Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Carta Drets Euromayday'08 al Ple Municipal de Terrassa
25 jun 2008
Presentació de la CARTA DE DRETS elaborada per la xarxa EuroMayDay Terrassa, al ple municipal de l'Ajuntament.
Dijous 26 de juny 20h al Raval de Montserrat.

Tercer Avís!!
Els precaris es rebelen!!
3eravis1.JPG
Presentació de la CARTA DE DRETS elaborada per la xarxa EuroMayDay Terrassa, al ple municipal de l'Ajuntament.

>>Dijous 26 de juny:
20h: Acció al Raval de Montserrat (Davant l'Ajuntament) previa a la presentació de les mesures que l'EuroMayDay exigeix a l'Ajuntament. Mesures relacionades amb drets dels immigrants, el dret a la cultura lliure i espais de gestió ciutadana, accés a les noves tecnologies, drets entorn a la diversitat sexual, etc
21h: Presentació de la Carta de Mesures al Ple Muncipal (aproximadament, ja que forma part de l'últim punt de l'ordre del dia del Ple).
Aquest dijous: Tercer Avís!! Els precaris es rebelen!!
>> Escolta la convocatoria >> Llegeix la carta de drets >> + Info EuromayDay Terrassa'08

Tercer aviso:
Los precarios se rebelan.
Somos nuevos pero somos los de siempre.
El pasado 1 de mayo salieron a las calles de nuestra ciudad más de un millar de personas acudiendo a la llamda del Euromayday que convocó a miles de personas a tomar las calles en más de 15 ciudades de toda Europa: Málaga, Madrid, Milano, Hamburgo, Londres, París y así hasta llegar a Terrassa.

Precarios, migrantes, estudiantes, hombres, niños y mujeres, ancianos y jóvenes: salimos a las calles de nuestra ciudad para denunciar la creciente precarización de nuestras vidas en todos sus ámbitos; en el trabajo pero también en lo que refiere al acceso a la vivienda, a los derechos civiles, a los tiempos y a los afectos.

Lo hicimos para exigir una nueva generación de derechos sociales que, como la precariedad, vayan mas allá del mercado de trabajo y del país donde hayamos nacido. Y para reclamar a la vieja Europa una garantia de derechos para todos sus ciudadanos.

En la llamada del EuroMayDay Terrassa participaron varias asociaciones de nuestra ciudad: La asociación de Sin Papeles de Terrassa, la Asociación Luchamos por Nuestros Derechos, el colectivo de usuarios de las clases de castellano/catalán del Ateneu Candela, el Hip-Hop drum, el colectivo Dona més dona, el colectivo de artistas Cal Socis, jovenes, ancianos, niños, hombres y mujeres, estudiantes, trabajadores y becarios, gays y lesbianas, gente nacida aquí y en muchas otras ciudades del mundo.

A los ciudadanos de Terrassa, aunque nuestras problemáticas y orígenes sean muy diversas, nos ha unido la necesidad de juntarnos y salir a la calle para escapar de la precariedad creciente en nuestras vidas y para reclamar a nuestra ciudad y a la vieja Europa, una vida mejor.

A la vieja Europa; cuna de los derechos de los hombres y del contrato social, donde ahora en pleno siglo XXI, es para muchos una fortaleza, con sus centros de detención para migrantes, con su estado del bienestar caduco y excluyente, con sus régimenes de derechos selectivos dependiendo de la renta y el orígen. A esa vieja Europa le exigímos una nueva generación de derechos sociales que se centren en la persona, mas allá del mercado de trabajo y de la pertinencia a un determinado estado-nación. Por que si una cosa nos ha enseñado Europa es que los derechos sociales los ha conquistado la sociedad civil a través de la lucha y la organización, el derecho a voto, a huelga, etc.

Nuevos derechos sociales para un nuevo estado del bien-estar organizado de manera horizontal, entorno al derecho a la renta básica, a la cultura libre y a la ciudadania global.

Éstas fueron nuestras reivindicaciones a la vieja Europa durante aquel 1 de mayo, y éstas seran nuestras victorias del futuro. Pero también en nuestra ciudad queremos reivindicar una vida mejor. Ese es el motivo por el cual aquí nos encontramos, para exponer al pleno de nuestra ciudad nuestras exigencias. Nueve demandas concretas expuestas de manera clara a las instituciones que vosotras representais.

