Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : dones
L'Educació Lliure arriba a Sants amb El Tatanet
01 jul 2008
Per fi neix a Sants un Grup de Criança Compartida, El Tatanet, una alternativa imprescindible a les escoles bressol i als cursos d'educació infantil de les escoles (P3, P4, P5).
Un grup de mares i pares que viuen la criança de forma conscient han decidit que volen ser els protagonistes en l'educació dels seus fills i no deixar-la en mans de tercers. Per això han pres aquesta fórmula que convina l'experiència i coneixements d'un educador professional amb la implicació i participació dels mateixos pares. Es tracta d'un projecte on els pares són qui decideixen la manera en què els seus fills són CUIDATS i hi participen presencialment de forma rotativa.


En aquest grup la paraula clau és el RESPECTE cap els infants. Als nens no se'ls dirigeix ni se'ls ensenya, sinó que se'ls cuida i acompanya. Els adults no intervenen però mostren en tot moment la seva PRESÈNCIA, imprescindible perquè el nen se senti segur i estimat. També s'afavoreix que els nens es desenvolupin seguint el seu RITME INDIVIDUAL.

La idea és que respectant el nen i el seu procés d'aprenentatge s'obtenen persones segures de si mateixes i amb una bona autoestima. A més, l'infant aprèn a respectar els altres i així s'obté un ambient on regna l'harmonia. L'infant, en no ser dirigit, esdevé una persona amb autonomia i responsable dels seus actes.


L'activitat principal en el grup és el JOC, ja que és a través del joc com els nens aprenen i es desevolupen a nivell intel·lectual, social i afectiu fins passats els sis anys. Al contrari del que ocorre en la majoria d'escoles, aquí no es pretén tenir els nens asseguts a la cadira, sinó actius i amb iniciativa, la qual sempre és escoltada i recolzada. La funció principal dels adults és estar presents per donar impuls a les iniciatives que sorgeixin espontàniament dels petits.

En altres barris de Barcelona ja hi ha grups que funcionen amb èxit (la Magarrufa a la Barceloneta, per exemple).

El Tatanet començarà el setembre, obrint l'espai a famílies amb nenes i nens d'1 a 6 anys. Les persones que desitgin més informació poden contactar a eltatanet ARROBA yahoo.es

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'Educació Lliure arriba a Sants amb El Tatanet
01 jul 2008
Ensenyar no vol dir castigar, ho dic per on diu que no se'ls ensenya, a un nen en tot moment se l'està ensenyant, amb cada gest i paraula que fem, per bé i per mal
Re: L'Educació Lliure arriba a Sants amb El Tatanet
01 jul 2008
en quin espai es realitzarà la Criança Educativa? perquè anomenar educació lliure a una educació que es realitza en un espai tancat no és contradictori?
i seguint el fil del comentari anterior... tothom en tot moment, aprenem i ensenyem, que sigui d'una manera no directiva o autoritària, ja és un altre tema.

Ja comentareu l'experiència!

pd: tenen accès les nenes?
Re: L'Educació Lliure arriba a Sants amb El Tatanet
01 jul 2008
Quan diem que no s'ensenya, es refereix a la foto típica de l'escola tradicional en que els nens i nenes escolten i el mestre ensenya el que sap, dirigeix la classe, de d'alt a baix, jeràrquicament.

L'espai inicial es el Centre Social de Sants C/Olzinelles, 30, però estarem gairebé tot el mati al Parc de l'Espanya industrial.

Pd: No entec la pregunta
Re: L'Educació Lliure arriba a Sants amb El Tatanet
02 jul 2008
i quan costa l'experiència? quines són les quotes, el preu? Els pares i mares precaris podem ser conscients amb l'educació dels nostres fills,es? salut.
Sindicato Sindicat