Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: criminalització i repressió
Jornada per la llibertat i contra l'aïllament de Carlos Cela
16 jul 2008
Fem una CRIDA a sumar-se a la jornada per la llibertat i contra l'aïllament de Carlos Cela, el proper 23 de juliol, a mig any del seu empresonament. Envieu la vostra protesta a Valdemoro i IIPP.
Foto_Carlos2.jpg
El Comitè de Suport a Carlos Cela de Catalunya fa una CRIDA a la solidaritat activa de tot col·lectiu o persona de cara a trencar el mur de silenci i lâaïllament que pateix el nostre company des de fa sis mesos. El proper 23 de juliol, i fins a final de mes, entre totes fem-lis saber a la direcció de la presó de Valdemoro i a Institucions Penitenciaries enviant un fax, telegrama o carta, la nostra exigència que li siguin aixecades les restriccions que li han estat imposades i exigiu la seva llibertat inmediata. Penjeu pancartes, feu pintades o un mural al vostre barri o poble. Poseu imaginació i iniciativa pròpia. També podeu escriure-li directament a Carlos (Presó de Madrid III- Valdemoro) fent-li suport. Dubtem que li arribi, però almenys que els carcellers se nâassabentin que no està sol.

A Carlos el detingueren per ordre de lâAudiencia Nacional sota la legislació antiterrorista fa just mig any. Restà incomunicat, sense dret a la defensa i li decretaren presó incondicional. Acusació? Cap en concret, només que forma part dâuna suposada, grotesca i mai, mai provada xarxa de finançament âdeien- dels GRAPO. L' única raó: ser germà de dos presos polítics, un dels GRAPO i un altre del PCE (r). Per acabar de reblar el clau els mitjans de comunicació del sistema aboquen una pluja de calúmnies contra ell i els seus. Tracten a la seva família de âfamilia terroristaâ?... La seva detenció es produí enmig dâuna operació contra la solidaritat amb els presos i preses antifeixistes. Els detinguts en aquella operació, ara fa mig any, foren cinc. Tots ells amb una llarga trajectòria antirepressiva a les AFAPP i després a SRI. Un d'ells,Luis Fernández (Vigo), paraplègic des del 1980 quan va ser tirotejat per lâesquena per la Guàrdia Civil, no va arribar a trepitjar la presó per la seua condició de minusvàlid. Es troba en llibertat provisional sota una fiança de 12.000 â¬. Igual que Juanma Olarieta (Madrid) âadvocat- que va sortir en llibertat provisional el passat mes de maig.

Carlos va conviure des de finals dels anys 90 i fins no fa gaire amb nosaltres aquí a Catalunya, compartint lluites. Per això des de diversos àmbits i col·lectius, gent que hem compartit amb ell diversos compromisos ens hem constituït en Comitè per contribuir a trobar suports i aconseguir la seva llibertat. Estem coordinats amb altres col·lectius dâarreu, en especial el Cté. de Galiza, on està desenvolupant una intensa campanya (http://carloslivreagora.blogaliza.org).

Romanen a presó Erlantz, Fernan i Carlos. A tots tres els ha estat denegada reiteradament les diverses peticions de llibertat presentades pel seus advocats. A Carlos, a més, recentment li han restringit tots els seus drets penitenciaris com ara rebre visites de lâexterior sent aquestes denegades una a una per considerar-lesâ? potencialment perillosesâ? per a la seguretat del centre. Li han restringit, aixímateix, la possibilitat de realitzar activitats. Intenten de mantenir-lo el màxim dâaïllat; això sense comptar amb els diversos cops que ha hagut dâanar a una cel·la dâaïllament per plantar cara als carcellers. A primers de maig, el nostre company va fer una vaga de fam, durant quinze dies, per fer patent la seva protesta contra els abusos que rebia dins la presó. Sembla prou obvi que la direcció de la presó pretén passar-li factura a la seva plantada i dignitat. No ho podem permetre això!
El seu càstig és un càstig al conjunt del moviment solidari i antirepressiu. Des del Cté. de Suport hem pres la iniciativa d'una jornada solidaria el 23 destinada a trencar el silenci i fer saber a Institucions Penitenciàries que Carlos gaudeix de la nostra solidaritat.


Centro Penitenciario Madrid III
Director Jesús Eladio del Rey Reguillo
Ctra. de Pinto a San Martín de la Vega, Km. 5
28340 Valdemoro (Madrid)
Tel: 91 888 70 61
Fax: 91 692 03 92

Secretaria General de Instituciones Penitenciarias
Sra. Mercedes Gallizo Llamas
c/Alcalá, 38-40 28014 Madrid
Tel: 91 335 49 51
Fax: 91 335 40 52
Mira també:
http://carloslivreagora.blogaliza.org

This work is in the public domain
Sindicat