Primero de todo pedimos al Ayuntamiento de Terrassa que se declare en contra de los “Centros de Internamiento para Extranjeros� que pueblan la geografia de nuestro país, y que se erigen como los guantánamos de Europa, donde los inmigrantes són encerrados sin haber cometido ningún delito.
De esa manera, pedimos también que el Ayuntamiento declare la ciudad como espacio libre de controles fronterizos, y ponga todos los medios necesarios para terminar con los controles arbitrarios de inmigrantes en estaciones y espacios públicos de la ciudad. Controles que actúan de verdaderos check-points ciudadanos y que atentan contra la libertad de movimento, bandera de Europa.
Exigimos que todas las personas mayores de edad residentes en Terrassa puedan ejercer su derecho democrático a votar. El Ayuntamiento debe hacer todo lo posible para que ese derecho sea reconocido de manera inmediata a todos los migrantes de la ciudad.
Pedimos al Ayuntamiento que termine con la persecución por parte de la polícia local a las persona que se dedican a la venta ambulante, y que entiendan que ese es el único medio que han encontrado para subsistir en la ciudad. Que faciliten el hecho de poder vender en espacios seguros y dignos para ellos.
La quinta demanda hace referéncia al derecho a la renta básica. Herramienta indispensable de ese estado del bienestar que exigimos. De esta manera pedimos a nuestro Ayuntamiento que asuma los propósitos de ese nuevo derecho ciudadano y que haga de ello uno de sus principales objetivos para una nueva política social.
La sexta demanda se hace para pedir que el Ayuntamiento haga todo lo posible para terminar con los más de 17.000 pisos vacios que hay en Terrassa y el compromiso firme de hacer una ciudad donde todos podamos vivir en ella sin hacer de ello la principal de nuestras preocupaciones, con una apuesta clara hacia la vivienda pública de alquiler que responda a la realidad de los ciudadanos.
Como séptima demanda pedimos al Ayuntamiento un compromiso claro hacia la sociedad del conocimento libre. Un plan de implementación de redes abiertas de acceso a internet en los espacios públicos, y un plan de implementación de software libre en todos los equipamientos informáticos municipales con su necesaria formación y desarrollo.
Finalmente, pedimos una apuesta clara hacia la educación en la diversidad sexual, en todos los niveles educativos y con la participación de los distintos colectivos de la ciudad. Que la ciudad se declare como ciudad libre en lo que refiere al cuerpo, a los afectos y a los deseos.
Éstas fueron nuestras demandas aquel Mayday del 2008. Éstas són ahora nuestras exigéncias.

Porque somos nuevos pero somos los de siempre.

Porque somos la ciudad del futuro.
Mira també:
http://euromayday.communia.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Carta Drets Euromayday'08 al Ple Municipal de Terrassa
25 jun 2008
Doncs pinta molt malament la ciutat del futur i amb valtros encara pitjor!!!
Re: Carta Drets Euromayday'08 al Ple Municipal de Terrassa
25 jun 2008
Jua, jua, jua!!!! i amb penya amargada com tu, que es dediquen a fer critiques sense cap argumentació i amb un cert to fascistoide si que anirem bé!!! igual és que no veus clar el exigir a un ajuntament que es posicioni contre el CIEs, o contra els controls a immigrants a les estacions de tren i bus!!!
clar tu deus se superman i ser capaç de lluitar contra tot això pel teu compte.
Al futur ens veurem a les ciutats i podrem valorar a on està cadascun!!!
Re: Carta Drets Euromayday'08 al Ple Municipal de Terrassa
25 jun 2008
Sí, és una pena utilitzar l'excusa de la immigració per a vendre la vostra moguda, si els utilitzeu estaria bé no manipular gaire la seva lluita, si més no, intenteu no escapçar-la.
i és que això d'"Euromayday" mira que sona malament...
Re: Carta Drets Euromayday'08 al Ple Municipal de Terrassa
25 jun 2008
Ets igual que una merda!!!! aquí ningú utilitza a ningú!!! s'intenta cooperar per aconseguir drets per totes!! ja se que a tu això et sona a xino, ja que més enllà del maleit guetto no existeix res!!! per tant que cadascún s'espavili amb la seva història, que tu ja tens prou amb el teu micro cosmos revolucionari per a la penyita!!! i això sí, mantenint la essència, millor no contaminar-se amb res diferent que no sigui que el guetto em senyali com a traidor!!!
GoodBey the Gethoo!!! ja fa temps que es diu, però sembla que alguns no pillen la indirecta!!!
Re: Carta Drets Euromayday'08 al Ple Municipal de Terrassa
25 jun 2008
Es curios que sortir del ghetto sigui demanar a l'ajuntament que es posicioni.
Sembla que si no ets euromayday ets l'enemic, aixo si que sona a feixista.
Una mica mes de modestia, que desde tots el guettos organitzats podem fer mes que vosaltres fen discurs de l'estetica i la linguistica.
El vostre lenguatge es de consum intern i no us entenen ni els inmigrants.
Au demaneu unes subvencions i quan estigueu madurs us munteu un partidet modernet i au a cascarla.
Bon vent.
Re: Carta Drets Euromayday'08 al Ple Municipal de Terrassa
25 jun 2008
Ara resulta que la seva cova és de plàstic i es creuen ciutat, dins la cova (subvencionada) ben endins.
Re: Carta Drets Euromayday'08 al Ple Municipal de Terrassa
25 jun 2008
GODBAY THE GHETTO!!!
GODBAY THE GHETTO!!!!
GODBAY THE GHETTO!!!!
GODBAY THE GHETTO!!!!

