Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
El Centre Social de Sants dóna suport a la celebració de la festa major alternativa al parc de l’Espanya Industrial
11 jul 2008
Des de fa més de 10 anys la Festa Major Alternativa s’ha anat consolidant com un espai més de la festa major de Sants. Aquesta festa té característiques prou destacades com per no enumerar-les totes. Entre d’altres, està organitzada per més de dues-centes persones, veïns i veïnes del barri i per desenes d’entitats i col·lectius afins a l’Assemblea de Barri de Sants i les seves activitats les han gaudit milers de persones cada any. Al nostre entendre la seva celebració és complementària i totalment compatible amb la festa més tradicional.
Arrel de les informacions arribades al Centre Social de Sants sabem que, aquest any, la Festa Major Alternativa ha sol·licitat l’espai del Parc de l’Espanya Industrial i aquesta sol·licitud ha estat denegada pel Districte de Sants Montjuïc de l’Ajuntament de Barcelona, primer atenent a criteris i requisits tècnics i reguladors de l’ús dels parcs i jardins de la ciutat de Barcelona i, després, exposant que ja està programada una sèrie d’activitats organitzades pel mateix Districte.
El Centre Social de Sants, com a entitat capdavantera en la lluita per les llibertats i en la recuperació i transformació de l’antiga fàbrica de l’Espanya Industrial en parc manifestem que:
- Considerem que el Parc de l’Espanya Industrial es va assolir com a espai d’us dels veïns i veïnes del barri de Sants per les seves activitats. Això inclou la utilització de l’espai per activitats organitzades per veïns i veïnes del barri i destinades als mateixos veïns com són les Festes Alternatives.
- Considerem que les Festes Alternatives són un format més dins l’ampli ventall de formats que conformen la Festa Major de Sants i els seus organitzadors tenen el mateix dret que qualsevol altra organització a mantenir i consolidar el seu model.
- Considerem que la programació de festes organitzada pel Districte de Sants Montjuïc, i mai demanada per ningú, sí que és una veritable programació alternativa i que té com a única finalitat impedir la celebració de les Festes Alternatives i fer la competència directa a les activitats organitzades per les comissions dels carrers.
- Considerem que el Districte de Sants Montjuïc de l’Ajuntament de Barcelona aspira a ser el protagonista principal de la Festa Major quan els veritables protagonistes ho són els veïns i veïnes de Sants que, amb el seu esforç i dedicació, fan possible uns dies de festa al servei i gaudi de tothom.
Per tot això el Centre Social de Sants exigeix al Districte de Sants Montjuïc de l’Ajuntament de Barcelona que no faci ús arbitrari de les seves funcions com a administrador de la ciutat i faci marxa enrere en la seva deriva autoritària de deixar a una part molt important de la població del barri de Sants sense la seva festa major.
Centre Social de Sants
Barcelona, 30 de juny de 2008

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Centre Social de Sants dóna suport a la celebració de la festa major alternativa al parc de l’Espanya Industrial
12 jul 2008
Totalment d'acord. No ho podríeu haver dit de manera més clara i més ben raonada.
Sindicato Sindicat