Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
video i fotos: Bicibloqueig Borsa Barcelona
04 jul 2008
Eren només quatre i van poder bloquejar els accessos de la Borsa de Barcelona, amb l ajuda d una cadena i una bicicleta. Denunciaven la impunitat petrolera d´empreses como Repsol YPF o Cepsa , amparats per l´escut bursàtil.
borsa1.jpg
borsa2.jpg
video: "BICIBLOQUEIG DE LA BORSA"
repsolmata productions
2.40 min.

http://www.youtube.com/watch?v=KAdhU_KhdTw



Eren les 9.00h del matí del 4 de juliol i els inversionistes afrontaven un altre dia de pèrdues.


"No més sang per petroli" cridaven mentre encadenaven una bicicleta a les portes de la Borsa de Barcelona. Era una acció de la Trobada Social d´Alternatives al Petroli, que es va realitzar a Madrid del 27 al 29 de juny i que s ha allargat aquesta setmana amb nombroses accions arreu de l´Estat, entre elles la "sonada" okupació de la Bolsa de Madrid el passat dilluns. En aquesta ciutat, també es tenyiren les fonts de negre i es precintaren vàries benzineres.

NOTA DE PREMSA

Tanquen la Borsa de Barcelona

En el marc de la Trobada Social Alternativa al Petroli (ESAP), i de les activitats de protesta davant el Congrès Mundial del Petroli a Madrid i l’impunitat de les empreses petroleres, avui, un col·lectiu de solidaritat amb l’ESAP va tancar simbólicament la Borsa de Barcelona i exigir: "No més sang pel petroli!"

Barcelona, 4 de juliol de 2008

Por qué tanquem la Borsa?

A qui es deu la trepidant inflació energètica que ha provocat disturbis i vagues en països rics i en països empobrits. Especuladors? Falta d’inversió en capacitat productiva o principi de la fi de l'era del petroli? Mentre els polítics i els representants de la multimilionària indústria del cru discuteixen en el Congrés Mundial del Petroli, la realitat se’ns avança: "El petroli barat s’ha acabat per sempre". Sigui ara o sigui dintre d’uns anys, la fi del petroli (la mateixa fi a la que es dirigeix qualsevol altre recurs natural no renovable) implicarà un desproveïment gradual de la demanda mundial encara creixent.

Hem construït una societat basada en la crema a tota marxa dels recursos energètics, hem lapidat el petroli en un consumisme materialista absurd i vertiginós.

Quin és el problema?

Polítics i representants de la indústria del cru només són capaços de reconèixer el primer: amb que abastim ara la demanda energètica? La seva ceguesa pel monopoli impedeix veure altres solucions que arribin més enllà de majors "inversions en petroli, gas, carbó, nuclear i alternativa".

Aquesta alternativa ens llança al pitjor dels escenaris, on la fam energètica ens durà a consumir fins a l’ultima unça, l’últim barril i l’últim peu cúbic de carbó, petroli i gas del món, arrasant ambientalment amb tots aquests ecosistemes que fins a ara han escapat de la bogeria (àrtic, Alaska i territoris remots de l’Amazones), sumint-nos en un canvi climàtic de dimensions imprevisibles, fent avançar la frontera petroliera en els territoris dels últims pobles indígenes aïllats, sembrant amb això la mort que els ha perseguit durant els últims 500 anys, despullant els pobles de les seves terres ancestrals i les seves cultures, ofegant a les economies familiars del món, omplint rius i mars de vessaments de cru i subproductes, justificant la ocupació militar i les guerres per a assegurar el proveïment energètic.

Per això, des del Encuentro Social Alternativo al Petróleo (ESAP) proposem el decreixement, la reducció del consum de recursos i energia per la nostra societat, i la implantació de sistemes energètics alternatius sobirans. La borsa va deixar d’ésser fa temps un lloc de compra-venda d’empreses que havia de permetre la seva sustentació i enfortiment. La Borsa és ara una subhasta pública de l’espoli dels recursos dels pobles, on no importa amb quin preu en vides humanes, cultural, ambiental o social s’associïn els guanys. Al marge d’un marc legal internacional, encara inexistent, que permeti jutjar , les empreses transnacionals que operen en aquests països, en condicions de justícia i lluny dels corruptes sistemes judicials dels països empobrits del món majoritari, la Borsa de Barcelona brinda les seves eines a totes aquestes companyies energètiques denunciades de llarg a llarg de la humanitat pels crims que amb repetida impunitat executen. Per això, tanquem la Borsa i exigim justícia i càstig a les petrolieres


Col·lectiu de suport a la Trobada Social Alternatiu al Petroli
Barcelona, 4 de juliol de 2008
http://www.nomassangreporpetroleo.org/site/
Mira també:
http://nomassangreporpetroleo.org
http://repsolmata.ourproject.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: video i fotos: Bicibloqueig Borsa Barcelona
04 jul 2008
amunt els que lluiten!

no més sang per petroli!
Re: video i fotos: Bicibloqueig Borsa Barcelona
05 jul 2008
si ho fessim cada dia, el bancs ja podrien anar plegant..
Re: video i fotos: Bicibloqueig Borsa Barcelona
07 jul 2008
Tothom podem fer cada dia algo, cal anar el menys posible amb behicles de motor, o colectivitzar-los, posar els estalvis o tot el posible a entitats financeres cooperativistes...
treure la part que va a les despeses militars al hora de fer la declaració de la renta... etc etc etc
boicot preventiu cada dia!! no siguem complices.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more