Sortir del Guetto vol dir moltes coses, que pel que sembla tu no tens ni idea!!! Ningú a parlat d'enemics, aquest vocaulari el sol utilitzar alguna gent diguem, del guetto quan algú intenta fer les coses de forma diferent! i només només això si no que poden arribar a l'amença!! i només per no acceptar els dogmes del guetto!!!
I si ja ho veiem cada dia el que s'aconsegueix des del guetto!! està més sol que la una, més aïllat que mai i sense possibilitats de construir amb els que no son com nocaltres!!!
Si, clar.... els immigrants són tontets i pobrets i no entenen les coses. Ells reconeixen perfectament la gent que està al seu costat i es pringa en el dia a dia de les seves vides!!! A qui no entenen és segurament a imbècils con el/la Mosca, creant merder!!!
U no pateixis que la gent no et farà ni puto cas, així que millor guarda els consells per les nits de borratxera amb els coleguis!!!
Re: Carta Drets Euromayday'08 al Ple Municipal de Terrassa
26 jun 2008
Trolls i amargats: NO GRÀCIES!!!

Goodbye Ghettoo!!!
Re: Carta Drets Euromayday'08 al Ple Municipal de Terrassa
26 jun 2008
Ladran...! luego cabalgamos amigo Sancho!

Goodbye Ghettoo!!!
Re: Carta Drets Euromayday'08 al Ple Municipal de Terrassa
26 jun 2008
El Euromayday ha tenido un gran apoyo en prácticamente toda la red Indymedia...

Qué coño pasa con la comunidad de Indy Bcn?
Es que Indy Bcn ha dejado de ser una herramienta del movimiento global para ser la versión digital de la taberna?
Los que antes detestaban Indymedia por ser “antiglobis�, “modernitis�... ahora son sus guardianes?
Los Trolls han tomado el control ?

Así de simple: Si no os gusta mirad para otro lado y dejad de echar palos a las ruedas a los que hacen cosas!
Re: Carta Drets Euromayday'08 al Ple Municipal de Terrassa
26 jun 2008
Com es posen per dos comentaris... igual és que no som tan lluny de la veritat, resumint:
1 manipulant a la penya "luego cabalgais"
2 viviu de subvencions
i 3 jo hi afegiria, sou uns FANTASMES
Re: Carta Drets Euromayday'08 al Ple Municipal de Terrassa
26 jun 2008
EXACTE!!! Ens apropiem de diners públics que son nostres, vostres, teus i meus, que el fet de rebre’ls no impedeixen que exigim respostes als nostres problemes als polítics que tenen el poder de gestionar-los, avalats per més de 1000 fantasmes que es van passejar pels carrers de Terrassa l’1 de maig passat. Això si amb centenars de migrants tontos i estúpids que no tenen la mateixa capacitat que tu de veure que estan sent manipulats.

Tens idea de la gran quantitat de gent que insultes amb les teves paraules???

