Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Dia Sense Banyadors, 13 de juliol de 2008
01 jul 2008
Amb l’objectiu de reivindicar el respecte social de la nuesa a les platges, el diumenge 13 de juliol de 2008 es celebrarà la segona jornada del Dia Sense Banyadors (DSB) a Catalunya
El Dia Sense Banyadors (DSB) és una jornada reivindicativa per una banda i lúdico-festiva per una altra. És reivindicativa per demanar el respecte social del nudisme a les platges. Per altra banda, ha de ser una jornada festiva per gaudir d’un dia de bany a la platja i que tothom que no ho hagi provat i ho desitgi pugui provar lliurement el nudisme.

La jornada consistirà en el lliure exercici de la nuesa en platges, promovent així, la convivència entre les diferents opcions de prendre el sol i la definitiva normalització de la nuesa a les platges, rius i llacs.

A Catalunya aquesta jornada la coordina el Club Català de Naturisme (CCN) a través de la seva web i dels fòrums (www.naturisme.cat).

El naturisme/nudisme és un estil de vida i una elecció d’oci i vacances en molts països, entre ells Catalunya, amb més i més persones que s'adonen que la roba no és sempre necessària. La platja és un bon lloc per descobrir que el nudisme és una cosa còmoda, sana, relaxant, divertida i és una opció més per banyar-se. El Dia Sense Banyadors és també una oportunitat per als que encara no han provat mai el nudisme. Us podeu afegir sols, en grup o en família.

Com participar en el DSB?


Participar en el DSB es tan fàcil com anar el diumenge 13 de juliol i despullar-se en una platja on normalment no s’hi fa nudisme habitualment i exercir la nostra llibertat de prendre el sol nu/a. Volem que aquest dia es pugui practicar el nudisme en platges de Catalunya en un ambient de tolerància i respecte, on el nudisme sigui una opció més tal com ho és el banyador, el biquini, el topless o el tanga.

Si vols fer nudisme a una platja en concret i vols que altres persones t’acompanyin a exercir la teva llibertat a la nuesa, o vols ajudar a altres persones a exercir aquest dret, només cal que et registris a la web, si no ho estàs ja, i ens ho comuniquis a través del fòrum del Dia Sense Banyadors 2008. Segons la legislació vigent a l’estat Espanyol el nudisme es pot practicar en qualsevol espai públic, però en aquesta jornada proposem algunes platges concretes per facilitar la trobada i perquè s’avisarà als ajuntaments afectats perquè n'estiguin al corrent. Es poden proposar noves platges a través dels fòrums, però perquè sigui una jornada lúdica sempre ha de ser en grups, no recomanem fer-ho en solitari i sense avisar prèviament en els fòrums.

Si no estàs registrat ho pots fer seguint les senzilles instruccions que t’expliquem en aquesta pàgina:
http://www.naturisme.cat/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=72

Què es farà durant la trobada del DSB?

Activitats esportives, prendre el Sol i banyar-se.
Atendre els banyistes que es vulguin sumar a l'iniciativa.
Repartir díptics del DSB i del CCN als banyistes que s’interessin o els que hi hagi al voltant.
Els responsables o coordinadors atendre als mitjans de comunicació a les 12 h.


Animeu-vos a participar!!!MANIFEST DEL DIA SENSE BANYADORS 2008

Amb l’objectiu de reivindicar el respecte social del nudisme a les platges, els rius i els llacs, el Club Català de Naturisme manifesta que:Volem que el nudisme sigui una opció més alhora d’anar a la platja tal com ho és el banyador o el topless. Volem incorporar el nudisme al paisatge de platges, rius i llacs.Volem que desapareguin la diferenciació entre nudistes i no nudistes, volem que tots siguin banyistes amb diferents opcions de prendre el Sol.Volem que totes les platges siguin llocs on tothom pugui expressar la seva llibertat d’indumentària i el dret a la pròpia imatge reconegut al’article 18.1 de la constitució.Volem que s’apliqui la resolució 245/V del Parlament de Catalunya que insta totes les administracions públiques a prendre les mesures necessàries per suprimir els obstacles reglamentaris que impedeixin la pràctica del nudisme.Fem saber que segons la legislació vigent, el nudisme no pot ser limitat, ni sancionat i molt menys prohibit.Denunciem que 12 anys després de la despenalització de la nuesa social, els nudistes encara patim la discriminació i incomprenssió d’una bona part de la societat i, el desconeixement de la llei per part de les policies locals autonòmica i estatal.Fem saber que la UNICEF, màxim òrgan internacional per a la defensa de la infància, no considera la visió de la nuesa humana perjudicial per a la infància.Denunciem a aquells col·lectius conservadors que, sota el fals pretext de protegir la infància i la família, volen imposar la seva moral i retallar les llibertats públiques.Afirmem que el nudisme és socialment beneficiós perquè ajuda a reduir les diferències de gènere i a eliminar qualsevol connotació sexual de la nuesa.Afirmem que la nuesa ajuda a l’acceptació del propi cos. Una persona que es despulla és una persona que accepta el seu cos sigui com sigui.
Mira també:
http://www.naturisme.cat/index.php

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dia Sense Banyadors, 13 de juliol de 2008
01 jul 2008
i per què no cada dia? jo ho faig a qualsevol platja sempre que hi vaig!!! entenc que cada dia sense cotxes pot arribar a ser més complicat (bé, ja arribarà el dia en que sigui obligatori...), però anar sense banyador a la platja és MOLT FÀCIL.
Re: Dia Sense Banyadors, 13 de juliol de 2008
02 jul 2008
Les platges o­n seran membres del Club Català de Naturisme:

- Platja d'Aro.
- Mataró, a la zona de més a llevant del municipi. Aquesta es proposa, ja que un grup polític de Mataró ha demanat que es respectin els drets dels nudistes, és per donar-hi suport.
- Gavà, platja de les dunes
- Sant Gervasi, Vilanova i la Geltrú
- Els Muntanyans, Torredembarra.
Re: Dia Sense Banyadors, 13 de juliol de 2008
02 jul 2008
se podrá masturbarse tambien y hacer caca?
Re: Dia Sense Banyadors, 13 de juliol de 2008
03 jul 2008
El 13 de juliol volen celebrar el dia sense banyadors, en la seva segona edició, en qualsevol platja que habitualment estigui plena de gent textilista o nudofòbica. Nosaltres des d'aquí els recomanem que celebrin més aviat l'any sense banyadors, però per algun lloc han de començar.

Alternativament també fóra bo d'augmentar cada any un dia, de tal manera que el segon any toqués fer dos dies sense banyadors i l'any proper tres, tants dies com el nombre d'edicions. Això és clar fins al dia 366, perquè no hi ha anys amb més dies, que jo sàpiga.

Apa, aneu-hi pensant i no se us ocorri anar a cap platja o gueto "nudista" o "naturista", al menys aquest dia.

Proposo anar en massa a la platja del Villar, just després de la de la Murtra, on vaig habitualment. Té l'alicient afegit de disposar de dutxa, lavabo i guingueta tolerant. Per seure's cal usar pareo, tovallola, o vestir-se qui vulgui.

http://www.addan.com

http://es.groups.yahoo.com/group/Gent-d-Accio-Nuditista/
Sindicat