Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Crònica de la jornada del divendres dia 11 (UB Raval)
12 jul 2008
Resum de la concentració de l'Assemblea de Facultats del Raval, aquest divendres 11 de juliol.
Saura.jpg
democracia.jpg
Avui una vintena de companyes i companys de l'Assemblea de UB Raval, i algunes companyes d'altres Facultats hem intentat aturar la reunió de la Junta de Facultat. No ha estat possible, entre d'altres coses per no tenir la força suficient per bloquejar l'accés, però sobretot per l'impressionant d'agents de seguretat que ha desplagat el Rectorat a la nostra Facultat, així com per la presència de tres dotacions d'antiavalots dels mossos d'esquadra.

Davant d'això les companyes i els companys membres de la junta de Facultat que si que han pogut accedir a la reunió, han llegit el comunicat que us adjuntem, davant de la passivitat dels membre presents, que tot sia dit ha estat només amb els mínims necessaris perquè l'equip deganal acabés aprovant els plans d'estudi. Desprès la majoria de les membres estudiants de la junta han abandonat la reunió, menys la representant de l'AEP, que s'ha quedat dins per votar negativament a l'aprovació dels nous plans d'estudi.

Després d'aprovar els plans d'estudi la degana ha donat per acabada la junta de Facultat. Paral·lelament s'ha fet una concentració a l'entrada de la sala on s'estaven reunint i allà al sortir els membres de la Junta aquests han estat increpats pels concentrats, així com pel vicerector d'estudiants, Jordi Matas, que pel què sembla ha estat qui ha avisat a les dotacions dels mossos d'esquadra, a més pel què sembla aquesta nova convocatòria de junta de Facultat ha estat imposada des del Rectorat.

Després les companyes i companys presents hem fet una assemblea de valoració, on s'ha valorat que era molt difícil convocar pel proper dilluns a les 9 hores una concentració de protesta a l'edifici històric de la UB, que és quan es reuneix el Consell de Govern de la UB. Així s'ha decidit començar ja a preparar el principi del curs vinent. Primer de tot ens reunirem el proper divendres a les 19:30 hores a la Facultat per començar a preparar el material a donar als nous estudiants de la Facultat el dia de les matriculacions, que és la tercera setmana de juliol. Després també s'ha decidit ja que la propera Assemblea de UB Raval es farà el dia 1 de setembre, hora encara ha decidir per tal de començar a preparar el nou curs.

Per la nostra banda vist els darrers esdeveniments donem pràcticament per trencades les relacions amb el Deganat i el Rectorat, i ens declarem obertament en rebel·lió contra uns òrgans de govern i unes institucions que no respecten els nostres drets. Tot i això es molt probable, tot i que s'ha d'acabar de decidir ja que hi han discrepàncies en aquest sentit, que a començaments de setembre convoquem una taula de diàleg oberta a tots els membres de la comunitat universitària, per tal de cercar, ja com a ultissim recurs, un darrer intent d'aconseguir que es compleixi la voluntat majoritària dels membres de la comunitària expressada de forma lliure en el referèndum del passat 20 de maig, que no és una altre que paralitzar el procés d'aplicació de l'EEES i obrir un debat sobre quin model d'universitat volem.

Salut!

Assemblea Facultats UB Raval

Per una Universitat digne i amb futur. Mobilització i consciència
Digues NO A BOLONYA!
Mira també:
http://assembleafacultats.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica de la jornada del divendres dia 11 (UB Raval)
13 jul 2008
I el curs que ve, a seguir lluitant!
Sindicato Sindicat