Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats : sense clasificar
28J Manifest Plataforma Revolucionària Antipatriarcal
25 jun 2008
cartellPRA.jpg
Des de la Plataforma Revolucionària Antipatriarcal fem una crida a participar activament a la manifestació del proper dissabte 28 de juny a les 18:30h a la plaça Universitat de Barcelona.
La PRA que té un àmbit d'actuació de Barcelona i rodalia està formada per les organitzacions: Endavant(OSAN), CAJEI, Maulets, JAG, aDONAât-Dones de Cardedeu, Guerrilla Travolaka, La Fàbrica Roja i Justa Revolta.

També us convidem a la xerrada 'Estratègies i lluites trans contra el patriarcat'que hem organitzat pel proper dijous 27 de juny a les 19h a La Torna (carrer sant Pere màrtir, 37. Gràcia). La xerrada anirà a càrrec de la Guerrilla Travolaka.


Manifest de la Plataforma Revolucionària Antipatriarcal pel 28 de juny, dia per lâalliberament gai, lèsbic i transsexual.

ALLIBEREM LES NOSTRES SEXUALITATS!
DESTRUÃ?M LâHETEROPATRIARCAT!

Si pretenem lluitar contra lâhomofòbia i la transfòbia cal anar a lâarrel del problema: la destrucció de lâheteropatriarcat.
El sistema patriarcal ens imposa un sistema heteronormatiu que si bé segueix minoritzant la nostra pluralitat sexual, en els darrers anys sâha optat per una nova estratègia que consisteix en intentar desactivar les reivindicacions de gais, lesbianes i transsexuals a través de quotes de tolerància legal que assegurin el no qüestionament del sistema capitalista i patriarcal.
Pel sistema patriarcal que patim és clar que lâinteressa promoure una falsa aposta per la llibertat sexual aplaudint contínuament el âmatrimoni homosexualâ? i les iniciatives de lâempresariat gai, però en canvi, es desentén quan ,per exemple, una adolescent pateix cada dia lâassetjament dels seus companys pel sol fet que li agraden les noies.
Lâhomofòbia-transfòbia social per tant, no només no sâintenta eradicar des de lâEstat sinó que aquest la fonamenta per assegurar que gais, lesbianes i transsexuals passem per lâadreçador patriarcal, oferint-nos el âmeravellós món del matrimoni i lâoci gaiâ.
Es tracta, doncs, dâhomogeneitzar-nos, de controlar els nostres cossos, desitjos i plaers. Si abans la norma era âhas de ser hetero tant si ho vols com si no ho volsâ ara la norma és âsiguis gai, lesbiana, trans o hetero:consumeix i callaâ.
Són molts els estudis sociològics que parlen del gran potencial de les sexualitats al marge de lâheteronorma a lâhora de qüestionar el sistema patriarcal-capitalista i bastir alternatives.
Ara bé, per tot el què hem dit, aquest potencial sâha vist desactivat en bona part. Però no tot està perdut, ja que no sâha aturat la tasca de nombroses organitzacions antihomofòbiques i antitransfòbiques que aposten per combatre el significat de la sexualitat existent, per desmontar lâheteronormalitat, per combatre el patriarcat i fer lliures i plurals les nostres sexualitats.
Ãs de gran significació esmentar també la pràctica desaparició de colâ¢lectius reformistes la existència dels quals es limitava a âreivindicarâ el dret al âmatrimoni homosexualâ, amb la pintoresca excepció del recent naixement dâun grup gai de CiU amb què pretenen fer més amable lâhomofòbia que promouen i seguiran promovent.
També es molt important el treball que en els darrers anys sâestà fent no només des de les organitzacions feministes i antipatrircals sinó des de les organitzacions de lâesquerra independentista i els moviments socials que estan deixant enrere els anys en què es menystenia la lluita per lâalliberament gai, lèsbic i transsexual per passar a una situació en què es tracta com el que és: una lluita dâalliberament cabdal.
Celebrem que enguany la Comissió Unitària 28J de Barcelona hagi apostat per implicar més els moviments socials a la manifestació, celebrem que les organitzacions independentistes facin un treball conjunt al voltant de la jornada del 28 de juny, celebrem que els colâ¢lectius dâalliberament gai, lèsbic i trans combatius no aturin la seva lluita i lâampliïn amb la recent creació de la Xarxa contra lâhomofòbia i la transfòbia, les campanyes per lâapostasia o les accions al carrer, celebrem que el passat 27 de gener es creés un Bloc Rosa ple dâilâ¢lusió i de lluita que va participar a la manifestació del Fòrum Social Català i que moments abans realitzés una acció contra un acte ultracatòlic, homòfob i antiavortista del Foro de la Familia, celebrem el naixement de plataformes antipatriarcals arreu...

