Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
(UAB) Dimarts matí, Conselleria d´Universitats: Concentració i Roda de Premsa. STOP Expedients!
30 jun 2008
Després de que més de 25 estudiants de la UAB hagin rebut expedients disciplinaris que deixen oberta la porta de l´expulsió, utilitzant un reglament franquista del 1954, demà reactivem la resposta estudiantil!
cartell_expedients.pdf
cartell expedients.pdf (151,7 KiB)
El proper dimarts 1 de Juliol (dema)a les 12h a la Conselleria d´Innovació, Universitat i Empresa (Passeig de Gràcia, 105, cantonada Diagonal), presidida per Huget (ERC): Concentració i Roda de Premsa.

Roda de premsa amb professors, treballadors i estudiants de la universitat.

Demanem la solidaritat de tot el moviment estudiantil i dels moviments socials.

Els expedients arriben al Juliol on la reacció estudiantil és limitada i més imprescindible és la solidaritat!

Per la Retirada dels expedients disciplinaris!

Per acabar amb la criminalització i repressió del moviment estudiantil.

Per la dimissió de la degana de Lletres UAB: Helena Estrada i del rector: Lluis Ferrer.

Per la impugnació de la ilegal Junta Permanent de Lletres que aprovà els nous plans d´estudi.

Per aturar els graus, el Real Decret, la LOU, el Procés de Bolonya i tota degradació de l´ensenyament i privatització encoberta de la universitat.

ATURAR BOLONYA ENCARA ÃS POSSIBLE!

LA LLUITA ÃS L´ÃNIC CAMÃ?!

Més info: http://especialbolonya.wordpress.com

#file_1#

This work is in the public domain

Comentaris

Re: (UAB) Dimarts matí, Conselleria d´Universitats: Concentració i Roda de Premsa. STOP Expedients!
30 jun 2008
A 30 de Juny, 26 estudiants (11 dones, 15 homes) tenen obert expedient disciplinari pel rector de la UAB. Divuit en relació als fets de la Junta Permanent de Lletres (dies 29, 30 de juny o els dos); set pel consell de Govern del 18 dâabril i una persona acusada dels tres dies.

Un procediment irregular. El procediment dels expedients no ha respectat ni tan sols les mínimes garanties previstes en el Reglament Franquista de 1954. Els expedients han estat remesos sense donar audiència prèvia als acusats, sense una descripció individualitzada de les acusacions, així com tampoc aporten les suposades proves incriminatòries.

Al contrari. Sâhan tramitat 26 expedients totalment estandarditzats. Tots tenen la mateixa estructura i redacció: descripció genèrica i impersonal dels fets. A continuació, sâatribueix la comissió dâuna o dues faltes greus: de manifestació contra la institució i de probitat[1]. Lâacusació no conté cap detall de la conducta concreta de lâindividu en qüestió i no aporta més proves que el relat dels fets realitzat per la institució implicada i âproves videogràfiquesâ? que no sâhan facilitat en cap moment. Els càstigs vinculats a aquestes faltes són âla inhabilitació temporal o perpètua per a cursar estudis en tots els centres docents, expulsió temporal o perpètua dels centres del Districte Universitari o del Centreâ? (Reglament 1954).

Les persones expedientades. Tots els expedients han caigut sobre estudiants organitzatzs en les assemblees: de Filosofia i Lletres, Polítiques, Psicologia, Ciències, Econòmicas i Tercer Cicle. LâAssemblea de Lletres conta amb 18 expedients. De les deu persones que van signar la impugnació de la Junta Permanent i van demanar la mediació del Síndic de Greuges, set han rebut un expedient disciplinari.

Dotze de les 26 persones, a més de militar en les assemblees, pertanyen a organitzacions estudiantils oposades a la implementació del Procés de Bolonya: Sindicat dâEstudiants dels Països Catalans (SEPC, deu expedientats inclosa la portaveu), Estudiantes En Lluita (un expedient), Estudiants de Corrent Roig (un expedient). Així mateix, 19 de les 26 persones formades expedient són representants estudiantils electes per als òrgans de govern de la UAB: cinc són claustrals i setze membres de Junta de Facultat. També estan inclosos en el pack dâexpedientats els i les portaveus del Comitè de Vaga del 6M, de la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP), del SEPC i de lâAssemblea de Lletres.

Lâobertura dels expedients, casualment coincideix amb el final de curs i en el moment clau escollit per a lâaprovació dels plans dâestudi que liquiden les diplomatures i llicenciatures: juliol i setembre. Ãs a dir, els mesos estrella de la participació estudiantil com tothom sap.

Estem davant un esperpèntic abús de poder amb una clara finalitat de repressió política contra els estudiants que han sostingut una lluita constant des de març arran de lâaprovació del Reial decret de Graus. Estudiants que han continuat treballant les mobilitzacions que es van iniciar en el 2001 per tota la comunitat universitària (PAS, PDI, estudiants i fins i tot rectors). La diferència avui és que bona part dels equips de govern han oblidat el que van dir llavors al PP. La diferència és que feia anys que la UAB no coneixia un moviment estudiantil amb aquesta constància i complexitat de discurs, amb capacitat per a aglutinar fins i tot al part del PAS i del PDI en el Comitè de Vaga del 6M.

