Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Han desallotjat la Gorda
15 jul 2008
Dilluns 14 de juliol, a les 7 del matí, tres furgons de proavalots dels Mossos dâEsquadra, acompanyats dâuna ambulància, van venir a desallotjar La Gorda a Sant Andreu de Palomar. La Gorda era una casa okupada on es desenvolupava un projecte de dones i lesbianes, que portava més de tres anys donant vida a un edifici abandonat durant al menys deu anys.
A lâarribada dels Mossos els esperaven unes 25 persones a les que van apartar per la força equipats amb piloteres. Ràpidament van organitzar cordons policials tallant els tres accessos als voltants de la casa. Intentaren entrar per la porta del carrer i, en veure que estava fortificada, ho van provar mitjançant una escala per la balconada del primer pis, per on finalment van accedir al edifici. Mentre intentaven rebentar la porta del segon pis, anava arribant gent a la concentració de suport, encapçalada per una pancarta que deia âEn temps de democràcia, a la destrucció li diuen progrés. Aturem la destrucció del barriâ?. Van arribar a ser una quarantena de solidàries, acompanyades de veïnes i veïns que observaven, sorpreses, el desplegament policial al centre del poble.
Al balcó del segon pis hi havia dues dones encadenades, a les que van deslligar amb cisalles. Un cop identificades i retingudes durant una estona, les van deixar en llibertat. Mentrestant, tres dones que hi havia a la teulada desplegaren dues pancartes amb els lemes âNo ens faran creureâ? i âSe arma la Gordaâ? i cridaven â¡No nos resignamos, de La Gorda no nos vamos!â?. Després de la sorpresa inicial dels agents, tres dâells van pujar a la teulada. Primer intentaren moure-les per la força, i més tard convèncer-les perquè baixessin per lâescala escortades per agents clarament nerviosos, tot això sense cap mesura de seguretat. Davant la negativa, van solâ¢licitar la Brigada dâEscaladors i una grua de lâempresa Hune. Cap a les 10h va arribar el cap de la Brigada dâEscaladors, al qual es va donar la benvinguda amb els crits de âBrigada Escaladora, a la liquadora!â?.
Mentre no arribava la grua, Sant Andreu es despertava al crit de âAl cor de la ciutat, sâespecula de veritat!â?, âContra los playmobils: barriguitas!â?, âEa, ea, ea, La Gorda se cabreaâ?. Veïns i veïnes miraven i feien fotos des dels balcons. Quan la grua es trobava a uns carrers de la casa, se li va barrar el pas amb contenidors en tres punts del seu recorregut. Els proavalots van córrer, porra en mà, cap als talls del carrer dispersant a la gent i obrint el pas a la grua. Van començar a baixar a les dones amb arnesos i grua cap a les 11h. Mentrestant la gent es reagrupava i cridava âSi toquen a una, ens toquen a totesâ?.
Per evitar el contacte de la concentració amb el cotxe patrulla que sâemportava les tres dones, ara detingudes, el cordó policial va desplaçar la gent a empentes i cops de porra dues vegades. Les detingudes van ésser traslladades a la comissaria de Les Corts, sota lâacusació policial de resistència i desobediència.
A les 17h. es va fer una concentració, controlada per tres furgons de proavalots, per esperar a les detingudes i probablement gràcies a aquesta van ser posades en llibertat a quarts de nou. Al matí següent havien dâacudir a declarar a jutjats, on se les cita per un judici de faltes el 6 dâagost sota lâacusació de lesions i contra lâordre públic.
Les Gordes volem expressar el fàstic profund que ens provoca lâautoritat i en aquest cas els cossos dâinseguretat de lâEstat, així com els abusos i la prepotència que els permet la impunitat de la que gaudeixen. Mossos dâEsquadra, els vostres somriures i la vostra cordialitat cap a les veïnes i veïns no amaguen qui sou i a qui defenseu. Lâestratègia del sistema heteropatriarcal dâincloure polítiques dâigualtat, fa que ens trobem ara, a dones en posicions de poder i exercint autoritat, defensant allò que les oprimeix i convertint-se en les nostres enemigues. Machitos i dones-macho ens feu vomitar! Contentes de no tenir poder, felices de combatreâl!
    Des de La Gorda ens hem sentit molt recolzades i volem donar les gràcies a les persones â veïnes, amigues, solidàries- que ens van donar suport el dia del desallotjament.

Feministas contra la guerra del capital.
¡Si queremos se arma la gorda!

Assemblea de La Gorda, 15 de Juliol de 2008

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Han desallotjat la Gorda
15 jul 2008
uau! gent, de veritat, genial! Quina dignitat! Un petó molt gran des de Euskal Herria. Visca la lluita feminista i anticapitalista!
Re: Han desallotjat la Gorda
16 jul 2008
El que no dieu es que vareu aturar a un coche, vareu començar a donarli cops de peu y de mans y vareu intentar treure a osties al conductor fet que va provocar la cárrega dels mossos.
Per que no dieu tota la veritat?
No interessa?
Sindicato Sindicat