Però ens queda molt camí per recórrer.Lâhomofòbia i la transfòbia social segueix oprimint-nos.
>>segueix al darrereI és per això que cal seguir lluitant. Cal aturar, doncs, les batudes policials que els Mossos dâEsquadra realitzen a lâàrea de cruising (trobades sexuals gais a lâaire lliure) de Montjuïc al més pur estil de les âcazas de mariconesâ que es feien durant el franquisme.
Cal aturar lâhomofòbia i la transfòbia que es viu a les escoles i instituts i programar cursos i tallers encaminats cap a lâeradicació de lâhomofòbia i la transfòbia. I no val dir que ja es fan tallers sexuals quan tots i totes sabem que una horeta ensenyant a posar condons a penis de plàstic de colors varis no aporta una educació sexual plena al jovent.
Cal acabar amb lâhomofòbia i la transfòbia social que no només es difon sovint des dels mitjans de comunicació sinó que circula alegrement pel carrer quan per exemple es fa mofa dâalgú amb ploma perquè no segueix el rol que el patrircat li assigna, quan es riu amb acudits de âmariquesâ i âtravolosâ, sâinsulten dues noies que sâagafen de la mà o sâagradeixen dos nois que es petonegen al Metro.
Cal també acabar amb la patologització de la transsexualitat eliminant el âCertificat de Disfòria de Gènereâ pel que sâobliga a passar a les persones transsexuals, perquè exigim tenir dret a decidir sobre els nostres cossos sense que seâns tracti com persones malaltes, tenint accés als processos de transsexualització de forma lliure i gratuïta si així ho desitgem.
Cal qüestionar i bastir alternatives enfront lâanomenat oci gai que ens pretén engabiar en un fals espai de llibertat que simplement és una estratègia comercial més per fer diners amb la complicitat directa de lâAjuntament de Barcelona i del govern autonòmic que promou guies dâoci gai o acull i subvenciona negocis empresarials com uns âJocs Olímpics Gaisâ. Però també és important anar més enllà i superar la crítica âclàssicaâ vers lâoci gai i qüestionar el model capitalista dâoci, del qual lâanomenat âoci gaiâ n´âes només una part.
Cal plantar cara a la doctrina ultracatòlica que ens pretenen imposar. Les campanyes dâapostasia massiva i per lâavortament lliure i gratuït són camins per aconseguir-ho.
Però la discriminació no la fonamenten només els integrismes religiosos sinó també lâ econòmic degut al sistema neoliberal que patim. La classe treballadora, tinguem lâopció sexual que tinguem, ens casem o no, seguim sent precàries i cada dia ens costa més accedir a un habitatge digne.

Per tot això, davant la falsa âigualtatâ i la retòrica dels âdretsâ que seâns proposa, cal que activem el potencial de subversió extraordinària dels nostres cossos i dels nostres desitjos. Cal que prenguem consciència que el patriarcat i el capitalisme ens ofeguen i només la lluita ens farà sexualment lliures. Però aquesta no és una tasca exclusiva de lâactivisme gai, lèsbic i trans sinó de totes les persones. Totes patim la repressió vers les nostres sexualitats . No donguem més oportunitats al masclisme, a la violència sexista,a lâhomofòbia i a la transfòbia. Deixem dâempassar-nos la seva tolerància. Posem sobre la taula el fet que les seves polítiques assistencials no van a lâarrel del problema. Plantem cara al patriarcat. Avancem cap a lâemancipació sexual, social i nacional.

Alliberem les nostres sexualitats! Destruïm lâheteropatriarcat!PLATAFORMA REVOLUCIONÃRIA ANTIPATRIARCAL

Endavant(OSAN), CAJEI, Maulets, JAG, aDONAât-Dones de Cardedeu, Guerrilla Travolaka, La Fàbrica Roja i Justa Revolta.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 28J Manifest Plataforma Revolucionària Antipatriarcal
25 jun 2008
me cagun el fotolog!

no teniu una imatge de cartell decent?

bona feina i mort al heteropatriarcat!
Re: 28J Manifest Plataforma Revolucionària Antipatriarcal
28 jun 2008
No entiendo que siendo una plataforma antipatriarcal, se haga una charla en La Torna, donde en los últimos meses se han realizado escritos bastante heteropatriarcales.....creo que es importante también simbólicamente los lugares que elegimos para realizar nuestras charlas....
Re: 28J Manifest Plataforma Revolucionària Antipatriarcal
03 jul 2008
buenas compañerxs, les escribo desde rosario, argentina. Me interesaría poder leer su manifiesto y demás materiales, pero me vuelvo loco tratando de entender catalán!!! estudio ciencia política y estoy entregando mi tesis sobre feminismo y construcción de poder popular. Además, formo parte de un colectivo de militancia territorial autónoma. En unos meses voy a estar de viaje por allá y seguramente podamos intercambiar algunas experiencias y relfexiones. Si desean, pongansé en contacto conmigo a elcucha ARROBA live.com
saludos anticapitalistas y antipatriarcales,
libres o muertxs, jamás esclavxs!!!
Sindicat