T’estranya que alguns ens indignem davant els comentaris plens d’ignorància, ressentiment i mala llet que apareixen a Indymedia Bcn??
Re: Carta Drets Euromayday'08 al Ple Municipal de Terrassa
26 jun 2008
el que passa hi ha que no amaguem el que fem, si negociem ho diem, si rebem calers publics tothom ho sap (sigui dit de pas que sembla més revolucionari comprar a la Damm per fer una festa que rebre una subvenció) no en canvi quan es negocia d'amagat o directament s'està a través de CUP's i altres directament als ajuntaments...si ja teniu el partit moderta que dieu!!!

aix!!

per un indymedia global, fora nacionalismes, guetos...si al final l'ase català us defineix molt bé...pastanaga de bandera i mirar només endavant perquè no existeixen els costats...

ia, ia, ia...bram el burro
Re: Carta Drets Euromayday'08 al Ple Municipal de Terrassa
26 jun 2008
el que passa hi ha que no amaguem el que fem, si negociem ho diem, si rebem calers publics tothom ho sap (sigui dit de pas que sembla més revolucionari comprar a la Damm per fer una festa que rebre una subvenció) no en canvi quan es negocia d'amagat o directament s'està a través de CUP's i altres directament als ajuntaments...si ja teniu el partit moderta que dieu!!!

aix!!

per un indymedia global, fora nacionalismes, guetos...si al final l'ase català us defineix molt bé...pastanaga de bandera i mirar només endavant perquè no existeixen els costats...

ia, ia, ia...bram el burro
Re: Carta Drets Euromayday'08 al Ple Municipal de Terrassa
27 jun 2008
Em sembla que l'il·luminat (lubin) aquest que només parla de guettos i d'amargats, i d'altres del pal no s'han donat compte del patètic paper d'avantguardistes i sabedors de la veritat que esteu fent. No tenia res contra el mayday o l'engendre aquest que intenteu vendre ara reduit a versió Terrassa, vaig participar als de BCN i ho tornaria a fer, encara que no estigui d'acord en moltes coses, per que en el seu moment va ser una alenada, ara ja està desfasat i a les proves ens podem remetre, però bé, si allà voleu continuar feu, cap problema, però la vostra ràbia contra tota la resta que denomineu generalitzant "guettho" per un trist comentari, la vostra poca capacitat per acceptar crítiques, no només ara, quan veu convocar la protesta i queieu en les mateixes acusacions infantiloides, us delaten com el que sou, uns sectaris encara més sectaris dels que dius acusar i uns il·luminats amb la suficient imbecilitat mental com per considerar a tota la resta part d'un guettho sense adonar-se'n del guettho mental que porteu a sobre, això si supermodern.

Més humiltat i si esteu molts emocionats per que van anar unes quantes desenes de persones a la mani (més d'un miler ja saps que ni de conya) us felicito, però que no se us pugin els fums d'aquesta forma tan patètica que l'únic que aconseguiu és desacreditar la vostra pròpia carta de drets, imposant-la com una veritat absoluta i insultant als que no tenim clar això dels maydays i hosties en vinagre l'únic que feu és tirar-vos merda a sobre. Tranquils, ja trobareu l'any que ve molta més resposta, el camí de la revolució l'heu trobat als consistoris, sens dubte serà un èxit, i no per que no vulgui que no ho sigui sinó per que sou patètics en la vostra defensa del que feu. Ja caureu de la figuera, per molta ràbia que us faci molts d'aquest que denomineu guettho continuen després dels anys en les mateixes, ja veurem fins a on arribeu els del mayday amb aquestes formes.
Re: Carta Drets Euromayday'08 al Ple Municipal de Terrassa
27 jun 2008
mira xavalin, que aqui ningú ha parlat d'imposar cap carta de drets, ni de veritats absolutes, ni s'ha pujat els fums a ningú... només s'informa del que la xarxa euromayday de terrassa ha fet. Si t'agrada, guai. Si no, continua amb la teva moguda i bon vent. Que vagi bé guapetón (o guapetona)!
Re: Carta Drets Euromayday'08 al Ple Municipal de Terrassa
28 jun 2008
Crítiques? mes haviat jo parlaria d'insults...

La red Euromayday no imposa res als altres, més aviat defensa una hipotesis de lluita (que és quelcom molt diferent). En canvi hi ha gent que es creu amb el dret de dir com han de dur els altres les seves lluites, i no des d'un punt de vista constructiu, per sumar...etc sino per restar, des de la rencunia i la mala llet...

Em sembla que el que diu "in the guettho" no te cap sentit és més aviat contradictori.
Re: Carta Drets Euromayday'08 al Ple Municipal de Terrassa
30 jun 2008
La envidia corroe......
Re: Carta Drets Euromayday'08 al Ple Municipal de Terrassa
30 jun 2008
Y esperaos a que tomemos Indyemdia BCN! JaJaJaJaJa!!!!!!!!!!!!1
Sindicato Sindicat