Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió : educació i societat : pobles i cultures vs poder i estats
> Comunicat del SEPC davant de l’obertura d’expedients a 24 estudiants de la UAB
26 jun 2008
Al llarg d’aquesta setmana, el rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona ha fet pública la decisió d’incoar expedients disciplinaris a 24 estudiants, per haver participat en diverses mobilitzacions en defensa de la Universitat pública i de qualitat.
El rectorat de la UAB ha considerat que les protestes davant de les reunions del Consell de Govern, per exigir responsabilitats per les intervencions policials dins del recinte universitari; i davant de la reunió de la Junta Permanent de la Facultat de Lletres, que s’havia creat de forma il·legal; són actuacions constitutives d’una “falta greu de manifestacions contràries a les institucions�, en base a un Reglament Disciplinari del 1954, i, que per això, aquests estudiants poden ser expulsats de la Universitat.

Davant d’aquest fet, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) volem manifestar:

- Tot el nostre suport als estudiants expedientats a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), per la seva lluita en defensa d’una universitat pública, popular, catalana, de qualitat i antipatriarcal.

- Que l’equip de govern de la UAB continua amb l’estratègia de la coacció i la força per tal de silenciar la veu crítica dels estudiants, i d’aquesta manera imposar les directrius de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES), evitant sempre mantenir una actitud dialogada amb els diversos agents de la comunitat universitària.

- Que el rectorat de la UAB continua sense depurar responsabilitats per les actuacions policials del passat 4 de març a la Facultat de Filosofia i Lletres i del passat 9 de juny a la Casa de la Convalescència de Barcelona.

- Que la violència policial, els expedients i les difamacions contra els estudiants no aturaran la lluita en defensa d’una universitat de qualitat i al servei de la societat.


Per tot això, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans exigim:

1.- La retirada immediata de tots els expedients oberts als estudiants de la UAB.

2.- La dimissió dels senyors Lluís Ferrer i Caubet, Rector de la UAB; Joan Carbonell i Manils, Vicerrector de la UAB; Rafael Grasa Hernández, secretari general de la UAB; i de la senyora Helena Estelella, degana de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB; per haver autoritzat les diverses intervencions dels Mossos d’Esquadra d’aquests darrers mesos, i per ser els impulsors de la persecució que viuen els estudiants crítics amb l’EEES de la UAB.

3.- El compromís de l’equip rectoral de la UAB de resoldre pacíficament i amb diàleg qualsevol afer, conflicte o protesta que pugui sorgir dins del recinte universitari, rebutjant d’aquesta manera la utilització de mètodes violents o coactius.

Finalment, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans volem encoratjar a tots els estudiants a seguir lluitant per una universitat Catalana, pública, popular, antipatriarcal i de qualitat, i a rebutjar totes aquelles actuacions que pretenen mercantilitzar i privatitzar el nostre sistema educatiu.


Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), 26 de juny de 2008
Mira també:
http://www.sepc.cat

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more