Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
el barril a 141 $
27 jun 2008
Acabo de sentir que el barril de petroli ha arribat als 141 $, i que l'OPEP diu que aquest estiu pot arribar fins als 170.
A la web: www.crisisenergetica.org podeu trobar tota la informació sobre el tema.
Em preocupa que a Indymedia no es parli massa d'aquest tema i de la crisi profunda en la que ens estem ficant, així com de les alternatives. Només el moviment pel decreixement s'ho està treballant: www.tempsdere-voltes.cat i www.decreixement.net
....

This work is in the public domain

Comentaris

Re: el barril a 141 $
27 jun 2008
I que segueixi pugant, pel bé nostre i pel del planeta
Re: el barril a 141 $
27 jun 2008
"I que segueixi pugant, pel bé nostre i pel del planeta"


No se si s'es concient del que pot significar la pujada del preu del petroli, però potser no t'agrada tant quan vegis que no arribar menjar als supers, o el que arribar està a preus desorvitats, quan l'atur pugi inexorablement, o quan qualsevol cosa de les que fas servir no existeixin per la falta de la materia que actualment mou el món, el petroli, si el planeta potser ho agraeix, però avuí per avuí les societats són totalment dependents del petroli, ja que tot el que consumim està fet gracies o a base de petroli, inclus el que menjem és la transformació de`petroli en aliments, tant els carnics, com els vegetals. Després ni que dir que molt provablement no estiguem capacitats per aguantar una població de més de 7000 milions d'habitants, sense una font energètica tant barata com ho ha estat el petroli fins ara. Si les pitjors previsions es fan reals, podria ser tranquilament, que hi hagués en els propers decenis una regulació de la població humana (ja sigui per guerres, o per hambruna, epidemies...) que es carregui dues terceres parts de la població mundial. Per a més informació del que pot passar aquí deixo el link d'un dossier molt clar i concis sobre el problema energètic/social que s'ens pot vindre a sobre.

Això no vol dir que no haguem d'aprofitar aquests moments per provocar canvis tant socials com econòmics com energètics.

http://www.absolum.org/arch/Los_idealistas_son_ellos.pdf
Re: el barril a 141 $
27 jun 2008
Vale.La solució passa per l'autogestió.No fa pas gairé temps que la gent produïa el que menjava, perquè ara no? perqué fa falta esforç, i la gent prefereix comoditat(anar a comprar al super).Pues aquesta gent que per menjar hagui d'anar al super, si que patirà la pugada de preus i la escasetat de productes. Critiqueu un sistema i esteu lligats de peus i mans a ELL!
Re: el barril a 141 $
27 jun 2008
les societats son dependents del petroli perque així ho han volgut els dirigents, les societats som dependents de les decisions del capitalistes i feixistes que controlen les nostres necesitats.

Quan surt-hi una energia alternativa, serem dependents de aquesta i seguirem sent titelles sense cap tipus de creativitat e independencia.

Per tant, darrera de la crisis s´amaga un mercat emergent, una revalorització, un silenci sepulcral que mai arribariem ha escoltar per veu dels medis de comunicacio.

LA poblacio que depen de uns explotadors no s´alliberará canviant el consum, només cabria la posibilitat de que tota la poblacio decreixes conscientment hi aixó no pasará per culpa de la nostre dependencia.

el nacionalisme em debilita i el meu discurs es torna mes fosc, pero tot está preparat perque si hi ha una guerra per la energia, els que volem la desaparicio del dirigents i els cientifics sigem minoria y no tinguem bando que defensar.

per ultim," el salvase quien pueda", mai ha sigut prou satisfactori, i em penso que tampoc es solució pero saber com ser independent i creatiu davant un canvi energetic ens pot ajudar a tirar cap endavant dignament.
Re: el barril a 141 $
01 jul 2008
Abundan los fetichistas del petróleo... Como si el petróleo, por sus cualidades, explicara la organización social de su consumo, en lugar de explicar la influencia que tiene sobre nuestras vidas viendo qué significa como Medio de Producción y por tanto de consumo en la producción.
Las razones de la subida no hay que buscarlas en el propio petróleo; ella responde a una rentabilidad productiva cada vez más escasa en la producción de mercancías, que desplaza las inversiones hacia la producción de un Medio de Producción, para así extraer la ganancia, no de la venta de mercancías (dado la sobreproducción), sino de la necesidad misma de sobreproducir. Esto significa que son unos capitalistas los que tienen que enriquecer directamente a otros, y de ahí la escalada de belicismo entre economías competidoras, la agresividad española y yankie con Venezuela, la persistencia en Irak a pesar del desastre militar y económico para os genocidas estadounidenses (además de por razones de credibilidad autoritativa, que los yankies temen ver derrumbarse si salen del país), etc. La segunda consecuencia es obvia y de tenor económico con efectos directos sobre las condiciones de vida del proletariado: los industriales que operan con petróleo como Medio de Producción de mercancías que antes habían estado hechas a partir de otros materiales, como el acero, la madera, etc., ven cómo se acrecientan los costes de producción, con lo que, además de incrementar el precio del producto y de apretar la intensidad de la explotación, tienen que concentrar su aseguración de la reproducción ampliada del capital, en la dimensión militar que la garantiza, por permitirles ésta tomar posiciones en el motivo que diferencia las burguesías que resisten de las que se enlodan. Así que se "olvidan" de financiar las condiciones de Estado para la reproducción de la FT, intentando compensar el deficit de formación y de salud, con un régimen contractual que asegure la renovación más acelerada de FT en el mismo puesto, lo que tiene que ver también con la necesidad de FT migrante.
Sindicato Sindicat