Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Amadeu Casellas, 22 dies en vaga de fam!
15 jul 2008
El pres osonenc Amadeu Caselles ja fa vint-i-dos dies! que està en vaga de fam. L'Amadeu reclama que es posi un límit a la seva condemna (ja fa vint-i-dos anys que és a la presó). Però continuen esperant la resposta de la jutgessa, que oralment havia reconegut aquest dret del pres, però que ara encara no ha decidit res.
Amadeu Casellas.jpg
Excepcionalment, ahir vam fer el programa a Ràdio Voltregà, ja que a Ràdio Ona de Torelló estan de vacances. Vam comptar amb l'assistència tècnica de Salva Bardolet i va dirigir el programa Pere Sanjurjo, antic col.laborador de Koktel kontrainformatiu. Ens vam sentir molt ben tractats, en un ambient molt distès. Per molts anys, doncs, a la col·laboració amb Ràdio Voltregà!

Vam poder contactar per telèfon amb Cristina, del Centre Social Autogestionat La Torratxa, de Vic, que ens va explicar els actes de la Festa Major Jove de Vic, que va ser un èxit, malgrat que l'Ajuntament no para de posar-los pals a les rodes.

Diana Reig, advocada, ens va explicar que el pres osonenc Amadeu Caselles ja fa vint-i-dos dies! que està en vaga de fam. L'Amadeu reclama que es posi un límit a la seva condemna (ja fa vint-i-dos anys que és a la presó). Però continuen esperant la resposta de la jutgessa, que oralment havia reconegut aquest dret del pres, però que ara encara no ha decidit res. Des del programa ens hem compromès a fer un seguiment del cas en aquest bloc, encara que hi hagi vacances pel mig i que la pròxima edició del programa, a Torelló, no serà fins a mitjans de setembre.
Amadeu Caselles, de Balenyà, és un d'aquests presos que entren a la presó per una causa menor (mal anomenats presos socials) i que, un cop a dintre, no paren de reivindicar condicions dignes i la seva llibertat, la qual cosa fa que en realitat es converteixin en presos polítics i que siguin durament represaliats, de tal manera que la condemna se'ls multiplica amg sancions i noves condemnes, fins a esdevenir, de fet, una cadena perpètua.

Ja fa temps, el bisetmanari El 9 Nou va entrevistar Caselles, durant un permís penitenciari.

Des de Sant Adrià de Besòs, Montserrat Arnau ens va informar del cas del cap de la guàrdia urbana ferit durant els aldarulls que hi va haver a Barcelona quan la selecció espanyola de futbol va guanyar. Des de vilaweb i altres fonts es questiona la versió oficial, segons la qual Vilaró hauria estat ferit per una pilota de goma disparada pels Mossos, i s'apunta que ni tan sols era a la plaça d'Espanya, quan diuen que es van produir els fets. En una informació de diumenge passat, a vilaweb es diu, textualment:
"Tot apunta a que Vilaró ni tan sols era a la Plaça Espanya quan els Mossos van carregar contra els manifestants que celebraven el triomf de l'equip espanyol i a que les ferides múltiples que el van obligar a anar a l'hospital haurien estat causades en una baralla quan era en un local que fonts diverses defineixen com a prostíbul"
Mira també:
http://koktelkontrainformatiu.blogspot.com/
http://paisatgedesdelafinestra.blogspot.com/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat