bota
Del Camp de la Bota, enterrat sota la Plaça de la Fraternitat al Fòrum, només en queda un monument i 1.619 records de persones assassinades pel franquisme pel sol delicte dâhaver defensat la legitimitat democràtica republicana.
Des de lâAssemblea de Joves de Poblenou recordem i homenatgem:
âA totes les persones afusellades entre el 1939-52 en aquest indret per haver defensat la igualtat i la llibertat del poble treballador catalàâ?.

âjo vull la pau, però no lâoblit.â? Màrius Torres, 1942.

No hem estat res, però ho serem tot!

Assemblea de Joves de Poblenou â CAJEI
18 Juliol 2008
Mira també:
http://ajpoblenou.bloc.cat
http://www.cajei.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Poble9] Recordant la història, homenatgem els lluitadors antifeixistes
18 jul 2008
Pero muchos, muchisimos de los que fueron fusilados, catalanes y tambien andaluces y aragoneses, valencianos y murcianos y de tantos otros sitios, lo fueron no por defender la libertad del pueblo trabajador catalan, sino por luchar por una revolución para todos los pueblos que sufren este estado.
Re: [Poble9] Recordant la història, homenatgem els lluitadors antifeixistes
19 jul 2008
la revolucio socialista es la llibertat del poble treballador catala, tontaina.

pq els andalusos, aragonesos i murcians, com els meus avis, tambe formaven part del poble treballador catala i lluitaven per la seva llibertat i per la llibertat de tota la classe treballadora, no nomes de l-estat sino de tot el mon, oi que si?
Re: [Poble9] Recordant la història, homenatgem els lluitadors antifeixistes
19 jul 2008
Amb dades a la mà, la xifra d'afusellats al Camp de la Bota és almenys de 1704 persones entre els anys 1939-1952. Segurament aquesta xifra és superior perque només estan comptabilitzats els que tenim dades del registre del seu afusellament pel seu pas previ per presons i d'altres establiments penitenciaris. Hem de suposar que molts afusellats no van ser ni registrats o no van passar per la presó entre la seva detenció i afusellament, elevant segurament aquesta xifra.

Moltes felicitats per l'acció. Cal recuperar la memòria dels llocs infames i de terror com el Camp de la Bota, a sobre del qual ara ballen els barcelonins inmersos en festes i festivals a la zona fòrum. A l'igual que als fossars del castell de Montjuic on les raves organitzades per l'ajuntament han substituit els trets dels piquets. La seva recuperació de la memòria és una farsa insultant.
Re: [Poble9] Recordant la història, homenatgem els lluitadors antifeixistes
19 jul 2008
pues aprende de tus abuelos, listillo
Sindicat Terrassa