Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Concentració avui 19.30 Barberà del Vallès "Per la llibertat d'expressió"
25 jun 2008
Avui dimecres 25 de juny s’ha convocat una concentració a la Plaça de la Vila de Barberà del Vallès a partir de les 19.30 amb l’objectiu de reclamar la llibertat d'expressió i solidaritzar-se amb el jove barberenc que recentment ha estat citat judicialment acusat d’haver penjat una pancarta que han considerat injuriosa contra la monarquia.

Més informació:
www.ateneubarbera.org
cartell 25 juny.jpg
Us passem el cartell de la concentració que s'ha convocat pel proper dimecres 25 de juny a la Plaça de la Vila de Barberà del Vallès a partir de les 19.30. Aquesta concentració té un triple objectiu: mostrar el compromís del veïnat amb la llibertat d'expressió; mostrar la nostra solidaritat amb el jove barberenc que ha estat assenyalat arbitràriament des del govern municipal i assistir al Ple Municipal per conèixer l'opinió dels grups municipals sobre aquest cas de retall de la llibertat d'expressió i d'abús de poder municipal.

En aquest sentit, i seguint les indicacions de l'Assemblea informativa i de seguiment del cas Xavi, el passat dissabte es va fer arribar a tots els grups municipals del Ple Municipal el següent text amb la intenció que pugui ser introduït com a Moció d'Urgència, per poder fer possible el debat en primera instància i, posteriorment, cada grup municipal es posicioni de la forma que cregui convenient. Creiem que és la forma més adequada i transparent, segons el que estableix el Reglament Orgànic Municipal, de tractar aquest cas en l'àmbit del Ple Municipal, ja que assegura un debat i un posicionament dels grups municipals, aspecte que no està contemplat en l'apartat de precs i preguntes.

Text que s'ha difós a tots els grups municipals del Ple Municipal:

Seguint un dels acords presos en l'assemblea informativa i de seguiment d'ahir pel cas del Xavier Oñate, facilitem aquesta moció perquè l'alcaldessa, les i els portaveus dels grups municipals o regidores i regidors a títol individual del plenari la tramitin i la introdueixin com a Moció d'Urgència en l'ordre del dia i pugui ser tractada, debatuda i votada en el ple del dia 25 de juny. Restem a la vostra disposició.

Assemblea informativa i de seguiment del cas Xavi
Barberà del Vallès, 20 de juny de 2008

MOCIÓ D'URGÈNCIA
Davant la imputació del jove barberenc implicat en el teixit associatiu de la ciutat, Xavier Oñate, per presumpte delicte contra la monarquia, i havent-se observat que en les diligències policials que han motivat l'obertura del procés judicial se l'assenyala de forma arbitrària en relació a un posicionament públic i cololectiu d'un espai associatiu de la ciutat davant la Monarquia, acordem en el Ple Municipal el següent posicionament:
1) Expressem la nostra solidaritat i recolzament a en Xavier Oñate, davant del fet que se l'hagi assenyalat de forma arbitrària en les diligències policials que han motivat l'obertura d'un procés judicial per un posicionament vers la monarquia que ha estat expressat i anunciat públicament i de forma cololectiva per veïnat i entitats de la ciutat.
2) Expressem la nostra defensa de la llibertat d'expressió, ja que entenem que
qualsevol veïna i veí de Barberà pot expressar lliurament la seva opinió vers la
monarquia. En aquest sentit ens declarem a favor de despenalitzar el fet d'expressar una opinió crítica i/o contrària vers la institució monàrquica a l'Estat espanyol.
3) Expressem la necessitat de resoldre qualsevol conflicte derivat de l'activitat associativa d'entitats de la ciutat per les vies del diàleg i la comunicació directa entre Ajuntament i entitats, sense recórrer a les vies judicials.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Concentració avui 19.30 Barberà del Vallès "Per la llibertat d'expressió"
25 jun 2008
El Vallès fa fàstic!!! Només hi ha polítics corruptes i cabrons. Llàstima de bomba que no els hi cau al damunt. Cal seguir lluitant, cal seguir treballant!!!
Re: Concentració avui 19.30 Barberà del Vallès "Per la llibertat d'expressió"
25 jun 2008
y nosotros keeeeee, neeeeeng!!!
Sindicato Sindicat