Mentre alguns intenten desqualificar i difamar les mobilitzacions per âtardanesâ?, âper no estar articulades institucionalmentâ? o fins i tot âper mancar de reivindicacions claresâ? al mateix temps que tergiversen i menyspreuen les peticions de les assemblees⦠Cada vegada més professors i treballadors, dintre i fora del Principat de Catalunya, sâestan implicant en la lluita contra un model universitari que també els és lesiu com treballadors, investigadors i docents.

Les reivindicacions i discurs dels estudiants són clares, legítimes i estan articulades institucionalment. Proves dâaixò: lâèxit aclaparador de les candidatures de les assemblees en les eleccions de Junta de Facultat; la impugnació de la Junta Permanent de Lletres; la sol·licitud de mediació al Síndic de Greuges (Defensor de lâEstudiant), la sol·licitud de presència dâuna delegació del Comitè de Vaga en el Consell de Govern previ a la vaga del 6 de Març per a la presentació de les reivindicacions, denegada per cert-â¦.

No obstant això, la resposta de lâEquip de Govern i del âGabinet de Crisiâ? del 4 Març (els quals van decidir cridar als Mossosâd Esquadra contra els estudiantes de dintre i de fora de la facultat de lletres) ha estat invariable: política de fets consumats, incompliment dels seus propis reglaments interns, a més de lâagressió física, verbal, la difamació, la censura contra els estudiants, i amenaça als tancats i, ara, expedients disciplinaris. Lâequip de govern nega la realitat al no reconèixer lâexistència dâuna discrepància política oberta. No obstant això, els expedients disciplinaris reflecteixen una clara voluntat de fer callar a un conjunt de persones escollides com caps de turc per a generar el conegut efecte disciplinari que tenen aquest tipus de mesures.

Estan molt equivocats i equivocades els quals creen que així es para la resistència estudiantil o se soluciona un problema polític. Deia Lluís Ferrer (rector de la UAB) que les reivindicacions de la tancada del dia 4 eren inassumibles, entre elles, la de congelar lâaplicació de la LOU. Tan inimaginable pot ser com el recent anunci de no voler complir lâacord que garanteix als universitaris de Catalunya rebre formació universitària en la seva llengua, el català. Sembla que lâautonomia universitària i lâesperit crític no sâapliquen sinó amb criteris de mercat (no socials ni dâinterès públic). No en va, diverses intervencions en el Consell de Govern post-mossos dâesquadra, no van lamentar la falta de diàleg o els feritsâ¦, sinó que van mostrar profunda preocupació per la com afectaria el succés a la imatge de la UAB per a captar nous clients -perdó, estudiants-. Els més de cinquanta ferits de la càrrega del 4 de març encara esperen respostes i depuració de responsabilitats. Això no mereix ni una sola paraula ni mesura per part de lâEquip de Govern. La imatge dâordre garantida per la, cada vegada més normalitzada, presència de Mossosâd Esquadra de paisà o dâuniforme per a protegir als òrgans de govern dels estudiants ha de ser idònia per a la captació i formació superior dels homes i dones del futur.

Tal com cridaven els estudiants quan eren copejats pels Mossos: âtrenta anys després i aqui no ha canviat resâ?.
Pots col·laborar i donar suport als estudiants expedientats signant el manifest anticriminaltizació, enviant cartes als diaris, trucant a la ràdio i explicant a tots els teus amics i coneguts amb quins mètodes estan reformant la universitat i les nostres reivindicacions.
Re: (UAB) Dimarts matí, Conselleria d´Universitats: Concentració i Roda de Premsa. STOP Expedients!
30 jun 2008
AGIR, el sindicat estudiantil majoritaria de les universitats gallegues, ha tret un comunicat de suport als expedientats de lletres.

eitoria da UAB abre expedientes sancionadores a 24 estudantes

Junho 2008

O SEPC, a nossa organizaçom irmá dos Països Catalans, vem de emitir um comunicado nacional em que manifesta o posicionamento do estudantado organizado mais combativo de Barcelona, cidade cuja Universitade Autónoma deu em abrir há uns dias expedientes sancionadores a 24 jovens.


As acusaçons de "faltas graves de manifestaçons contra as instituiçons", em clara chave franquista, assinalam com nomes e apelidos univeritários/as cujo delito tem sido participar num encerro na Faculdade de Filosofia e Letras, onde os Mossos d'Esquadra entrárom para efectuar um violento desalojo com mais de 50 mancados e mancadas. A Reitoria consentiu a entrada, que se realizou a escuras, após ter sido cortada a luz para facilitar o exercício brutal das forças de repressom. Um cargo da vicerreitoria de estudantes demitiu pola gravidade das cargas.


O motivo do protesto foi a aprovaçom dos novos planos dentro do marco das mobilizaçons por umha universidade pública e de qualidade contra o EEES.


Nas semanas seguintes, dezenas de estudantes protestavam com o galho das sucessivas reunions do Consell de Govern e da Junta Permanente da faculdade implicada.


Agora, em aplicaçom dum regulamento de 1954 (o mesmo utilizado para expulsar um companheiro de AGIR na época da LOU da USC), a UAB aproveita as férias de Verao para golpear o estudantado e "limpar" com imposiçom e sem consultas nem mediaçons estudantis as pessoas responsáveis de que a universidade catalá siga viva.


AGIR quer apoiar desde a Galiza o conjunto dos e das repressaliadas e encorajar o estudantado catalám a seguir na luita contra o EEES.

AGIR, organizaçom estudantil da esquerda independentista
Sindicat