Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
El casal independentista de Les Corts ressorgeix contra la repressió
24 jun 2008
Dijous 26 de Juny. 20.00h al Casal Popular de Les Corts (c/Entença 237).
Xerrada "Absolució Franki i Antimonàrquics"
3256512.png
El Casal Independentista de Les Corts (CILC) va nèixer l'any 1989 a mans dels diversos col·lectius nacionalistes i d'esquerres, principalment MDT, Catalunya Lliure, Nacionalistes d'Esquerres i La Crida. Va nèixer en el mateix moment que els casals de Sants, Gràcia i Ciutat Vella, i va dinamitzar el barri amb calçotades, balls folklòrics i xerrades o sopars amb debat que es feien a Can Deu o la Bodega Ciurana. El 1992 va haver de tancar per culpa de la repressió i per manca de recursos econòmics.

La gent que en va formar part sempre ha tingut present que la flama no és apagada, que del caliu de les cendres en pot resorgir el foc més devastador.

És per això, que un grup de gent del barri, independentistes i d'esquerres, apostant per reiniciar el projecte que mai ha acabat, ha organitzat al Casal Popular de Les Corts un acte contra la repressió que estem patint des de l'Estat espanyol, que condemna amb fermesa i violència la dissidència als seus símbols d'estat i al seu qüestionament.

El cas de en Franki i dels antimonarquics mostra quin és l'objectiu i mitjans que segueix la justicia espanyola, i mostra quina és la resposta ciutadana a aquesta repressió.

No volem lleis extrangeres, perquè ens són alienes i perquè aquestes condemnen atacs a les propies lleis extrangeres. La repressió és un cercle d'imposició i criminalització de la no acceptació a la pròpia imposició, del que no podem sortir si partim d'ella per a rebutjar-la.

Perque la repressió és com una forta ventada, apaga una flama, però de les cendres atia un gran foc.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El casal independentista de Les Corts ressorgeix contra la repressió
25 jun 2008
Es curioso que los medios hayan aireado tanto la heroicidad contra la bandera de España, a la vez que han enmudecido respecto del carácter también contra la bandera de la UE que poseía esa acción que enmarcó el "ataque" al símbolo estatal.
Parece que hay banderas que conviene dejar "profanar" y banderas más y menos sagradas.
Por otro lado, quienes han aprovechado el acontecimiento para propagandear una lucha contra España, saben o deberían saber que a ese chaval no se le imputa eso -ni fundamentalmente eso-, sino cargos consecuencia de sus luchas en otros terrenos. Su trayectoria de compromiso con movimientos varios ha pesado -por acumulación de cargos-, en su detención y solicitud de condena, pero eso también es a silenciar por los medios -grandes y "alternativos"- que buscan construir una imagen provechosa de lucha nacionalista a costa del futuro y de la "libertad" del encausado.
Re: El casal independentista de Les Corts ressorgeix contra la repressió
25 jun 2008
Mira, noi, pregunta-li a en Franki mateix perquè lluita. Estic d'acord que en Franki no lluita només per la llibertat en abstracte dels Països Catalans. Però és indubtable que aquesta sí és una part de la seva lluita.

I a qui li piqui, que s'ho rasqui.
Salut
Sindicato Sindicat